استفاده اسرائیل از ماهی‌ها برای محافظت از ایمنی زیرساخت‌های آب آشامیدنی

اسرائیل نه تنها از فن‌اوری مدرن برای محافظت از زیرساخت‌های تامین آب آشامیدنی استفاده می‌کند، بلکه از ماهی‌ها نیز برای جلوگیری از حملات هکرها به این زیرساخت‌ها بهره می‌برد. این کشور اخیرا از “حمله هکری ایران” خبر داده بود.

در شهر کویری بئرشبع در اسرائیل با حوضچه‌هایی روبرو می‌شوید که ماهی‌های آن ۲۴ ساعته زیر نظر هستند. این ماهی‌ها “ماموریت” ویژه‌ای دارند؛ کنترل و جلوگیری از حملات هکری به زیرساخت‌های آب آشامیدنی اسرائيل یا آلوده کردن آنها.

اسرائیل در ماه آوریل سال جاری میلادی (۲۰۲۰) موفق به دفع یک حمله به زیرساخت‌های تامین آب خود شد؛ حمله‌ای که اسرائیل گفت توسط رژیم ایران انجام گرفته است. از آن زمان “دفاع ملی سایبری” این کشور حفاظت از زیرساخت‌های آبی را بر عهده گرفته است. اسرائیل در کنار سیستم بسیار پیشرفته سایبری، از ماهی‌ها نیز برای این کار استفاده می‌کند.

در تصفیه‌خانه آب منطقه اشکول در بئرشبع که در حاشیه کویر نگب (نگوو) واقع شده، چندین حوضچه وجود دارد که آب آنها از سیستم آب آشامیدنی تامین می‌شود.

در این حوضچه‌ها ماهی‌های مختلفی زندگی می‌کنند که هر تغییری در رفتارشان به سرعت رصد می‌شود. اورتال اشلافمن، مهندس مدیریت آب، به “کانال ۱۲” تلویزیون اسرائیل می‌گوید: «ماهی‌های کوچک خیلی سریع در برابر تغییرات آب واکنش نشان می‌دهند.»

ایده استفاده از ماهی برای کنترل وضعیت آب بسیار شبیه به استفاده از قناری در معادن در روزگاران گذشته است. قناری‌ها نسبت به مقادیر کمی از کربن مونوکسید واکنش نشان می‌دهند. به همین دلیل کارگران معدن قناری‌ها را با خود به زیر زمین می‌بردند تا از آنها برای شناسایی سریع گازهای بی بو اما سمی استفاده کنند.

“دفاع ملی سایبری” اسرائیل بر این باور است که ایران در آوریل گذشته قصد داشته است تا آب آشامیدنی این کشور را به مواد شیمیایی آلوده کند. همچنین این خطر وجود داشته که بر اثر این حملات پمپ‌ها خاموش شوند و هزاران خانوار در اوج گرما بدون آب بمانند.

منبع: سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۲۳ ژوئن ۲۰۲۰