هزاران نفر از کاربران توییتر با ترند کردن هشتگ «NIACLobbies4Mullah#» (لابی نایاک برای ملاها) اعلام کردند «شورای ملی ایرانیان آمریکا» (نایاک) صدای مردم ایران نیست.
این توفان توییتری با فراخوان تعدادی از فعالان سیاسی داخل و خارج از کشور، شنبه شب ۲۵ ماه مه (چهار خرداد)، آغاز شد و پس از چند ساعت به بیش از ۲۹۰ هزار توییت رسید.
با گذشت ۴۸ ساعت هنوز کاربران زیادی با این هشتگ نظرات و دیدگاههای خود در مورد نایاک را بیان میکنند. بررسی هشتگها نشان میدهد که فعالان و طیفهای مختلف سیاسی که چه بسا در مسائل مختلف اختلاف دارند در موضعگیری علیه نایاک همکاری و مشارکت کردهاند.
این گروه زیر نام «صلح» سالهاست نقش لابیگران فعال را در رابطه با مناسبات جمهوری اسلامی و آمریکا بازی میکند. در جریان مذاکرات اتمی تا رسیدن به توافق و امضای برجام نیز تلاش کرد نقشی داشته باشد. نایاک تا پیش از روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ زیر سایه دموکراتها تقویت شد. بر اساس شواهد اعضای آن از یکسو با محمدجواد ظریف و تعدادی دیگر دیپلماتهای جمهوری اسلامی در ارتباط بوده و از سوی دیگر در برخی رسانههای فارسیزبان خارج از کشور نفوذ داشتهاند. امکانات و حمایتهای مختلف از این سازمان سبب شد تا بتواند در رابطه با روابط بین جمهوری اسلامی و به ویژه دموکراتهای آمریکا بود جریانسازی کند.
کارزار NIACLobbies4Mullahs پس از آن به راه افتاد که هوشنگ امیراحمدی که گفته میشود پدر معنوی نایاک است به تازگی در یک مصاحبه ادعای قبلی خود را مبنی بر اینکه محمدجواد ظریف مبتکر نایاک است تکرار کرد. سابقه نشان میدهد تریتا پارسی مسئول پیشین نایاک چند سال برای هوشنگ امیراحمدی فعالیت میکرده است. همزمان این سازمان با جوّسازی علیه دولت جمهوریخواه آمریکا، زیر نام جلوگیری از جنگ به تبلیغ درباره احتمال به راه افتاده یک جنگ، از سوی آمریکا، پرداخت.
تریتا پارسی اردیبهشت ۱۳۹۷، کمی پس از خروج دولت ترامپ از برجام، پس از ۱۷ سال از ریاست نایاک استعفا داد. او در بیانیه اعلام خداحافظی خود گفت که «نمی تواند از آنچه در نایاک ساخته، بیش از این مفتخر باشد» و افزود که جمال عبدی نایب رئیس سیاسی این شورا جایگزین او خواهد شد.
رئیس مستعفی نایاک گفته بود که این تغییر، به او فرصت بیشتری خواهد داد تا بتواند بر روی «سیاست کلانتر آمریکا در خاورمیانه تمرکز کند.»
نقل از کیهان لندن