بربل کوفلر، مسئول حقوق بشر در وزارت امور خارجه آلمان در بیانیه مطبوعاتی که روز جمعه ۲۰ شهریور (۱۰ سپتامبر) در وبسایت وزارت امور خارجه آلمان انتشار یافت از احکام صادره علیه برادران افکاری اظهار نگرانی کرده و گفته است که این سه جوان به جرم اعتراض علیه دولت به احکام سنگین محکوم شدهاند و او از احکام صادره “وحشتزده” شده است.
در قسمتی از بیانیه مطبوعاتی خانم بربل کوفلر آمده است: «من از مسئولان ایرانی میخواهم که مجازات اعدام علیه نوید افکاری را به حالت تعلیق درآورند و به او و همچنین برادرانش وحید و حبیب امکان دادرسی عادلانه و مطابق با قانون را بدهند.»
مسئول حقوق بشر وزارت امور خارجه آلمان در بیانیه خود تاکید کرده است که گرفتن اعتراف و اقرار تحت آزار و شکنجه قابل قبول و منطبق بر قانون نیست. او در ادامه افزوده است: «این موارد نشان میدهد که وضعیت حقوق بشر در ایران به طور مداوم در حال وخیم شدن است و ایران به تعهدات بینالمللی که پذیرفته عمل نمیکند.»
در بیانیه مطبوعاتی بربل کوفلر تاکید شده است: «دولت آلمان اعدام را به عنوان مجازات بیرحمانه و غیرانسانی تحت هر شرایطی رد میکند. آلمان به همراه شرکای خود در اتحادیه اروپا سالهاست که برای پایان دادن به مجازات اعدام در سراسر جهان مبارزه به شدت میکند.»
موج همبستگی نهادهای ورزشی بینالمللی با نوید افکاری ادامه دارد
نوید افکاری، نایب قهرمان کشتی نوجوانان ایران به اتهام قتل یک کارمند حراست اداره آبفای شیراز و “محاربه” و شرکت در اعتراضات ۹۷ دو بار به اعدام محکوم شده است. وحید و حبیب افکاری نیز به ترتیب به ۵۴ سال و شش ماه زندان و ۲۷ سال و سه ماه زندان محکوم شدهاند. هر سه علاوه بر این به ۷۴ ضربه شلاق نیز محکوم شدهاند.
اتهام این سه برادر از سوی دادگاه انقلاب شیراز “تشکیل گروه”، “قتل یک مأمور نیروی امنیتی” و “شرکت در اعتراضات سراسری” مرداد ۹۷ عنوان شده است. این اعتراضات در جریان افزایش سریع قیمت دلار و طلا آغاز شد و بهسرعت از اصفهان و کرج به شهرهای دیگری از جمله تهران، اصفهان و شیراز سرایت کرد.
همبستگی ورزشکاران آلمان با نوید افکاری
اعدم نوید افکاری رسانهها و محافل سیاسی و وزرشی آلمان را به خود مشغول کرده است. سیاستمداران و بسیاری از ورزشکاران مشهور و برجسته آلمان ضمن همبستگی با نوید افکاری از مقامات ایرانی خواستند که مجازات اعدام نوید افکاری را تعلیق کنند.
توماس باخ، رئیس کمیته بینالمللی المپیک اعلام کرد که از حکم اعدام کشتیگیر ۲۷ ساله ایرانی “به شدت نگران” است.
او ضمن تاکید بر این که به حاکمیت و نظام قضایی کشورها احترام می گذارد گفت، با کمیته المپیک ایران و فدراسیون ملی کشتی این کشور تماسهایی برقرار شده و آنها قرار است تمامی توان خود را برای یافتن راه حلی در پرونده افکاری بهکار ببرند. آلفونس هرمان، رئیس اتحادیه ورزشهای المپیک آلمان (DOSB) هم اظهار داشت، “با نگرانی شدید” وضعیت افکاری را رصد می کند. آلفونس گفت: «ما نیز همراه با اعتراضات جهانی از سوی سیاست مداران و ورزشکاران، از رهبری ایران میخواهیم حکم اعدام (افکاری) را تعلیق کند و برای او زمینه یک دادگاه عادلانه، که از اساسیترین حقوق بشر است را فراهم سازد.»
واکنش رژیم ایران به درخواستهای بینالمللی برای لغو حکم اعدام نوید افکاری
سخنگوی قوه قضائیه در تازهترین اظهارنظر در باره نوید افکاری گفت، حکم او “اعدام نیست، بلکه قصاص است” و ماهیت این دو از نظر قانونی با یکدیگر فرق دارد.
غلامحسین اسماعیلی با تاکید بر این که نوید افکاری “آدم کشته است” گفت: «حکم قصاص صادر شده و حق اولیای دم است و خود فرد صحنه را بازسازی کرده و دادگاه او علنی بوده و وکیل داشته است و خودش اقرار کرده و اکنون بر مبنای جنبه حقالناس، دادگاه حکم قصاص داده است.»
سخنگوی قوه قضائیه در تازهترین اظهارنظر درباره نوید افکاری گفت، حکم او “اعدام نیست، بلکه قصاص است” و ماهیت این دو از نظر قانونی با یکدیگر فرق دارد.
او موج همبستگی با کشتیگیر جوان ایرانی را ناشی از “تلاش دشمن برای فضاسازی” خواند و گفت: «ما برای دشمن شأن قائل نیستیم.»
منبع: سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۰