ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، اعلام کرد اگر خط فقر درآمد ماهیانه کمتر از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان باشد، نزدیک به ۵۵ درصد خانوارهای ایرانی زیر این خط هستند.
آمارهای مربوط به فقر نگرانکنندهتر از پیش شده است. گزارش اخیر مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد محاسبات این مرکز خط فقر را در سال ۱۳۹۶ برای یک خانوار چهار نفره در تهران در حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین کرده اما تا پایان پاییز ۱۳۹۷ خط فقر حدود سه میلیون و ۴۰۰ هزار تومان پیشبینی شده بوده. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس میگوید براساس این پیشبینی فقر فراگیرتر از شکلی ست که در آمارهای اخیر نشانداده شده است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت،ناصر موسوی لارگانی با اشاره به گزارش مرکز پژوهش ها مبنی بر اینکه ۴۰ درصد مردم ایران زیر خط فقر هستند، گفته با توجه به افزایش حداقل هزینههای تامین معیشت، نرخ خانوارهای زیر خط فقر به حدود ۵۵ درصد میرسد:
«شاخصهای مطرح برای محاسبه خط فقر درآمدهای خانوادهها است که بر این اساس خانوارهایی که زیر ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان درآمد دارند زیر خط فقر هستند و با این احتساب حدود ۴۰ درصد خانواده های ایرانی زیر خط فقر هستند، اما اگر مرکز پژوهش ها اعلام کرده که خانواده ها با درآمد کمتر از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان درآمد زیر این خط هستند حدود ۵۵ درصد خانوارها کمتر این رقم درآمد دارند».
موسوی لارگانی همچنین گفته بهرغم اینکه تعداد زیادی از خانوادههای ایرانی با یارانه زندگی کرده و یا از طریق کمک های مستمری سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) امرار معاش می کنند، بسیاری از مردم در این شرایط حتی شامل کمک نهادهای امدادی نمیشوند:
«با این وضعیت حتی عده ای شرایط آن را ندارند که تحت پوشش کمیته امداد و یا بهزیستی قرار بگیرند چراکه این افراد برای اینکه تحت پوشش این نهادها قرار بگیرند باید بالای ۶۰ سال سن داشته باشند یا از کار افتاده ۱۰۰ درصد بوده و یا بی سرپرست و بدسرپرست باشند.
یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی پیشتر گفته که نیمی از جمعیت ایران برای تامین کالاهای اساسی «به کمک نیاز دارند».
هادی حق شناس، تحلیلگر اقتصادی نیز در گفتوگو با روزنامه «همدلی» در باره افزایش نرخ فقر گفته؛ «آنچه مسلم است بخشی از دلایل کاهش رفاه و پایین آمدن قدرت خرید جامعه، بخصوص اقشار آسیبپذیر به دلیل تورم کالاهای خوراکی است. حالا اگر نقش هزینههای تامین مسکن و اجارهبها را به گرانی افسار گسیخته قیمت کالاهای اساسی اضافه کنیم در خواهیم یافت که به چه دلیل آمارهای خط فقر در ایران رو به افزایش است».
نقل از رادیو زمانه