در ادامه ماجرای ارسال نفت‌کش به ونزوئلا: آمریکا به جای استفاده از نیروی دریایی از تحریم اقتصادی استفاده می‌کند.

الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا گفته است که کارزار فشار علیه ایران و ونزوئلا تا آنجا ادامه می‌یابد که برای همه روشن شود هرگونه همکاری یا خدمات‌رسانی به ایران عواقب خطرناکی خواهد داشت. او روز جمعه نهم خرداد (۲۰ مه) به خبرگزاری رویترز گفت که کشورش به شرکت‌های کشتیرانی، مالکان کشتی‌ها و بیمه‌گذاران خارجی در سراسر جهان هشدار داده است که به نفت‌کش‌های ایران در مسیر ونزوئلا خدمات ارائه نکنند.

نیروی دریایی ونزوئلا روز پنجشنبه هشتم خرداد چهارمین نفت‌کش ایران را در آب‌های خود تا بنادر این کشور اسکورت کرد. ایران پنج نفت‌کش حامل بنزین و تجهیزات پالایشگاهی مورد نیاز ونزوئلا را راهی این کشور کرده است. آبرامز در مصاحبه‌ای گفت: «ما به شرکت‌های حمل و نقل در سراسر جهان، صاحبان کشتی‌ها، ناوگان‌های کشتیرانی و بیمه‌گذاران و همینطور به بنادری که در طول مسیر بین ایران و ونزوئلا هستند هشدار داده‌ایم.» او همچنین گفت آمریکا به دول سراسر جهان در پیام‌های خصوصی نیز در این زمینه هشدار دیپلماتیک داده است.

رویترز به نقل از یک منبع مطلع خبر داده است که جبل الطارق به دلیل قرار داشتن در مسیر این نفت‌کش‌ها از جمله کشورهایی است که از آمریکا هشدار گرفته است. بنابر منابع اطلاعاتی دیگری دو تانکر با پرچم‌های «لیبریا بلا» و «برینگ» در اوایل ماه مه از کانال سوئز عبور کرده‌اند و ایالات متحده به دنبال راه‌هایی برای جلوگیری از رسیدن آنها به ونزوئلا بوده است.

نماینده ویژه آمریکا گفته است: «من گمان نمی‌کنم در آینده صاحبان کشتی و بیمه‌گر و کاپیتان و خدمه‌ای را پیدا کنید که مایل باشند در آینده در این معاملات شرکت کنند.»

او پیش‌بینی کرد که سوختی که ایران به ونزوئلا صادر کرده تنها برای چند هفته تامین کننده نیازهای این کشور باشد. خبرگزاری رویترز نوشته است به نظر می‌رسد واشنگتن مایل است به جای استفاده از نیروی دریایی خود در آب‌های کارائیب، برای مسدود کردن مسیر رساندن مواد نفتی ایران به ونزوئلا، از اهرم فشارهای اقتصادی و تحریم استفاده کند.

منبع: سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۳۰ ماه مه ۲۰۲۰