. سعیدی نمکی وزیر بهداشت ایران، ضمن هشدار نسبت به در پیشِ رو بودن پیک زمستانی کرونا، تأکید کرد در استان های جنوبی ایران که اکنون هوایی معتدل دارند، با پیشروی به سمت سرما، شیوع بیماری نیز بالا خواهد رفت.
سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت ایران، روز دوشنبه ١۰ آذر، اعلام کرد: «بر اساس یافته های قطعی آزمایشگاهی، از ظهر دیروز تا امروز، تعداد ۱۳ هزار و ۳۲١ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شده اند که ٢٢٧٧ نفر از آنها بستری شده اند و تعداد ۵٨۵٢ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید و بحرانی این بیماری و تحت مراقبت در بخش های آی سی یو قرار دارند و مجموع مبتلایان به این بیماری در ایران، به ۹۶۲ هزار و ٧۰ مورد رسیده است».
وی افزود: «متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، تعداد ٣۷۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در کشور، جان خود را از دست داده اند و مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری به ۴٨ هزار و ۲۴۶ نفر رسیده است».
وی گفت: «۲۷ استان تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، کردستان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند و همچنین استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار بیماری قرار دارند».
محدودیتهای جدید کرونایی با هدف تعطیلی مشاغل غیرضروری، کاهش فعالیت ادارههای دولتی و ترددهای غیر ضروری شبانه و بین شهری از روز شنبه اول آذر در ۴۴۸ شهر شامل ۱۶۰ شهر با وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر با وضعیت نارنجی و ۸۰ شهر با وضعیت زرد به مدت دو هفته به اجرا گذاشته شده است.
سعید نمکی وزیر بهداشت ایران، روز دوشنبه با اشاره به پیک اخیر بیماری کرونا در کشور و با بیان اینکه طوفان سهمگینی بود که در حال بازگشت به تعادلی جدید است، گفت: «مردم این کاهش مرگ و میر را به پای بهتر شدن اوضاع و عادی انگاری نگذارند و به تلۀ قدیمی عادی انگاری شرایط نبرند و با تصور اینکه شرایط بهتر شده است، ما را از اجرای دقیق پروتکلها دور نکنند».
وی با تاکید بر لزوم نظارت مستمر بر اجرای پروتکلهای ضدکرونا، اظهار کرد: «در این مرحله با هیچکس مماشات نکنید؛ ما پیک زمستانه ای را مانند تمام جهان پیش روی خود داریم. در استان های جنوبی الان هوا معتدل تر است ولی با پیشروی به سمت سرما، مردم به داخل خانه ها رفته و درب و پنجره ها را می بندند و شیوع بیماری بالا می رود. بنابراین بر اساس رنگ هر منطقه شامل قرمز، زرد و نارنجی و منطبق بر دستورالعمل ها، پروتکل ها را بیشتر رعایت کنند».
وی تاکید کرد: «برخی از همکاران، مراکز جامع سلامت یا پایگاههای سلامت را دو منظوره استفاده میکنند یعنی راهی برای ورود مبتلایان کرونا و راهی برای ورود بیماران عادی در نظر میگیرند که این راه از نظر من درست نیست. مسلماً بیمار کووید و غیر کووید حتی با راه ورود جداگانه بالاخره جایی باهم برخورد میکنند؛ پس مراکز کووید۱۹ و غیر کووید باید جدا باشد».
رئیس جامعۀ هتلداران ایران، روز دوشنبه از درخواست سعید نمکی وزیر بهداشت، در خصوص اجاره هتلهای درجه یک، دو و سه و اماکن اقامتی در استانها بهعنوان نقاهتگاه بیماران کرونایی و استقرار کادر پزشکی خبر داد.
وی افزود: «تمهیداتی در نظر گرفته شد تا در مرحله نخست از ظرفیت هتلها و مهمانسراهای دولتی در سراسر کشور استفاده شود و هتلهای ایرانگردی و جهانگردی در اولویت دوم قرار گیرند. هتلهای۱، ۲ و ۳ ستاره کشور نیز در اولویت سوم قرار دارند».
رییس جامعه هتلداران ایران تصریح کرد: «در مرحلۀ نخست، از هر استان یک هتل به عنوان طرف قرارداد با وزارت بهداشت معرفی می شود که معرفی هتلها بر اساس موقعیت آنها در استان و شهرستان انجام شده و معمولاً هتلها در مرکز استان قرار دارند. »
او در ادامه گفت: «در انتظار عقد قرارداد میان مدیران هتل ها و وزارت بهداشت هستیم و طرف قرارداد هر هتل که قرار است تبدیل به نقاهتگاه بیماران کرونایی شود، وزارت بهداشت خواهد بود و به هیچ عنوان هزینه ای از سوی هتل ها از بیماران کرونایی دریافت نخواهد شد».
وی تأکید کرد: «هر هتلی که تبدیل به نقاهتگاه بیماران کرونایی می شود، دیگر اجازۀ پذیرش سایر مسافران را نخواهد داشت و اگر پذیرش کند، تخلف انجام داده مگر آنکه هتل دارای دو ورودی مستقل و جداگانه باشد و بتواند بخش های خود را از یکدیگر جدا کند».
اسماعیل سلیمی معاون آمادگی مقابله و پدافند غیرعامل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، با اشاره به برخی تصمیمات اتخاذ شده پیرامون استقرار واحدهای اورژانس در برخی از ایستگاههای مترو، گفت: «در همین راستا و برای انجام آخرین هماهنگیها، نشستی مشترک با نمایندگان شرکت مترو، سازمان پدافند غیرعامل، وزارت بهداشت، سازمان اورژانس کشور و غیره داشتیم که در این جلسه، ضرورت اتصال برخی ایستگاه های مترو از جمله ایستگاه های در دست افتتاح به مراکز درمانی و نیز پیش بینی استقرار واحد اورژانس در این مجموعه ها مورد تأکید قرار گرفت».
وی با بیان اینکه بنا شد در این خصوص مکاتباتی با شورای شهر تهران، وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی، انجام شود، گفت: «فاز اولیه اتصال هشت ایستگاه مترو به بیمارستانهای بزرگ پایتخت است و علاوه بر آن واحدهای اورژانس نیز در برخی از ایستگاه ها مستقر خواهند شد که برای این موضوع نیازمند تامین اعتبار هستیم.
دکتر جواد آقازاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: «روند فوتی های ناشی از شیوع بیماری کووید- ۱۹ در آذربایجان غربی همچنان سرعت زیادی دارد و طی ۲۴ ساعت گذشته، با افزودن ۲۲ نفر دیگر، تعداد کل جان باختگان بر اثر این بیماری به مرز ۲ هزار و ۹۰۰ نفر رسیده است».
وی بیان کرد: «در حال حاضر تعداد کل بستریهای مربوط به بیماریهای کرونایی در آذربایجان غربی، به رقم ۱۱۷۷ نفر رسیده که از این تعداد، ۵۳۹ نفر مشکوک و ۶۳۸ نفر مبتلا به کرونا هستند».
رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی، اظهار کرد: «تعداد بستریشدگان در آیسییو نیز ۲۹۳ نفر است که از این تعداد، ۷۱ نفر به دستگاه ونتیلاتور متصل هستند».
وی با اشاره به وضعیت بسیار نامناسب شهر ارومیه در خصوص ابتلا و فوت ناشی از کرونا بیان کرد: «طی ۲۴ ساعت گذشته، هشت شهروند مرکز استان بر اثر این بیماری فوت کردند که سهم ۳۶ درصدی از کل فوت شدگان را شامل می شود.»
تاکنون افزون بر ۸۸ هزار نفر در آذربایجان غربی به بیماری کرونا مبتلا شده اند.
دکتر سیدمحمد هاشمیشهری رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان، روز دوشنبه اظهارداشت: «با افزوده شدن ۱٨۴ بیمار کرونایی جدید در استان، شمار مبتلایان به این ویروس در استان، به ۲۳ هزار و ۴۹۶ نفر رسیده است که بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اختصاص دارد».
وی ادامه داد: «هماینک ۱۵۵ مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستانوبلوچستان بستری هستند و همچنین ۳۲۴ بیمار با علائم تنفسی در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان بستری هستند.»
وی شمار فوتیهای ناشی از کرونا در سیستانوبلوچستان را ۹۵۶ نفر عنوان کرد و افزود: «هشت نفر در شبانه روز گذشته به تعداد فوتیهای کرونا در این استان افزوده شدند که ۸۳ درصد موارد ابتلا به کرونا در حوزه این دانشگاه افرادی هستند که سابقه تماس با یک فرد مثبت را در جمعهای خانوادگی داشتهاند».
دکتر محمد فتحی رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز، روز دوشنبه گفت: «اکنون در مجموع ۸۰۷ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های استان البرز تحت مراقبت های پزشکی قرار دارند». وی افزود: «٨٣ بیمار بدحال کرونایی طی شبانه روز گذشته در بیمارستان های استان البرز بستری شده اند».
وی ادامه داد: «شمار کل بستری شدگان بیماری کووید- ۱۹ از ابتدای شیوع تاکنون، به ۲۶ هزارو۳۶۷ نفر رسیده که از این تعداد ۲۳ هزارو ۲۴۶ نفر پس از بهبودی ترخیص شدند». او در ادامه گفت : ۱۱ بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته با وجود تلاش های مدافعان سلامت جان باختند که شمار فوت شدگان این بیماری در البرز به ۲ هزار و ۳۰۸ نفر رسیده است».
مریم کوشکی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، گفت: «تعداد ۵۵ هزار و ۷۳۴ بیمار مبتلا به کرونا تا پایان روز هشتم آذر در لرستان شناسایی شده است».
وی اظهار داشت: «تاکنون ابتلای قطعی ۵۵ هزار و ۷۳۴ شهروند لرستانی به ویروس کرونا تایید شده است که از این تعداد ۱۱۴۰ نفر نیز جان باخته اند».
وی افزود: «از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا هشتم آذرماه ، ۱۴۳ هزار و ۵۲۳ نمونه مشکوک به آزمایشگاههای استان ارسال و پاسخ ۱۴۲ هزار و ۴۷۲ مورد اعلام شده است».
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، روز دوشنبه گفت: «با جان باختن ۲۵ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان به دلیل ابتلا به ویروس کرونا، شمار جان باختگان این بیماری در سطح استان از آغاز این اپیدمی تاکنون به ۱۹۳۵ نفر رسیده است».
وی اظهار کرد: «طی ۲۴ ساعته گذشته در بیمارستان های استان کرمان ۱۱۲ نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا بستری شدند که از این تعداد ۶۴ مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۹ نفر مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۹ نفر مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۴ نفر مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۲۶ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان بودند.»
وی تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا هم اکنون در بیمارستان های استان کرمان را ۶۲۳ نفر اعلام کرد و گفت: «تعداد کل موارد بستری شده دارای تست مثبت کرونا در استان کرمان از ابتدای شیوع اپیدمی تاکنون ۱۳۵۸۳ مورد بوده است».
برگرفته ای از سایت رادیو بین المللی فرانسه به زبان فارسی، ۱ دسامبر ۲۰۲۰