فرمانده نیروی هوافضای سپاه با تأکید بر این که محدودیت برد موشکی ایران ابدی نیست هشدار داد، اگر جنگی درگیرد برای ایران پایگاه آمریکا و کشور میزبان فرقی ندارد و کشورهای عربی منطقه “بیشترین آسیب” را میبینند.
سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران به مناسبت فرا رسیدن سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه در حمله پهپادی آمریکا میگوید “هر آنچه از توان موشکی در غزه و لبنان میبینید” با حمایت جمهوری اسلامی صورت گرفته است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در گفتوگو با المنار که رسانه حزبالله لبنان است، در مورد موشکباران پایگاه آمریکایی عینالاسد در عراق پس از کشته شدن قاسم سلیمانی گفت: «ما حتی اگر همه پایگاههای آمریکا در منطقه را هم میزدیم، جواب خون حاج قاسم نمیشد ولی ما در زدن عینالاسد، در واقع حیثیت و هیمنه آمریکا را زیر ضربه بردیم نه اینکه بخواهیم چهار تا سوله را بزنیم.»
حمله موشکی سپاه پاسداران به پایگاه عینالاسد در انتقام کشته شدن قاسم سلیمانی خسارتهایی سطحی در این پایگاه بر جای گذارد. مقامات آمریکا گفتند که در این حمله چند نفر زخمی شدند.
کمی پس از این موشکپرانی انتقامجویانه، هواپیمای مسافربری اوکراینی در ۸ ژانویه ۲۰۲۰ هدف دو موشک زمین به هوای نیروی هوافضای سپاه پاسداران قرار گرفت که فرماندهی آن را سردار امیرعلی حاجیزاده برعهده داشت. ۱۷۶ سرنشین این هواپیما جان خود را از دست دادند.
مقامات جمهوری اسلامی پس از مدتها انکار، بالاخره خطای پدافندی نیروی هوافضای سپاه پاسداران را پذیرفتند. پس از یک سال از سقوط هواپیما، مسئولان جمهوری اسلامی هنوز به یک رشته پرسشها در مورد این واقعه پاسخ ندادهاند. مقامات اوکراین تهدید کردهاند که به مراجع قضایی بینالمللی شکایت خواهند برد.
حاجیزاده به رسانه حزبالله لبنان گفت که برخی کشورهای منطقه با آمریکا و اسرائیل همکاری دارند. او با این توصیه که بهتر است این کشورها “مسیر و سیاست خود را اصلاح کنند” گفت: «اگر اتفاقی رخ دهد و جنگی صورت بگیرد، برای ما پایگاه آمریکا با کشور میزبانش تفاوتی ندارد و طبیعتاً بیشترین آسیب را همین کشورهای عربی منطقه میبینند.»
حاجیزاده تأکید کرد که توان موشکی جمهوری اسلامی “قابل مذاکره نیست و غلط میکند کسی بخواهد در این زمینه مذاکره کند”. او افزود: «اجازه مذاکره درباره توان موشکی به هیچ مسئولی داده نمیشود و این خط قرمز است.»
برگرفته ای از سایت صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۳ ژانویه ۲۰۲۱