جمعی از فعالان مدنی و سیاسی در داخل ایران در بیانیهای قتل وحشیانهٔ ساموئل پتی، معلم تاریخ مدرسهای در حومه پاریس، را به شدت محکوم کردند.
ساموئل پتی، ۴۲ ساله، جمعه گذشته (۱۶ اکتبر) پس از آن که در یکی از کلاسهای درس خود و در پیوند با موضوع آزادی بیان کاریکاتورهای نشریه طنز “شارلی ابدو” از پیامبر اسلام را به دانشآموزان نشان داد، توسط یک اسلامگرای افراطی به طرز فجیعی کشته شد.
رئیس جمهوری فرانسه روز گذشته گفت “جمعیت شیخ یاسین” با قتل فجیع یک معلم تاریخ در حومه پاریس ارتباط مستقیم دارد و منحل میشود. مکرون گفت در روزهای آینده تصمیمهای مشابهی در مورد شمار دیگری از گروههای افراطی گرفته خواهد شد.
“جمعیت شیخ یاسین” را به عنوان تشکل مدافع حقوق فلسطینیان شناخته میشود و نام آن الهام گرفته از “احمد اسماعیل یاسین”، بنیانگذار گروه افراطی حماس است.
ضارب معلم تاریخ فرانسوی جوانی ۱۸ ساله چچنیتبار بود که اندکی پس از ارتکاب این قتل به ضرب گلوله نیروهای پلیس از پا درآمد. پلیس در روزهای گذشته دهها نفر از جمله برخی بستگان و نزدیکان ضارب را بازداشت کرده است.
نویسندگان ایرانی بیانیه میگویند: «این شکل بربریت، ترور و خشونتورزی با هیچ توجیهی قابل پذیرش نیست و حتی اگر به نام تعصب مذهبی رخ داده باشد، بیمجامله شایستهٔ محکومیت است.»
این بیانیه از “مسلمانان جهان و رهبران و نهادهای دینی آنها” خواسته است که “در دفاع از اسلامی که سازگار با عقلانیت و مدارا، در چارچوب اخلاق و خادم معنویت باشد، کوشاتر و در نقد و محکومیت صریح هر گونه وحشیگری و تروریسم بهنام اسلام و پیامبر اکرم فعالتر باشند.”
نویسندگان بیانیه همچنین غیرمسلمانان را دعوت کردهاند از “رفتارهای نشردهندهٔ نفرت بپرهیزند”. بیانیه میگوید: «توهین به مقدسات دیگر ادیان، از جمله در کاریکاتورهای شارلی ابدو، نوعی خشونت کلامی و قبیح است؛ رنجی غیرضروری به پیروان آن دین میرساند؛ غیراخلاقی بهشمار میرود؛ و نتایجش به خیر همگانی لطمه میزند.»
بیانیه را افرادی را چون هاشم آقاجری، محسن امینزاده، ابوالفضل بازرگان، عبدالعلی بازرگان، محمد توسلی، مصطفی تاجزاده، علی تاجرنیا، حمیدرضا جلاییپور، عبدالله رمضانزاده، محمدجواد روح، علیرضا رجایی، پروانه سلحشوری، کیوان صمیمی، علیرضا علویتبار، پروین فهیمی، ابوالفضل قدیانی، سعید مدنی، فخرالسادات محتشمیپور، آذر منصوری و عبدالله ناصری امضا کردهاند.
برگرفته ای سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۲۳ اکتبر ۲۰۲۰