سقوط صادرات نفت خلیج فارس همزمان با محدودیت ها بر صدور نفت ایران

صادرات نفت و گاز از کشور های خلیج فارس که ۷۵ درصد صادرات اوپک را تشکیل میدهد، برای بار سوم در آوریل به پایین ترین سطح از شروع کاهش تولیدات اوپک در ژانویه ۲۰۱۷ رسید.

آخرین کاهش در حجم صادرات نفت از خلیج فارس با اتمام معافیت ها برای خرید نفت ایران در ابتدای ماه مه، صورت گرفته است. ماه گذشته وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که معافیت از تحریم نفت ایران که به ۸ کشور اجازه خرید نفت از ایران را میداد، تمدید نخواهد شد. در نتیجه، ژاپن و کره جنوبی در ماه آوریل خرید نفت از ایران را متوقف کردند که باعث ۵۰ درصد کاهش صدور نفت از خلیج فارس شده است.

صادرات نفت خلیج فارس به مقصد چین در ماه های فوریه و آوریل، یک میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.

۲۸ میلیون بشکه نفت خام با مقصد نا معلوم در ماه آوریل در تانکر ها از خلیج فارس بارگیری شده است که مقادیر قابل توجهی از آن احتمالا سر از چین در خواهد آورد.

بارگیری نفت خام به مقصد کشور های غربی در ماه آوریل همچنان ناچیز بوده است. کشور سعودی تابستان ۲۰۱۷ تصمیم گرفت صدور نفت به بازار آمریکا را کاهش دهد، جاییکه تغییرات، سریعا در آمار تحلیل گران و معامله کنندگان نفتی جهانی با جزئیات بطور هفتگی مشاهده میشود.

افزایش استخراج نفت در آمریکا هم عامل دیگری است که علاقه پالایشگاه های آمریکا به خرید نفت خام از خارج را کاهش داده به کاهش بیشتر خرید نفت از خلیج فارس منجر شده است.

Flows remain subdued

صادرات نفت به هند که نزدیکترین مشتری بزرگ نفت خلیج فارس است، با تغییرات مختصری در مارس و آوریل، ۲٫۴ میلیون بشکه در روز بوده است. صادرات نفت ایران به هند، تا قبل از توقف احتمالی در ماه مه، هر ماه افزایش داشته است.

صادرات نفت به هند از ماه دسامبر سال گذشته به میزان ۶۰۰،۰۰۰ بشکه در روز کاهش یافته است، صادر کنندگان نفت به رهبری کشور سعودی میکوشند در بازار عرضه و تقاضای نفت، تعادل ایجاد کنند.

Flows remain steady as U.A.E. shipments shrink


نقل از سایت بلومبرگ