آمار ۳۰ تا ۴۰درصدی ترک تحصیل دانش‌آموزان؛ در روستاها تلویزیون آنتن نمی‌دهد و یک تماس معمولی مقدور نیست!

یک نماینده مجلس شورای اسلامی از آمار ۳۰ تا ۴۰درصدی ترک‌ تحصیل دانش‌آموزان در برخی شهرستان‌های کشور خبر داده و نسبت به آن ابراز نگرانی کرده است.

بهروز محبی نماینده مجلس شورای اسلامی روز جمعه ۱۳فروردین‌ماه ۱۴۰۰ از آمار ترک تحصیل ۳۰ تا ۴۰درصدی دانش‌آموزان در برخی شهرستان‌های کشور خبر داده و نسبت به آن ابراز نگرانی کرده است.

آنطور که این نماینده استان خراسان رضوی مجلس شورای اسلامی شرح داده، آماده‌ نبودن «زیرساخت‌های مناسب جهت استفاده از نرم‌افزار شاد و فضای اینترنتی برای آموزش مجازی» «در برخی نقاط دوردست و شهرستان‌ها» باعث شده تا «عده زیادی از دانش‌آموزان» فرصت تحصیل را از دست بدهند.

محبی گفته که «حتا برقراری یک تماس معمولی در بسیاری از روستاها ممکن نیست و شبکه تلویزیونی به شکل کامل دیده نمی‌شود.»

محبی زیرساخت‌های اینترنت در برخی استان‌ها را «به شدت با ضعف جدی» مواجه خواند که «هنوز در بسیاری از روستاهای ما به صورت «G2» است و هنوز G3و G5 نیست که دانش‌آموزان یا دانشجویان بتوانند فیلم یا صدایی که برای آموزش ارسال می‌شود را ارسال یا بارگیری کنند.»

نماینده سبزوار ادامه داد: «در حوزه ما که شش شهرستان و یک منطقه ۵ هزارکیلومتر مربعی داریم، متاسفانه شرایط به همین ترتیب است و دانش‌آموزان ما شرایط بسیار سختی را می گذرانند بنابراین ارتباط خیلی خوبی بین معلمان و دانش‌آموزان برقرار نشد.»

محبی درخواست کرد که دروس مقاطع مختلف زمان‌بندی شده و از شبکه‌های یک و دو صداوسیمای جمهوری اسلامی پخش شود تا دانش‌آموزان بتوانند درس بخوانند و این شبکه‌ها بیشتر بر روی آموزش و پرورش دانش‌آموزان متمرکز شوند.

به گفته‌ی او، «البته شبکه آموزش که مطالب درسی را ارائه می‌دهد، در همه جا آنتن‌دهی ندارد.»

در پی شیوع ویروس کرونا در ایران، تحصیل دانش‌آموزان از طریق شبکه «شاد» و اینترنت و همچنین برخی شبکه‌های تلویزیونی انجام می‌شود و با اینکه دومین سال تحصیلی به این شیوه پیش می‌رود ولی همچنان کمبود تجهیزات مانند تبلت و موبایل هوشمند و همچنین عدم دسترسی به اینترنت مانع بزرگی بر سر تحصیل دانش‌آموزان است.

وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده که بیش از سه میلیون دانش‌آموزان امکان تحصیل آنلاین را به دلیل نداشتن تجهیزات اینترنتی نداشته‌اند که از این میزان تنها ۲۱۰هزار دانش‌آموز کلاس اولی بودند.

فریبرز درتاج رئیس همایش بین‌المللی روانشناسی مدرسه ۲۷ بهمن‌ماه گفته بود: «در ایران ۴ میلیون نفر از دانش‌آموزان عضو سامانه شاد نیستند و یا دسترسی به اینترنت، تبلت و گوشی هوشمند ندارند.»

آنگونه که  حسن الحسینی مشاور وزیر آموزش و پرورش مسئول «شبکه شاد» آبان‌ماه پارسال اعلام کرده بود، «۶۵درصد از دانش‌آموزان ما اکنون در شبکه شاد حضور فعال دارند و با تعامل در شاد آموزش و تعلیم می‌بینند. حدود ۲۰ درصد از دانش‌آموزان اصلاً احراز هویت نشده‌اند و فعلا به شاد نپیوسته‌اند که حدود ۳ میلیون نفر هستند.»

به گفته‌ی او، «حدود ۱۵درصد از دانش‌آموزان که معادل ۲ میلیون و ۱۴۷ هزار و ۵۷۶ نفر هستند، احراز هویت شده‌اند اما در شبکه غیرفعال هستند»!

برگرفته ای از سایت کیهان لندن، ۹ آوریل۲۰۲۱