تشدید بحران کُرونا در ایران؛ موج گسترده‌ی مهاجرت پرستاران به کشورهای پیشرفته

پس از هشت‌ماه مبارزه با ویروس مهیب کُرونا، فرسودگی و شنیدن وعده‌های دروغین، رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران از پدید آمدن موج گسترده‌ی هزاران پرستار و کادر درمانی برای مهاجرت از ایران خبر داده است. مقصد عمده پرستاران ایرانی کشورهای اروپایی، آمریکای شمالی و استرالیاست.

او گفت که هزاران تن از جمعیت پرستاران پایتخت درخواست مهاجرت از ایران کرده‌اند.

به گفته‌ی وی، کشورهای اروپایی، آمریکای شمالی و استرالیا بیشترین درخواست جذب پرستاران ایرانی را دارند و به دلیل شرایط شیوع کُرونا، شرط نمره زبان برای پذیرش پرستار را برداشته اند.

این در حالی است که با توجه به اوج گرفتن کُرونا در تهران و شلوغی بیمارستان‌ها از بیماران کُرونایی، تهران بزرگ «نزدیک ۷ هزار پرستار» کم دارد!

آرمین زارعیان رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران گفته است: «از زمانی که ویروس کُرونا در کشورهای اروپایی شیوع پیدا کرد، به دلیل کمبود نیروهای متخصص در بیمارستان‌های اروپایی شرایط ورود پرستاران در این کشورها فراهم شد. بطوری که نمره زبان برای پذیرش برداشته شده است و پرستاران به راحتی جذب این کشورها می‌شوند.»

وی وضعیت کادر درمان و مخصوصا پرستاران در هشت ماه مبارزه با ویروس کُرونا را رو به فرسایش توصیف کرد و گفت: «بسیاری از پرستاران مدتهاست که خانواده خود را ندیده‌اند. حتی مراسم عروسی خود را لغو کردند تا در کنار مردم باشند.»

زارعیان گفته که در جلسات مختلف با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و دولت بارها نسبت به فرسودگی و فشار کاری بر پرستاران هشدار داده است «که عدم توجه به این موضوع می‌تواند فاجعه‌ای بزرگ را ایجاد کند اما علیرغم تمام هشدارها شاهد بی‌توجهی به این قشر بودیم.»

بر اساس گزارشی که وی ارائه کرده، «تا امروز نزدیک به ۲۰ هزار پرستار به بیماری کُرونا مبتلا شدند» اما در مقابل «نیروهای قراردادی ۸۹ روزه هنوز استخدام هم نشده‌اند و شاهد عدم استخدام نیروهای قراردادی ۸۹ روزه بودیم و حمایت جدی نسبت به این پرستاران صورت نگرفته است.»

با وجود انتقادهای متعدد جامعه پرستاری به کمبود نیرو، تعویق معوقات و اضافه‌کار و عدم استخدام نیروهای قراردادی، وزارت بهداشت در چند نوبت وعده داده تا به زودی هم نیروی پرستاری جدید به بیمارستان‌ها تزریق شود و هم مطالبات و معوقات پرستاران را پرداخت کند.

این درحالی است که جامعه پرستاری به استناد گزارش‌های رسیده از سازمان برنامه و بودجه، می‌گوید وزارت بهداشت در یک ماه اخیر، پرداخت‌های مناسبی داشته ولی به وزارتخانه تزریق نمی‌کند!

محمد میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستار در این ارتباط گفته بود، وزارت بهداشت از سازمان برنامه و بودجه مبالغی از جمله ۵۲۰۰ میلیارد تومان، ۲۶۰۰ میلیارد تومان و… دریافت کرده است.

وی گفته است: «با یک محاسبه سرانگشتی می‌بینیم که با این مبالغی که سازمان برنامه و بودجه در اختیار وزارت بهداشت قرار داده است، دیگر نباید معوقه ای از پرستاران باقی می ماند و قاعدتا معوقات پرستاران باید صفر می شد. عدم پرداخت‌های به موقع به پرستاران از محل مبالغ یادشده ممکن است به علت عدم نظارت درست بر اختصاص مبالغ به بخش‌های مختلف باشد.»

منبع : برگرفته ای از سایت کیهان لندن ، ۱۲ اکتبر ۲۰۲۰