استان بوشهر مرکز زمینلرزهای به بزرگی ۹/ ۵ ریشتر بود. ده روستای گناوه در اثر این زمینلرزه آسیب دیدهاند. همچنین ۱۰ پسلرزه نیز پس از آن گزارش شده است. وجود نیروگاه بوشهر به زمینلرزه در این منطقه حساسیت بیشتری میدهد.
مرکز لرزهنگاری ایران که وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران است، ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه روز یکشنبه ۲۹ فروردین (۱۸ آوریل) از وقوع زمینلرزهای به بزرگی ۹/ ۵ ریشتر در استان بوشهر خبر داد.
گفته میشود که این زمینلرزه در بسیاری از نقاط بوشهر و حتی در استانهای خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و همچنین در استان فارس نیز احساس شده است.
زمینلرزه نخست در فاصله ۹۳ کیلومتری بوشهر روی داده است. پس از آن نیز وقوع ۱۰ پسلرزه نیز گزارش شده است. مرکز زمینلرزه بندر گناوه بوده است.
آمار و اطلاعات نادقیقی درباره تعداد مصدومان این زمینلرزه منتشر شده است. در حالی که خبرگزاری فارس از یک مصدوم سخن گفته است، پایگاه خبری “عصر ایران” شمار مجروحان را پنج نفر اعلام کرده است.
گفته میشود که ده روستای پیرامون بندر گناوه در اثر این زمینلرزه آسیب دیدهاند. زمینلرزه در عمق ۱۰ کیلومتری زمین روی داده است.
جمهوری اسلامی ایران مدعی است که «تاسیسات حیاتی انرژی در سلامت کامل» هستند. ناصر ابراهیمی، رئيس شورای تامین بخش ویژه خارگ نیز گفته است: «تا کنون خسارتی در محدوده شهری جزیره [خارگ] گزارش نشده است و بررسی در این زمین ادامه دارد.»
خبر وقوع این زمینلرزه از سوی خبرگزاریهای خارجی نیز منتشر شده است. خبرگزاری آلمان با انتشار گزارشی از تهران به حساس بودن منطقه و استان بوشهر اشاره کرده است.
این خبرگزاری با اشاره به وجود نیروگاه هستهای بوشهر، از حساسیت وقوع زمینلرزه در این استان خبر داده است.
برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، ۱۹ آوریل۲۰۲۱