مدیرکل دفتر جمعیت مرکز آمار ایران میگوید جمعیت ۲۳ استان کشور کمتر از سطح جانشینی است و تنها ۸ استان نرخ باروری بالاتر از سطح جانشینی دارند!
آخرین برآوردها نشان میدهد که جمعیت ۲۳ استان کشور کمتر از سطح جانشینی بوده و تنها ۸ استان دارای نرخ باروری بالاتر از سطح جانشینی هستند. همچنین ۹میلیون و ۸۰۰هزار نفر جوان مجرد در ایران زندگی میکند.
علیاکبر محزون مدیرکل دفتر جمعیت مرکز آمار ایران در یک نشست رسانهای در شورای عالی انقلاب فرهنگی، درباره جمعیت کشور گفته که بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت حدود ۸۰ میلیون بوده و آخرین برآورد «مراجع رسمی جمعیت کشور» این است که امسال جمعیت کشور «۸۴ میلیون و ۵۱۶ هزار نفر» است.
بر اساس اعلام مدیرکل دفتر جمعیت مرکز آمار ایران، ۲۶ میلیون خانوار در ایران زندگی میکنند که متوسط تعداد افراد در هر خانوار حدود ۳.۲ نفر برآورد میشود که نسبت به سال ۱۳۹۵ که ۳.۳ نفر بود، ۰.۱ کاهش داشته است.
کاهش جمعیت ایران برخلاف سیاستهای کلی «خانواده» که توسط علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در روز ۱۳ شهریورماه ۱۳۹۵ به رؤسای قوای سهگانه و مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد، باعث هراس دستگاههای مسئول شده است. کار تا جایی پیش رفته که محمد اسماعیل اکبری مشاور وزیر بهداشت فروردینماه امسال گفته بود، «هر زن ایرانی باید ۴ فرزند بیاورد!» او کاهش جمعیت کشور را حاصل «سیاستگذاری تخریب جمعیتی و تخریب ساختار جمعیتی در جمهوری اسلامی ایران» آنهم «در خارج از مرزها» دانسته بود!
بر اساس دادههای مرکز آمار ایران، اکنون میانگین تولد نیز کمتر از سطح جانشینی است. بدان معنا که به ازای یک پدر و مادر یک فرزند متولد نمیشود و این امریست که با خواست علی خامنهای فرسنگها فاصله دارد. او در دهها سخنرانی بر افزایش جمعیت مسلمانان تأکید کرده است. در فروردینماه سال ۹۸ وی حتا بر اجرای سیاست پیامبر مسلمان به افزایش جمعیت در مقابله با سیاستهای کشورهای غربی اصرار ورزید و گفت: «خدای متعال از مسلمانها خواسته که زیاد بشوند، افزایش پیدا کنند!» خامنهای بدون اینکه به مشکلات تأمین اقتصادی و رفاهی و آموزشی کودکانی که به دنیا میآیند توجه داشته باشد از قرار معلوم فقط به افزایش «جمعیت مسلمان» فکر میکند آنهم در حالی که بر اساس شواهد و نظرسنجیها نسلهای جدید در ایران نه تنها بطور گسترده از دین و اسلام روی بر میگردانند بلکه بسیاری از همین جمعیت جوان به مخالفان و معترضان رژیم تبدیل میشود و خامنهای هم دستور به کشتن آنها میدهد!
حالا آنطور که علی اکبر محزون گزارش داده، نرخ رشد طبیعی جمعیت امسال بین ۰/۷۱ تا ۰/۷۶درصد بوده که رقم قابل توجهی کمتر از یک درصد برآورد شده و نرخ رشد طبیعی جمعیت به زیر یک درصد کاهش پیدا کرده است.
نرخ باروری یعنی متوسط تعداد فرزندان به ازای هر زن در سن باروری نیز در سال ۹۸، ۱٫۷۷ فرزند بهازای هر زن بوده است، برای زنان ایرانی این نرخ ۱٫۷۴ فرزند است، این اختلاف به خاطر اتباع غیرایرانی ساکن ایران است.
مدیرکل دفتر جمعیت مرکز آمار ایران بر اساس آخرین برآوردهای نرخ باروری در سال ۱۳۹۸ اعلام کرد که جمعیت ۲۳ استان کشور کمتر از سطح جانشینی بوده و تنها ۸ استان دارای نرخ باروری بالاتر از سطح جانشینی بودهاند، استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و شمالی و رضوی، خوزستان، هرمزگان، گلستان و یزد نرخی بالاتر از سطح جانشینی داشتهاند.
به گفتهی محزون، آمار زنان در سن باروری که «۱۵ تا ۴۹ سال» در نظر گرفته شده، نشان میدهد که «این آمار تا سال ۱۴۰۸ متوقف میشود و بعد از آن با کاهش آمار زنان در سن باروری مواجه خواهیم بود.»
بر این مبنا، آمار جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال که در سرشماری سال ۱۳۹۰، ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بوده، پنج سال بعد یعنی در سال ۱۳۹۵ به ۲۰ میلیون و ۵۰هزار نفر و سپس امسال به ۱۷ میلیون و ۸۲۷ هزار نفر رسیده که نشان از روند کاهشی داشته است.
آمار سالمندان بالای ۶۰ سال نیز نشان میدهد که از آمار ۶ میلیون و ۲۰۵ هزار نفر در سال ۱۳۹۰ به آمار ۷ میلیون و ۴۱۴ هزار نفر در سال ۱۳۹۵ و سپس به آمار ۸ میلیون و ۵۴۲ هزار نفر در سال جاری افزایش پیدا کرده است.
به عبارتی امسال سهم سالمندان بالای ۶۰ سال، ۱۰.۲ درصد از جمعیت کل کشور است که از مرز ۱۰درصد عبور کرده است و رشد ۳.۶۲ درصدی داشته است.
آمارها حاکیست سال ۱۳۹۷ حدود یک میلیون و ۳۶۷ هزار نوزاد متولد شدند، در سال ۱۳۹۸ این رقم به یک میلیون و ۱۹۷ هزار نفر کاهش پیدا کرد و امسال به گفتهی مدیرکل دفتر جمعیت آمار کشور، «بعید است بیش از یکمیلیون و ۱۰۰هزار ولادت داشته باشیم.»
علی اکبر محزون گفته است: «از سوی برخی دستگاهها اختلالی در رصد آماری سیاستهای جمعیتی به وجود آمده است که با مرکز آمار ایران که مرجع ملی آمار رسمی است باید همکاری مناسبتری صورت گیرد تا این اختلال برطرف شود، گفتنی است بطور شفاهی در رابطه با آمار موالید در ماههای اخیر به ما اعلام معذوریت کردهاند!»
بر اساس اعلام این مسئول دفتر جمعیت مرکز آمار ایران، ۴۵درصد تولدها مربوط به مادران بالای ۳۰ سال است که حدود ۹ میلیون و ۸۰۰هزار نفر آمار جمعیت جوان در سن متعارف ازدواج است که مجردند و هرگز ازدواج نکردهاند که از این تعداد، ۵میلیون و ۳۷۳هزار نفر مرد و ۴ میلیون و ۴۲۳هزار نفر زن هستند.
در این بین، یک میلیون و ۸۱۰ نفر بالای سن متعارف و قبل از سن تجرد قطعیاند و ۲۲۰هزار نفر هم تا سن ۵۰سالگی ازدواج نکردهاند و مجرد قطعی محسوب میشوند، از این تعداد ۸۲هزار مرد و ۱۳۸هزار زن هستند.
مدیرکل دفتر جمعیت مرکز آمار ایران خاطرنشان کرد: «خانمهای در سن باروری در سال ۹۵، ۲۲میلیون و ۷۰۰هزار نفر بودهاند و در سال ۹۹ به ۲۲میلیون و ۹۰۰هزار نفر رسیدهاند، این آمار در نهایت تا سال ۱۴۰۸ به ۲۳میلیون و ۴۷۰ رسیده و متوقف خواهد شد!»
برگرفته ای از سایت کیهان لندن، ۱۳ مه ۲۰۲۱