«طرح دولت ترامپ» برای دشوار کردن رفع تحریم‌های علیه حکومت ایران در آینده

منابع مطلع به وال استریت جورنال گفته‌اند، دولت دونالد ترامپ در صدد است تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری تحریم‌هایی علیه رژیم ایران اعمال کند که رفع آنها در دولت‌های آینده دشوار باشد.

روزنامه آمریکایی وال استریت جورنال نوشته است، نتایج نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری در ایالت‌های کلیدی نشان می‌دهد که جو بایدن، نامزد حزب دموکرات، پیشتاز است و بهمین دلیل مقام‌های دولت ترامپ نگران هستند که در صورت پیروزی جو بایدن و سیاست او برای تعامل با ایران باعث شود که راهبرد فشار دیپلماتیک ضروری برای وادار کردن رژیم ایران به مذاکره و توافقی تازه را بی اثر کند.

این گزارش اضافه کرده است٬ دولت ترامپ ذیل قوانین مرتبط با تروریسم تحریم‌هایی علیه حکومت ایران وضع کرده است که به عقیده تحلیلگران، لغو آنها سخت خواهد بود. منابع مطلع همچنین گفته‌اند، دولت ترامپ در صدد است بخش‌هایی را که به نظر در تأمین مالی فعالیت‌های تروریستی منطقه‌ای رژیم ایران حیاتی هستند، مانند پتروشیمی و صنایع فلزی را تحت فشار قرار دهد، به همین دلیل بخش انرژی حکومت ایران به طور ویژه مد نظر است.

مقام‌های فعلی و قبلی دولت آمریکا گفته‌اند، تحریم مجدد بخش‌هایی که هم اکنون تحت تحریم هستند ذیل قوانین مرتبط با تروریسم باعث خواهد شد، رفع آنها بسیار سخت شود و چنانچه در آینده کسانی بخواهند این تحریم‌ها را رفع کند با یک فرایند پیچیده روبه رو می‌شوند.

کریستن فونتنرز، از مقام‌های سابق امور خلیج فارس شورای امنیت ملی آمریکا گفته است، رفع برخی از این تحریم‌ها بسیار دشوار خواهد بود.

کریستن فونتنرز تاکید کرده است، در صورت پیروزی جو بایدن در انتخابات، او در راستای نشان دادن حسن نیت به رژیم ایران و آوردن آنها به پای میز مذاکره ممکن است چند تحریم علیه حکومت ایران را بردارد، اما او قادر نخواهد بود اقدامات بزرگ را مانند تحریم‌های تروریستی بردارد.

دولت دونالد ترامپ در سال ۱۳۹۷ با خروج از توافق هسته‌ای موسوم به برجام تحریم‌های خود علیه حکومت ایران را بازگرداند. آمریکا همچنین مردادماه سال جاری تلاش کرد قطعنامه‌ای را به تصویب شورای امنیت سازمان ملل برساند تا تحریم تسلیحاتی رژیم ایران را تمدید کند، اما ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت با آمریکا همراه نشدند.

به دنبال آن آمریکا اعلام کرد که مکانیسم ماشه برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه رژیم ایران که شامل تحریم‌های تسلیحاتی می‌شود را فعال کرده است.

دونالد ترامپ روز جمعه گفت که در سه سال اخیر رویکرد دولت او باعث شده است که «ایران از یک ثروتمند به یک کشور فقیر» تبدیل شود و تولید ناخالص داخلی این کشور ۲۷ درصد کاهش داشته است.

رئیس جمهوری آمریکا پیشتر هم گفته بود راهبرد فشار حداکثری علیه رژیم ایران به اقتصاد این کشور به شدت ضربه زده است و به همین دلیل به محض پیروزی او در انتخابات سوم نوامبر ، اولین کشوری که به او تلفن خواهد، زد حکومت ایران خواهد بود که خواهان توافق خواهند شد.

پیش از این علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، ۱۰ مرداد ضمن مخالفت مجدد با مذاکره با آمریکا، دونالد ترامپ را متهم کرد که قصد «استفاده شخصی» از پیشنهاد مذاکره با حکومت ایران را دارد.

برگرفته ای از سایت رادیو فردا  ، ۲۴ اکتبر ۲۰۲۰