ند پرایس، سخنگوی وزرات خارجه ایالات متحده در مورد اقدامات اخیر هستهای ایران گفت صبر ما در مقابل اقدامات ایران نامحدود نیست و همچنین تاکید کرد، «منتظر پیشنهاد سازنده تهران هستیم.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه ۱۸ اسفند در کنفرانس خبری روزانه خود، در پاسخ به پرسشی در مورد گزارشها از افزایش فعالیتهای غنیسازی در ایران گفت: طبیعتا صبر ما نمیتواند نامحدود باشد دلیل آن هم ذات چالشی است که با آن روبرو هستیم. هر روزی که این چالش بدون پاسخ پیش برود، نگرانیها بیشتر میشود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: از روز اول گفتیم و هنوز به آن معتقدیم، برنامه هستهای ایران چالشی است که بهترین راه بررسی آن، از طریق دیپلماسی است.
وی همچنین گفت که آمریکا بارها تاکید کرده که برنامه هستهای ایران باید قابل راستی آزمایی باشد و ایران هرگز نتواند به سلاح هستهای دست یابد. گامهایی که ایران در دو سال و نیم گذشته برداشته، نگران کننده است، آژانس هم نسبت به آن ابراز نگرانی کرده و شورای حکام آژانس هم به تازگی به آنها اشاره کرد. ما همان طور که گفتیم به مدیرکل آژآنس اعتماد کامل داریم و مثل سابق در را برای دیپلماسی باز گذاشتهایم.
ند پرایس در مورد این که آیا میتواند بگوید صبر آمریکا چه زمانی ممکن است تمام شود، گفت: ما با حسن نیت پیشنهادی برای گفتوگو و در چارچوب پنج به علاوه یک دادهایم. ما شماری اظهارنظرهای عمومی از سوی ایرانیها دیدهایم و در انتظار پیشنهادی سازنده از سوی تهران هستیم.
روز دوشنبه رویترز به نقل از آژانس بینالمللی انرژی اتمی گزارش داد که ایران چهارمین آبشار از سانتریفوژهای غنیسازی نسل آیآر-۲ را در زیرزمین تاسیسات هستهای نطنز نصب کرده اما هنوز گاز هگزافلوراید به آنها تزریق نشده است.
ایران تاکنون پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا را رد کرده است. محمد جواد ظريف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران پیشتر اعلام کرد به زودی یک طرح اقدام «سازنده» را ارائه خواهد داد.
کاخ سفید عصر جمعه ۱۸ اسفند به وقت آمریکا در اطلاعیهای اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، فرمان اجرایی «وضعیت اضطراری ملی» در مورد ایران را، که برای نخستین بار در ماه مارس ۱۹۹۵ میلادی توسط رئیس جمهوری وقت صادر شد، به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.
دولت پرزیدنت بایدن از زمان شروع کار خود گفته است اگر ایران به اجرای تعهدات خود در قابل توافق هستهای موسوم به برجام بازگردد، آمریکا هم به این توافق بازخواهد گشت. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، واشنگتن را در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج کرد و تحریم هایی را که تحت آن توافق برداشته شده بود، دوباره برگرداند.
برگفته ای از سایت فارسی صدای امریکا، ۹ مارس ۲۰۲۱