سال ۲۰۱۹ صنعت خودرو بیش از گذشته به سمت خودروهای الکتریکی و خودران حرکت کرد، نسل پنجم اینترنت همراه آماده بهره برداری شد و گوگل رایانه کوانتومی خود را معرفی کرد.
فایو جی و اینترنت جهانی
در سالهای آینده نسل پنجم اینترنت همراه که فایو جی (۵G) نامیده میشود زندگی بشر را دگرگون خواهد کرد. با افزایش شدید سرعت انتقال اطلاعات، رسانهها شکل جدید به خود میگیرند و رایانش ابری همه گیرتر میشود. از طرفی هوش مصنوعی امکان پیدا میکند در هوشمندتر شدن اشیا نقش کلیدی بازی کند.
با این تکنولوژی جهان علم راههای تازهای برای پیشرفت پیدا میکند و جهان پزشکی و جراحی از راه دور هم وارد فاز تازهای میشود. شرکت اریکسون پیشبینی کرده این فنآوری بسیار زودتر از آنچه پیشبینی میشد میتواند همه گیر شود.
با فنآوری فایو جی میتوان تا ۲۰ گیگابیت داده را در هر ثانیه انتقال داد. این شرکت پیشبینی کرده است تا سال ۲۰۲۴ مشترکین این خدمات به مرز دو میلیارد نفر برسد.
شرکت اریکسون که در کنار شرکت هواوی یکی از توسعه دهندگان شبکه فایو جی در جهان است، پیشبینی میکند طی پنج سال این فنآوری ۴۵ درصد مردم جهان را پوشش دهد.
به نظر میرسد کشورهای شرق آسیا در زمینه استفاده از این تکنولوژی پیشتاز باشند.
البته یکی دیگر از پروژههایی که در زمینه اینترنت در سال ۲۰۱۹ شروع شد پروژه اینترنت جهانی بود. اسپیس ایکس در بهار ۲۰۱۹ توانست یک محموله مهم را به مدار زمین انتقال دهد. این محموله شامل ۶۰ ماهواره برای توسعه اینترنت جهانی است.
در این پروژه هدفگذاری شده خوشه ماهوارهای استارلینک، اتصال اینترنتی پر سرعتی را در جهان ایجاد کند. ایلان ماسک، مدیرعامل اجرایی شرکت اسپیس ایکس، گفته است استارلینک برای پوشش متوسط نیاز به ۸۰۰ ماهواره عملیاتی دارد.
او گفته است: «در صورتی که با مشکل روبرو نشویم، اسپیس ایکس تا دو سال آینده به میزان تمامی ماهوارههای موجود در مدار زمین، ماهواره خواهد داشت.»
اگر این پروژه موفق شود در۱۰ سال آینده دیگر براحتی نمیتوان با فیلتر کردن موجب مسدود شدن تبادل اطلاعات شد.
خودروهای خودران و برقی
نمایشگاه خودرو فرانکفورت سال ۲۰۱۹ نشان داد صنعت خودرو در آینده به کدام سمت خواهد رفت.
جواب مدیران آلمانی در این نمایشگاه برای آینده، خودروهای خودران و برقی است. از مهمترین خودروهای برقی در بازار در سال ۲۰۲۰ آیدیسه (ID3) است این خودرو سومین خودرو انقلابی فولکس واگن پس از بیتل و گلف محسوب میشود.
آی دی سه از موتور الکتریکی با قدرت ۲۰۱ اسب بخار استفاده میکند. این موتور در محور عقب خودرو قرار گرفته و چرخهای عقب را حرکت میدهد.
آی دی سه با سه نوع باتری وارد بازار میشود و به همین دلیل خودرو قیمتهای متفاوتی خواهد داشت. نسخه پایه دارای برد ۳۳۰ کیلومتری با یکبار شارژ است. دو نسخه دیگر ۴۲۰ و ۵۵۰ کیلومتر با یکبار شارژ پیمایش دارند.
بی ام سری چهار جدید هم در اوایل دهه جدید میلادی عرضه خواهد شد. این محصول هم نمادی است از آنچه در آینده شاهد آن خواهیم بود.
بی ام و سری چهار نسل جدید برقی و خودران خواهد بود. البته تنها در جادههای برون شهری خودران است و درون شهر باید راننده خود خودرو را کنترل کند. بی ام و و دیگر خودروسازان آلمانی برنامه دارند تا پایان دهه جدید میلادی خودروهای کاملا خودران را وارد بازار کنند.
رایانه کوانتومی
برای توسعه هوش مصنوعی که آینده صنعت و فنآوری است مهمترین اصل افزایش قدرت پردازش است اما رایانههای کنونی قدرت افزایش شدید سرعت پردازش را ندارند به همین دلیل باید روش جدیدی جایگزین شود.
در اواخر سال ۲۰۱۹ شرکت گوگل یک گام دیگر به جهش بزرگ آینده در علوم رایانه نزدیک شد. این شرکت توانسته پردازنده کوانتومی بسازد که بسیارسریعتر از پردازندههای کنونی است که بر مبنای دو دویی ریاضی کار میکنند.
محققان گوگل در مقالهای که در نشریه علمی نیچر منتشر شده است اعلام کردهاند کامپیوتر کوانتومی ۵۳ کیوبیتی گوگل توانسته است یک مساله را تنها در ۲۰۰ ثانیه حل کند. برای حل این مساله ابر کامپیوترها به زمانی حدود ۱۰ هزار سال نیاز دارند.
کامپیوتر جدید گوگل را برخی به پرواز ۱۲ ثانیهای برادران رایت شبیه دانستهاند که توانست زندگی بشر را متحول کند. سرعت بالای رایانههای کوانتومی میتواند در زمینه توسعه علم و هوش مصنوعی یک جهش خیره کننده ایجاد کند.
آغاز حمله جدید به فضا
شرکت اسپیس ایکس در حال توسعه فضاپیمایی است که میتواند انسان را به سفرهای فضایی ببرد. گام اول ماه و پس از آن مریخ است. در این برنامه ناسا و چند شرکت دیگر که با هم در رقابت هستند مانند آمازون و اسپیس ایکس، میخواهند تا سال ۲۰۲۴ انسان را به ماه ببرند و اگر این ماموریت موفقیت آمیز باشد گام بعدی رفتن به مریخ و ایجاد شهرکهایی در این سیاره است.
این سفر بسیار دور از دسترس بنظر میرسد اما شرکتهای مختلف بر اساس این ایده در حال طراحی انواع مختلف فضا پیماهستند.
البته فعلا چندین بار این پروژهها در مراحل مختلف شکست خورده است. یکی از آن شکستها در تابستان سال ۲۰۱۹ گزارش شد زمانی که انفجار کپسول فضاپیمای دراگون رخ داد.
این انفجار در یکی از تستهای زمینی بود و اگر در هنگام پرواز چنین اتفاقی تکرار شود میتواند یک فاجعه ایجاد کند.
بحران در بوئینگ
بوئینگ در سال ۲۰۱۹ بدترین سال خود را گذراند. دو فاجعه مرگبار برای مدل ۷۳۷ مکس سبب زمینگیر شدن این مدلها در جهان و توقف خط تولید این محصول شد. محصولی که ستون فقرات شرکت بوئینگ است و حدود نیمی از تولیدات این شرکت را شامل میشود.
این بحران حتی باعث شد رونمایی بوئینگ ۷۷۷ ایکس با تاخیر روبرو شود این هواپیما مدرنترین هواپیمای دوربرد جهان در سالهای آینده خواهد بود.
یکی از دلایلی که باعث سقوط در مدل ۷۳۷ مکس میشود سامانه خلبان خودکار است که به دلیل الگوریتم اشتباه و ایراد در سیستم و سنسورها، نوک هواپیما را به سمت زمین منحرف میکند و اگر خلبان انسانی دیر عکس العمل نشان دهد باعث سقوط میشود.
منبع: سایت خبرگزاری صدای آلمان، ۷ ژانویه ۲۰۲۰