کاخ سفید نقشه جمهوری اسلامی ایران برای ربودن مسیح علینژاد را «قاطعانه» محکوم کرد

کاخ سفید در واکنش به علنی شدن توطئه سرویس‌های اطلاعاتی ایران برای ربودن «یک روزنامه‌نگار مستقر در آمریکا» گفت که این نقشه «خطرناک و نفرت‌انگیز» ایران برای ربودن یک شهروند آمریکایی در خاک آمریکا را «قاطعانه» محکوم می‌کند.

این روزنامه نگار، مسیح علینژاد مجری برنامه تبلت صدای آمریکا بوده است.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، روز چهارشنبه ۲۳ تیر در یک کنفرانس خبری گفت: «ما از شهروندانمان و منافع آمریكا با قدرت دفاع می‌کنیم. این، اقدامات قضایی نظیر آن چه دیروز اعلام شد، اقداماتی که رئیس جمهوری برای دفاع از نیروهای ما در منطقه در برابر گروه‌های شبه نظامی مورد حمایت ایران انجام داده است، و همچنین تلاش‌های دیپلماتیک ما برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران را در بر می‌گیرد که یکی از مهمترین و فوری‌ترین اقدامات ما در این رابطه است.»

جن ساکی گفت آمریکا به مخالفت با تلاش‌ها برای خاموش کردن صدای کسانی که به طور مسالمت‌آمیز برای رسیدگی به وضعیت، هم در داخل و هم در خارج از ایران تلاش می‌کنند ادامه خواهد داد و گفت: «بدیهی است که مقامات انتظامی اقدامات مقتضی را انجام خواهند داد.»

خانم ساکی همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد تأثیر این اقدام ایران بر پیشبرد مذاکرات هسته‌ای در وین گفت، آمریکا هرگز ایران را بازیگر خوبی در عرصه جهانی ندانسته است و تلاش برای آدم‌ربایی شهروند مقیم آمریکا و رفتارهای « نگران‌کننده» ایران در منطقه نشان دهنده این واقعیت است.

وی با این حال ادامه مذاکرات را «در راستای منافع ملی آمریکا» توصیف کرد و گفت دستیابی به توافق، تصویر بهتر و واضح‌تری را از «مسیر آنها برای دستیابی به سلاح هسته‌ای» به آمریکا ارائه می‌دهد.

راب مالی، نماینده ویژه وزارت آمریکا در امور ایران نیز با اعلام نگرانی از گزارش‌ها در مورد توطئه ربودن یک شهروند آمریکایی از سوی دستگاه اطلاعاتی ایران گفت: «به رغم این که متمایل به دیپلماسی و بازگشت دو طرفه به توافق هسته‌ای هستیم، اما در حمایت از شهروندان خود و اشاره به نقض حقوق بشر از سوی ایران تردید نمی‌کنیم. آقای مالی گزارش‌های مربوط به تلاش ایران برای ربودن یک شهروند آمریکا را عمیقا آزار دهنده خواند و گفت «تلاش‌های ادامه‌دار ایران برای ربودن خبرنگاران و منتقدان رژیم به منظور برای خاموش ساختن صدای مخالف را محکوم می‌کنیم.»

سازمان ملل متحد نیز به گزارش مربوط به تلاش جمهوری اسلامی برای ربودن مسیح علینژاد واکنش نشان داد.

فلورنسیا سوتو نینو، سخنگوی جدید سازمان ملل در پاسخ به پرسش خبرنگاران در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک گفت: «صرف نظر از اینکه کجا اتفاق افتاده است، موضع ما در این باره روشن بوده که روزنامه نگاران باید بدون ترس و واهمه، و بدون تهدید شدن به خشونت، بتوانند آزادانه به کار خود ادامه دهند. بدیهی است که ما کاملا این را غیرقابل قبول می دانیم که یک روزنامه نگار، تنها به خاطر ماهیت شغلش، ربوده شود. این تنها به موردی که شما گفتید محدود نمی شود، بلکه همه موارد و در همه جا را در بر می گیرد.»

برگفته ای از سایت فارسی صدای امریکا، ۱۵ جولای ۲۰۲۱