اعضای اوپک و همپیمانان آن در جلسه طولانی یک روزه به دنبال میزان تولید نفت در سال ۲۰۲۱ بودند. در پایان این روز به راهکاری برای افزایش تولید در گامهای کوچک به توافق رسیدند.
اعضای ۲۳ گانه تولیدکننده نفت جهان، موسوم به اوپک پلاس قرار است تولید نفت خود را افزایش دهند، اما نه به میزانی که پیش از این انتظار میرفت.
به گزارش خبرگزاری آلمان، الکساندر نوواک، وزیر انرژی روسیه، روز پنجشنبه ۱۳ آذر (سوم دسامبر) پس از نشست ششماهه اعضای این سازمان گفت، از ماه ژانویه ۲۰۲۱ کاهش شدید روزانه ۵۰۰هزار بشکهای که قبلا تصویب شده بود، بار دیگر افزایش مییابد. علاوه بر این، توافق شد از ژانویه ۲۰۲۱ در نشست ماهانه وزیران، وضعیت روز در بازار نفت مورد بررسی قرار گیرد تا درباره میزان کاهش تولید تصمیم گرفته شود.
نوواک گفت با یک چنین انعطافپذیری، امکان پاسخ دقیق به شرایط بازار مهیا میشود: «چنین تنظیمی میتواند در هر دو سو حرکت کند»؛ منظور او کاهش یا افزایش تولید نفت است.
اوپک پلاس بدین گونه به عدم اطمینان طولانی در بازار نفت و نیز خوشبینیهای اقتصادی در رابطه با غلبه نهایی بر ویروس کرونا، پاسخ میدهد.
بر اساس طرحهای اولیه، اوپک پلاس قصد داشت از ماه ژانویه ۲۰۲۱ از۷،۷ میلیون بشکه در روز به سطح ۵،۸ میلیون بشکه در روز بازگردد. اما بر اساس توافقی که صورت گرفته است، با یک کاهش ۵۰۰هزار بشکهای به ۷،۲ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
به دلیل پاندمی کرونا و محدودیتهای اقتصادی وضع شده، بار دیگر رونق اقتصادی به تعویق افتاده است. به همین دلیل، اعضای اوپک پلاس به این نتیجه رسیدهاند که سطح تقاضای نفت در بازار خیلی آهسته رو افزایش خواهد گذارد.
به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه، وزیر نفت حکومت اسلامی در این رابطه با اشاره به تأثیرگذاری کرونا بر رشد اقتصادی جهان، گفت: «اگرچه تحلیلها حاکی از آن است که رشد اقتصادی که بهدنبال شیوع کرونا به منفی چهار درصد رسید، در سال ۲۰۲۱ به مثبت چهار درصد برسد، اما اینها همه برآوردهاست و باید دید در واقعیت رشد اقتصادی جهان چه مسیری را طی خواهد کرد.»
پاندمی کرونا و بحران اقتصادی ناشی از آن، باعث شد که قیمت نفت در سال جاری به طور چشمگیری افت کند و اعضای اوپک تحت فشار شدید قرار گیرند.
اواسط سال جاری ۲۰۲۰ اعضای اوپک پلاس تصمیم به یک کاهش ده میلیون بشکهای (هر بشکه برابر با ۱۵۹ لیتر) در روز گرفتند. قیمت نفت اما هماکنون به یک ثبات نسبی رسیده است.
برگرفته ای از سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۴ دسامبر ۲۰۲۰