پدر علم کویرشناسی ایران درگذشت

پرفسور پرویز کردوانی، دارنده نشان درجه یک دانش و چهره ماندگار و شناخته شده به عنوان «پدر علم کویرشناسی ایران»، روز پنج‌شنبه ۲۸ مرداد در سن ۹۰ سالگی درگذشت.

کردوانی متولد سال ۱۳۱۰ در شهر گرمسار بود. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همین شهر گذراند. وی پس از مدتی تحصیل در مدرسه رازی (فرانسوی) در تهران به آلمان سفر کرد و در آنجا رشته عمران کویر خواند. او چند سال پس از بازگشت از آلمان، در سال ۱۳۴۸ تدریس را در دانشگاه تهران آغاز کرد.

کردوانی مدیرکل دفتر مطالعات آموزشی دانشگاه تهران را تا سال ۱۳۵۴ برعهده داشت و پس از آن تا سال ۱۳۵۸، بنیانگذار و رییس مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی ایران بود.

به گزارش ایرنا، پرویز کردوانی مطالعات میدانی فراوانی در مناطق کویری و بیابانی ایران از خود به جای گذاشت و خدمات او نقش مهمی در پیشبرد علم کویر شناسی و مقابله با خشکسالی داشت.

او هم‌چنین «جایزه مهرگان علم» را به خاطر تالیف بهترین کتاب سال در زمینه محیط زیست را کسب کرده است.

عضویت در بنیاد مطالعات آسیای شبکه آب خاورمیانه، عضو هیات امنای صلح سبز، رئیس کمیته بیابان‌زدایی انجمن متخصصان محیط زیست ایران و بیش از ۲۰ کتاب دانشگاهی و ده‌ها مقاله علمی به زبان‌های فارسی، انگلیسی و آلمانی در کارنامه او نقش بسته است.

مجسمه کردوانی در زادگاهش گرمسار و تفرجگاهی به نام پرویز کردوانی در جاده گرمسار، جهت پاسداشت او ساخته شده است.

کردوانی بارها در مصاحبه‌ها و کتاب‌های خود در خصوص وقوع زلزله شدید بالای هفت ریشتری در گسل‌های تهران هشدار داده است. به عقیده او منطقه زلزله‌خیز تهران از منطقه سفیدرود در گیلان آغاز می‌شود و تا شاهرود ادامه پیدا می‌کند. کردوانی پیش بینی کرده است در این منطقه هر پنجاه سال یک زلزله با قدرت هفت ریشتر رخ می‌دهد؛ زلزله‌ای که قدرت نابودکننده‌ای دارد و همه چیز را خراب خواهد کرد.

برگرفته ای از سایت ایران وایر، ۱۹ اگوست ۲۰۲۱