بیش از ۴۰ سناتور با اشاره به حمایت خامنه‌ای از «حماس»، خواستار «پایان فوری» مذاکرات با حکومت ایران شدند

یش از ۴۰ سناتور آمریکایی با اشاره به حمایت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از حملات گروه های فلسطینی به اسرائيل و تشویق آنها به ادامه حملات، در نامه ای از دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، خواستند که فورا به مذاکرات مربوط به احیای توافق هسته‌ای با ایران پایان دهد و روشن سازد که تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران لغو نمی شود.

۴۴ سناتور این نامه را که تاریخ انتشار آن ۲۲ اردیبهشت است امضا کرده‌اند و نوشته‌اند که اسرائيل «نزدیک ترین متحد آمریکا در منطقه» است و رهبر جمهوری اسلامی ایران، آن را در توئیتی نه یک «کشور» بلکه یک «پادگان تروریستی» خوانده است.

این سناتورها می گویند حتی جواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی که تیم مذاکره کننده ایران در وین را مدیریت می کند، با اسماعیل هنیه، رهبر حماس تماس گرفت و حمایت جمهوری اسلامی از اقدامات این گروه را ابراز کرد.

آنها گفته اند «ما این نامه را درباره حملات راکتی جاری علیه اسرائيل توسط سازمان تروریستی فلسطینی حماس می نویسیم. طی چند روز اخیر، تروریست‌های فلسطینی در غزه که ایران آنها را تامین می کند، یک رشته حملات راکتی را به داخل اسرائيل آغاز کرده اند.»

سناتورها می گویند حملات به «غیرنظامیان اسرائيلی و شهرها از جمله اورشلیم، پایتخت اسرائيل» در حالی است که «اعضای دولت شما اکنون در وین مشغول مذاکره با ایران، اصلی ترین دولت حامی ترویسم هستند.» سناتور ها گفته‌اند این مسئله «نگران کننده» است.

این سناتورها که نام تام کاتن، مارکو روبیو، و میت رامنی نیز در بین آنها به چشم می خورد، می گویند که با توجه به حملات حماس به اسرائيل «ایالات متحده باید همه گام های لازم برای پاسخگو نگه داشتن تهران را بردارد و تحت هیچ شرایطی نباید تحریم ها را لغو کند.»

آنها می گویند عدم لغو تحریم ها به ویژه به دلیل «حمایت ایران از فعالیت های تروریستی علیه نزدیک ترین متحد ایالات متحده، اسرائيل، اهمیت دارد.»

به گفته آنها آمریکا نباید «هیچ کاری کند که دشمنان اسرائيل غنی شوند، از جمله از طریق ارائه پیشنهاد لغو تحریم ها به رژیمی که می خواهد اسرائيل را نابود کند.»

در بخش دیگری از نامه این سناتورها آمده است که حماس و جهاد اسلامی که مورد پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران هستند با شلیک یک هزار موشک طی دو روز گذشته اسرائيل را هدف قرار داده اند.

این سناتورها می گویند که آمریکا در سال ۱۹۹۷ حماس را سازمانی تروریستی قلمداد کرد و به همین دلیل، حمایت مالی از آن ممنوع است اما ایران حامی دیرین حماس است و آمریکا نباید وارد مذاکرات فعال با ایران شود و احتمالا «میلیاردها دلار» از طریق کاهش تحریم ها در اختیار جمهوری اسلامی قرار داد.

این سناتورها می گویند که این پول ها «بدون تردید در حمایت ایران از حماس و دیگر سازمان های تروریستی که به آمریکاییان و متحدان ما حمله می کنند، صرف خواهد شد.»

این سناتورها می گویند با عدم لغو تحریم ها علیه ایران «تعهد محکم خود به نزدیک ترین متحدمان در منطقه و به منافع امنیتی خود را نشان می دهیم.»

مقامات اسرائيل بارها مخالفت خود را با توافق هسته ای با ایران و یا احیای آن، اعلام کرده‌اند.

راب مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران پیشتر درباره انتقادات مخالفان مذاکرات در وین گفته بود که سیاست «فشار حداکثری» دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ شکست خورده است.

آقای مالی گفت: «تحت ریاست جمهوری بایدن، ایالات متحده متعهد است که اطمینان حاصل شود ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نمی کند.»

آقای مالی خاطرنشان کرد دولت جو بایدن در آمریکا اعتقاد دارد که بهترین روش برای تحقق این هدف، «دیپلماسی» است.

برگفته ای از سایت فارسی صدای امریکا، ۱۳ مه ۲۰۲۱