بریتانیا فرماندهی «تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس» را از آمریکا تحویل گرفت

دولت بریتانیا فرماندهی ماموریت دریایی نیروهای ائتلاف موسوم به «تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس» را برای مقابله با آنچه «تهدیدهای ایران» خوانده می‌شود، برعهده گرفت.

جیمز پارکین کودور، از نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا، فرماندهی هفت عضو ائتلاف که مسئولین محفاظت از کشتی ها تجاری و نفتکش‌های حاضر در خلیج فارس را برعهده خواهند داشت از دریاسالار آمریکایی، آلوین هولسی، تحویل گرفت.

به گفته ارتش آمریکا هدف اصلی این ماموریت حفظ «هوشیاری، نظارت و اطمینان» در منطقه خلیج فارس خواهد بود.

در این ماموریت به جز بریتانیا و ایالات متحده، استرالیا و آلبانی و عربستان سعودی و بحرین و امارات عربی متحده حاضرخواهند بود.

دریاسالار آلوین هولسی در زمان انتقال فرماندهی به همتای بریتانیایی گفت: «همکاری با یکدیگر محیطی ایمن تر در خلیج فارس ایجاد خواهد کرد.» این افسر آمریکایی تاکید کرد که «درهای این ائتلاف بر روی ملیت های دیگر» نیز باز است. به گفته وی حضور ملت های دیگر در این ائتلاف باعث تقویت آن خواهد شد.

هدف نهایی چنین ماموریتی جلوگیری از «حمله احتمالی ایران» به کشتی های تجاری و نفت‌کش ها عنوان شده است.

معاون نیروی دریایی ایالات متحده درباره چنین ائتلافی گفت: « ما می توانیم و مانع فعالیت های غیرقانونی و خطرناک در این آب های بحرانی خواهیم شد.»

این ماموریت پس از یک سری حملات به تانکرهای نفتی در منطقه در تابستان سال گذشته که گمان می رود با مین انجام شده بود آغاز شد. آمریکا مقصر این حملات را ایران دانسته بود.

نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا سال گذشته میلادی پس از توقیف یک نفت‌کش بریتانیایی توسط نیروی دریایی سپاه پاسدارن حضور نظامی خود در خلیج فارس را تقویت کرد.

رسانه های بریتانیا ادعا کردند که توقیف نفت‌کش بریتانیایی واکنشی متقابل به عدم تحویل سوخت به یک نفت‌کش ایرانی در تنگه جبل الطارق بوده است. جبل الطارق جزو سرزمینی بریتانیا است.

پس از کشته شدن قاسم سلیمانی در حمله پهپادی آمریکا و حمله متقابل ایران به پایگاه های نظامی آمریکا در عراق، خلیج فارس روزها و هفته های پرتنشی را می گذارند. مهم ترین نقطه نگرانی های آمریکا و متحدانش تنگه هرمز است. این تنگه آب‌راهی است بین استان هرمزگان ایران و استان مسندم کشور عمان که دریای عمان را به خلیج فارس پیوند می زند.

این گذرگاه یکی از راهبردی‌ترین مسیرهای بین‌المللی کشتیرانی در جهان بشمار می‌آید. تنگه هرمز دومین تنگه بین‌المللی شلوغ دنیاست. هر روز حدود ۱۷ میلیون بشکه نفت خام که معادل ۴۰ درصد کل نفت حمل شده توسط نفت کشها و نزدیک به ۲۵ درصد کل عرضه جهانی نفت است، از این تنگه عبور می کند.

منبع سایت یورونیوز (اتحادیه اروپا) به زبان فارسی، ۳۰ ژانویه ۲۰۲۰