رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تازهترین گزارش بانک جهانی هشدار داد که تولید ناخالص داخلی ایران طی سه سال ۵۷درصد سقوط کرده و رتبه کشور از پله ۲۶ اقتصاد جهان در سال ۲۰۱۷ به پله ۵۱ تنزل یافته است.
رئيس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران با اشاره به رتبه ایران در سطح جهان از نظر تولید ناخالص داخلی (GDP) نسبت به یک “تنزل نگرانکننده برای اقتصاد ایران” هشدار داد و مسئولان اقتصادی را به “تیزبینی” دعوت کرد.
به گزارش انتخاب، غلامحسین شافعی در سیودومین جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد به آخرین بهروزرسانی گزارش بانک جهانی در تیرماه ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت، بر اساس این گزارش، تولید ناخالص داخلی ایران که در سال ۹۶ (به قیمت جاری) ۴۴۵ میلیارد دلار بود، در سال ۹۹ با ۵۷ درصد کاهش به ۱۹۱میلیارد دلار تنزل یافته است.
به گفته او، کاهش تولید ناخالص داخلی به کمتر از نصف در این مدت، رتبه ایران را از پله ۲۶ اقتصاد جهان در ۲۰۱۷ به پله ۵۱ تقلیل داده است.
شافعی این آمارها را هشدارهایی جدی برای آینده اقتصاد ایران و تاکیدی بر ضرورت بازنگری در سیاستگذاریهای موجود دانست.
تولید ناخالص داخلی بر اساس قیمت جاری دلار به زبان ساده عبارت است از ارزش سالانه محصولات تولیدی و خدمات انجام شده در ایران بر اساس نرخ جاری دلار در بازار آزاد.
طبق گزارش بانک جهانی، تولید ناخالص داخلی ترکیه و عربستان بر اساس قیمت جاری دلار در سال گذشته میلادی، سه برابر و امارات و اسرائیل بیش از دو برابر ایران بوده است.
مطابق آمارهای بانک جهانی، حجم اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۰ به سطح سال ۲۰۰۴ رسیده است.
غلامحسین شافعی از دولت ابراهیم رئيسی و تیم اقتصادی جدید خواست، این مؤلفهها را با تیزبینی رصد کنند و برای تغییر وضعیت موجود دست به اقداماتی اصلاحی بزنند که از جمله میتواند “انتخاب معاونان شایسته در وزارتخانههای اقتصادی و مدیران اصلح و کارآمد در رده میانی” باشد.
برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۱