حمله هوایی اسرائیل به سوریه: ۱۶ جنگجوی رژیم ایران کشته شدند

ساعاتی پس از انتشار خبر حمله هوایی اسرائیل به پایگاه هوایی «تی ۴» در استان حمص و انهدام موشک های اسرائیلی توسط سامانه پدافند هوایی ارتش سوریه، گروه ناظر حقوق بشر این کشور پنج‌شنبه سوم سپتامبر از کشته شدن ۱۶ جنگجوی تحت حمایت رژیم جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، رامی عبدالرحمان، رئیس گروه ناظر حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا امروز پنج‌شنبه سوم سپتامبر گفت است که در حمله هوایی شامگاه چهارشنبه اسرائیل به پایگاه هوایی «تی ۴»، حد اقل ۱۶ جنگجوی تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران کشته شده اند.

بر اساس اظهارات امروز رامی عبدالرحمان، ۷ تن از جنگجویان کشته وفادار به ایران در حمله هوایی دیشب، در نزدیکی شهر میادین و ۹ تن دیگر نیز در جنوب شهر البوکمال روز گذشته جان خود را از دست اند.

رئیس گروه ناظر حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا همچنین گفته است که حمله هوایی شامگاه چهارشنبه (دوم سپتامبر)، دومین حمله اسرائیل به سوریه در کمتر از ۲۴ ساعات و سومین حمله هوایی آن در کمتر از یک هفته بوده است.

خبرگزاری رسمی سوریه، سانا، شامگاه چهارشنبه، اعلام کرد که پدافند هوایی ارتش این کشور با رهگیری چند موشک اسرائیلی، آن ها را پیش از اصابت به هدف منهدم کرد. به گزارش این خبرگزاری، موشک های اسرائیلی پایگاه هوایی «تی ۴» در استان حمص را مود هدف قرار داده بودند.

پایگاه هوایی «تی ۴» یا «تیاس» بزگترین پایگاه هوایی ارتش سوریه می باشد که در چند کلیومتری روستای تیاس، در شرق شهر پالمیرا استان حمص واقع شده است.

از سوی دیگر، یک مقام نظامی ارتش سوریه نیز روزگذشته ضمن تایید خبر حمله هوایی اسرائیل به پایگاه هوایی «تی ۴» گفته بود که این حملات هیچ گونه تلفات جانی نداشته و تنها خسارات مالی در پی داشته است.

اسرائیل که از زمان آغاز جنگ سوریه در سال ۲۰۱۱ تا کنون بارها مواضع نیروهای طرفدار ایران، حزب الله و ارتش سوریه را در این کشور مورد هدف حمله هوایی خود قرار داده است، تا کنون در خصوص حمله هوایی شامگاه چهارشنبه، تلفات جانی و خسارات مالی احتمالی آن اظهار نظری نکرده است. با این حال، مقامات ارتش اسرائیل که به ندرت حملات این کشور به خاک سوریه را تایید می کنند، حمله هوایی سوم اوت را تایید کرده بودند.

جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر نیروهای سپاه، گروه های از شیعیان کشورهای افغانستان، عراق و پاکستان را آموزش نظامی می دهد و برای پشتیبانی از ارتش سوریه به این کشور می فرستد. ایران می گوید این نیروها را به دعوت دولت سوریه به این کشور می فرستد و در درگیری های نظامی این کشور هیچ گونه دخالتی ندارد. مقامات ایران تا کنون در خصوص ۱۶ جنگجوی تحت حمایت کشور خود اظهار نظری نکرده اند.

منبع: سایت رادیو بین المللی فرانسه به زبان فارسی، ۳ سپتامبر ۲۰۲۰
تصویر: رامی عبدالرحمان، رئیس گروه ناظر حقوق بشر سوریه