بازنشستگان صنعت فولاد در اصفهان و اهواز روز یکشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ نیز به دنبال چندمین تجمع خود در ماههای گذشته به عدم توجه مسئولان به خواستههای صنفی و عدم افزایش حقوق اعتراض کردند.
بازنشستگان و مستمری بگیران فولاد اصفهان روبروی ساختمان صندوق بازنشستگی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
یکی از بازنشستگان بر روی بنری به دزدی ۱۵۰۰ میلیارد تومانی مقامات فولاد اشاره کرده. بر این بنر نوشته شده: «با ۱۵۰۰ میلیارد تومانی که در همسانسازی به بازنشستگـان فولاد ندادند چه کردند؟»
بازنشستگان معترض همچنین بنرهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «با چه مجوزی از حقوق همسانسازی بازنشسته فولاد کم کردید؟»، «تبعیض و افزایش کمتر حقوق بازنشسته فولاد نسبت به سایر بازنشستگان، یعنی هدایت خانواده بازنشسته فولاد به معضلات اجتماعی»، «درصد افزایش حقوق کمتر از سایر صندوقهای بازنشستگی، یعنی گرفتار کردن بازنشسته فولاد در منجلاب معضلات اجتماعی» و «پیشکسوتان فولاد خوزستان خواهان ردیف ۷ بودجه دولتی هستیم.»
در شهر اهواز در استان خوزستان نیز همزمان بازنشستگـان فولاد خوزستان در برابر مؤسسه حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد در این شهر تجمع کردند.
به گفته منابع کارگری، یکی از بازنشستگان فولاد خوزستان که در این تجمع شرکت کرده گفته است: «ما نمیدانیم این ظلم تا کی باشد؟ هیچکس هم جوابگو نیست. نه اینجا نه صندوق تهران، نمیدانیم چکار کنیم؟ نمیدانیم در کدام مملکت داریم زندگی میکنیم؟ خدایا خودت به ما کمک کن. حقمان را از اینها بگیر. ماهی دو میلیون تومان برای همسانسازی از ما کم میکنند و از مردم میخورند.»
این بازنشسته معترض با پافشاری بر ادامه اعتراض گفت: «تا زمانی که به حق و حقوقمان نرسیم، در کف خیابان هستیم.»
بعضی از خواستههای بازنشستگان فولاد خوزستان شامل «اصلاح احکام همسانسازی بازنشستگان فولاد خوزستان مطابق با نرخ تورم» و «اجرای قانون مناطق جنگی» است.
آنها پلاکاردی بر دیوار این موسسه نصب کردند که بر آن نوشته شده: «اجتماع صنفی بازنشستگان فولاد، افتخارآفرینان دیروز، مظلومین بیپناه امروز».
روز گذشته، شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۰، نیز تعدادی از بازنشستگان کشوری در مشهد در اعتراض به اجرا نشدن همسانسازی حقوق با کارمندان شاغل تجمع کردند.
«فریاد فریاد از این همه بیداد»، «یه اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه»، «نه تسلیم نه تطمیع، معیشت، سلامت»، «نیاز ما این زمان، معیشت و سلامت» و «حق ما را پس بدید، ما را به هم پاس دادید» از جمله شعارهای بازنشستگان بود.
موضوع همسانسازی حقوقها، از جمله درخواستهای اصلی بازنشستگان است. آنها بارها برای احقاق این خواسته خود تجمع اعتراضی برگزار کردهاند.
در شرایطی که رقم خط فقر به ۱۱ میلیون تومان رسیده حقوق اغلب بازنشستگان بین ۳ تا ۵ میلیون تومان است.
مقامات حکومتی اما به دلیل اثر افزایش حقوقها بر افزایش تورم، مخالف افزایش حقوق بازنشستگان و کارمندان هستند. مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی در همین رابطه نوشته که «همسانسازی حقوق بازنشستگان، تورم را به شدت افزایش میدهد و صندوقهای بازنشستگی را ورشکست خواهد کرد.»
این در حالیست که پرداخت حقوقهای نجومی به مدیران ارشد و میانی همچنان ادامه دارد. یک بازنشسته به حقوق ۶۰ میلیون تومانی مدیران اشاره کرده و گفته که «چطور این ۶۰ میلیون تومان تورم ایجاد نمیکند و برداشت ناروا از بیتالمال نیست ولی نوبت به ما که میرسد هزار مسئله ایجاد میشود؟!»
برگرفته ای از سایت کیهان لندن، ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۱