یک مقام وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که تحقیقات اولیه نشان میدهد محموله سلاحهای کشف شده در یک کشتی “از مبدا ایران و برای تجهیز حوثیهای یمن” بوده است.
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا روز شنبه ۸ مه (۱۸ اردیبهشت) در اطلاعیهای اعلام کرد که رزمناو “یو اس اس مانتری” موفق شده در نواحی شمالی دریای عرب مقادیر زیادی سلاح از یک قایق بادبانی که بدون پرچم و تابعیت حرکت میکرد کشف و ضبط کند.
بر اساس این گزارش، سلاحهای توقیفشده شامل موشکهای هدایتشونده ضد تانک ساخت روسیه، سلاحهای ساخت چین، اسلحه ویژه تکتیراندازان، آرپیجی هفت و مسلسلهای سنگین بوده است.
یک مقام آمریکایی اعلام کرد که سلاحهای کشف شده شبیه سلاحهایی هستند که پیشتر برای حوثیها ارسال شده بودند.
این مقام وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که “این اقدام بر خلاف تحریمهایی است که از سوی سازمان ملل متحد وضع شدهاند”. در ادامه گزارش آسوشیتدپرس آمده است که “نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد به درخواست این خبرگزاری برای توضیح پاسخی نداده است”.
درپی توقیف این کشتی یک مقام وزارت دفاع آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد که بر اساس تحقیقات اولیه، این کشتی “از مبدا ایران و با هدف رساندن سلاح به حوثیهای یمن ارسال شده است”.
یک مقام آمریکایی اعلام کرد که سلاحهای کشف شده شبیه سلاحهایی هستند که پیشتر برای حوثیها ارسال شده بودند
یک مقام آمریکایی اعلام کرد که سلاحهای کشف شده شبیه سلاحهایی هستند که پیشتر برای حوثیها ارسال شده بودند
مقام وزارت دفاع آمریکا که هویتاش اعلام نشده است افزود: «بر اساس بازجویی از خدمه و یافتههای درون کشتی به این نتیجه رسیدهایم که کشتی از مبدا ایران بوده است».
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا تاکید کرده است که “این کشتی تا احراز هویت و مرجع و مقصد آن در توقیف نیروهای آمریکایی باقی خواهد ماند”. بر اساس اطلاعیه نیروی دریایی آمریکا، خدمه کشتی پس از بازجویی آزاد شدهاند.
در سالهای گذشته بارها گزارشهایی از توقیف کشتیهایی با محموله سلاح در دریای عمان و دریای عرب منتشر شده و هر بار جمهوری اسلامی ایران متهم به صدور اسلحه به یمن شده است.
در آخرین مورد وزارت خارجه ایران روز جمعه سوم اردیبهشت (۲۳ آوریل) با صدور اطلاعیهای اظهارات رستم قاسمی درباره کمک نظامی و حضور مستشاران در یمن را تکذیب و آن را خلاف واقعیت و سیاستهای جمهوری اسلامی دانست.
برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، ۱۰ مه ۲۰۲۱