مونا مهرابی، الهام کرم پیشه، افسانه یادگار اردستانی و احسان الله یادگار اردستانی، شهروندان بهائی اهل ورامین توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به مجموعا ۱۲ سال حبس تعزیری محکوم شدند. این شهروندان در سال ۹۷ به صورت غیابی و بدون تشکیل جلسه دادرسی توسط این شعبه دادگاه مجموعا به ۲۰ سال زندان محکوم شدند و پس از پذیرش درخواست واخواهی و برگزاری جلسه دادگاه رای ۳ سال زندان برای هر یک از این افراد صادر شد.
بر اساس این حکم که توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد صادر و اخیرا به این شهروندان ابلاغ شده است، مونا مهرابی، الهام کرم پیشه، افسانه یادگار اردستانی و احسان الله یادگار اردستانی از بابت اتهام “عضویت در تشکیلات غیرقانونی با هدف برهم زدن امنیت کشور” هر یک به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شدهاند.
این شهروندان مهرماه سال ۹۷ به صورت غیابی و بدون تشکیل جلسه دادرسی توسط این شعبه دادگاه مجموعا به ۲۰ سال زندان محکوم شدند و پس از پذیرش درخواست واخواهی و برگزاری جلسه دادگاه رای ۳ سال زندان برای هر یک از این افراد صادر شده است. صفا فرقانی ارانی و مهرداد فرقانی ارانی دو هم پروندهای دیگر این شهروندان نیز در این مرحله از بابت همین اتهام به ۵ سال حبس محکوم شده بودند.
دادگاه در خصوص صدور این حکم به مواردی همچون شناسایی و آموزش افراد بی بضاعت و کودکان بدسرپرست و محروم از تحصیل و اهدای هدیه به این کودکان و تهیه بروشور به مناسبت روز جهانی هلال احمر و صلیب سرخ و روز جهانی کودک استناد کرده است. صدور این رای در حالی است که این شهروندان اقدامات خود را در جهت خدمت به بشریت و گسترش روحیات متعالی انسانی عنوان کرده بودند.
این شهروندان پیشتر در سال ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.
شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
برگرفته ای از سایت هرانا (مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران)، ۱۳ مارس ۲۰۲۱