انفجار در تهران: بی اطلاعی وزارت نیرو، تکذیب فرماندار شهر قدس

در پی انفجار در حوالی شهر قدس و منطقه گرم‌دره تهران و قطع برق، اولین واکنش‌های مسئولان متناقض است. فرماندار قدس می‌گوید انفجاری رخ نداده و قطعی برق کوتاه و مربوط به یک بیمارستان بود. دفتر پدافند غیرعامل وزارت نیرو می‌گوید قطعی برق به‌دلیل یک «مانور» متداول بود و از انفجار اطلاعی ندارد.

خبر انفجار در حوالی شهر قدس و منطقه گرم‌دره در غرب تهران در نخستین ساعات بامداد جمعه ۲۰ تیر / ۱۰ ژوئیه ابتدا از سوی برخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی اعلام شد سپس خبرگزاری صدا و سیما صبح جمعه نوشت که برخی کاربران فضای مجازی از شنیده شدن صدای انفجار در غرب استان تهران در مناطق گرمدره و شهر قدس خبر می‌دهند.

برق شهر قدس و چند منطقه دیگر بین تهران و کرج هم قطع شد و در برخی از مناطق مجدداً بازگشت.

میثم جعفرزاده، مدیرکل دفتر پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت نیرو صبح جمعه گفت: «قطعی گذرای برق شب گذشته در شهر قدس مربوط به مانور بهره‌برداری بوده که با توجه به تعدد مانورها در شبکه برق، امکان این موضوع وجود دارد. در حال حاضر نیز شبکه در شرایط کاملاً نرمال در حال بهره‌برداری است.»

او تأکید کرد که این مانورها هر چند وقت یک بار ممکن است انجام شود.

جعفرزاده در مورد وقوع انفجار گفت: «اینکه اتفاق افتاده یا خیر اطلاعی ندارم، اما قطعی برق ربطی به انفجار نداشته است.»

این در حالی است که لیلا واثقی فرماندار قدس روز جمعه خبرهای منتشرشده درباره انفجار را «شایعه» دانست و در این‌باره گفت: «هیچ انفجاری در شهرقدس و حتی گرم‌دره کرج اتفاق نیفتاده و قطعی برق مربوط به روبه‌روی بیمارستان ۱۲ بهمن در ساعت ۲۲ شب گذشته به مدت ۵ دقیقه بوده است.»

به‌گفته واثقی هیچ یک از نهادهای امنیتی صدای انفجار در قدس و گرم‌دره را تأیید نمی‌کنند.

خبرگزاری امنیتی فارس، نزدیک به نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی نیز اعلام کرد: «تصویری که به‌عنوان انفجار غرب تهران در فضای مجازی در حال انتشار است مربوط به بمباران رژیم صهیونیستی (اسرائیل) در غزه است.»

هفته گذشته در بامداد پنجشنبه ۱۲ تیر / ۲ ژوئیه نیز بخشی از تأسیسات روزمینی سایت هسته‌ای نطنز دچار آتش‌سوزی شد. بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران سه روز بعد از این رویداد اعلام کرد حادثه در سیلویی اتفاق افتاد که در آن سانتریفیوژهای نسل جدید برای رسیدن به ۱۹۰ هزار سو اورانیوم غنی‌شده بر اساس دستور علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی تولید می‌شد. شورای عالی امنیت ملی اعلام کرده که به دلایل حادثه در تأسیسات هسته‌ای نطنز پی برده اما آن را فعلاً به سبب ملاحظات امنیتی اعلام نمی‌کند.

روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» آمریکا دوشنبه ۱۶ تیر / ۶ ژوئیه به نقل از یک مسئول اطلاعاتی مطلع در خاورمیانه که نام او افشا نشد نوشت، تل‌آویو مسئول «انفجار» در نطنز است و این «انفجار» به وسیله کار گذاشتن یک بمب انجام شده است.

منبع: سایت رادیو زمانه (مستقر در هلند)، ۱۰ ژوئیه ۲۰۲۰
تصویر: منطقه گرم‌دره در بین شهر تهران و کرج