آموزش‌وپروش از ترک تحصیل یک میلیون دانش‌آموز خبر داد؛ آمار غیررسمی «پنج میلیون نفر» است

یک روز پس از آن‌که سرپرست وزارت آموزش و پرورش از ترک تحصیل نزدیک به یک‌میلیون دانش‌آموز پس از فراگیری کرونا خبر داد روزنامه «جهان صنعت» گزارش داده است که آمار ترک‌تحصیل دانش‌آموزان از مرز پنج میلیون تن عبور می‌کند.

علیرضا کاظمی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش روز ۱۵ آبان در یک گردهمایی در تهران گفته بود که «حدود ۲۱۰ هزار دانش آموز دوره ابتدایی و حدود ۷۶۰ هزار دانش آموز دوره متوسطه، تارک تحصیل هستند که این یک آسیب جدی است».

روزنامه جهان صنعت اما در گزارشی از «خروج طبقه متوسط از مدارس» خبر داده و به نقل از ابراهیم سحرخیز، کارشناس مسائل آموزشی، نوشته است: «آمار ترک‌تحصیل دانش‌آموزانی که به شبکه شاد دسترسی ندارند حدود سه و نیم میلیون تن است و تا زمانی که مدرسه به صورت حضوری برگزار نشود، آمار ترک‌تحصیل دانش‌آموزان از مرز پنج میلیون تن عبور می‌کند».

به گفته آقای سحرخیز «خانواده‌های روستایی، خانواده‌های بدسرپرست یا بی‌سرپرست و برخی خانواده‌هایی که دغدغه معاش دارند توانایی تهیه ابزار هوشمند برای فرزندان‌شان را نداشتند و بهترین مکانی که می‌توانستیم به فرزندان آن‌ها به صورت رایگان خدمات آموزشی و فرهنگی ارائه دهیم مدرسه بود. بنابراین دو سال است که دانش‌آموزان مدرسه را از دست دادند».

او آمار اعلام شده از سوی سرپرست وزارت آموزش و پرورش را غیردقیق خوانده و پرسیده است که «سرپرست وزارت آموزش‌و‌پرورش چگونه به این آمار دست پیدا کرده‌؟ اگر ملاک آمار حضور و غیاب دانش‌آموزان در شبکه شاد است، که این آمار دقیق نیست. زیرا بسیاری از پدر و مادرها به جای فرزندان در شبکه شاد حضور دارند و فرزندان را کودکان کار کردند».

با وجود ارائه آمارهای مختلف درباره تعداد دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به دلیل عدم دسترسی به امکانات هوشمند در سال تحصیلی گذشته، بهروز محبی، نماینده سبزوار، فروردین امسال از ترک تحصیل ۳۰ تا ۴۰ درصد از دانش‌آموزان و دانشجویان در چند شهر به دلیل عدم دسترسی به امکانات آموزشی خبر داده بود.

آقای محبی گفته بود که اینترنت برخی روستاها در ایران همچنان تو-جی‌ (۲G) است، در حالی‌ که دانش‌آموزان و دانشجویان برای ارسال و بارگیری ویدئو‌ها یا صدایی که برای آموزش ارسال می‌شود، نیاز به اینترنت ۳G یا ۴G دارند.

سال تحصیلی گذشته چند دانش‌آموز در مناطق محروم ایران دست به خودکشی زدند که علت این اقدام برخی از آن‌ها از جمله محمد موسوی‌زاده، دانش‌آموز ۱۱ ساله‌ اهل بندر دیّر استان بوشهر، عدم توانایی خانواده در تهیه گوشی همراه عنوان شد.

دانش‌آموزان ایرانی از سال تحصیلی ۱۳۹۹ به دلیل شیوع کرونا برنامه‌های درسی خود را از طریق اپلیکیشن شاد در خانه دنبال می‌کنند.

برگرفته ای از سایت رادیو فردا،۹ نوامبر ۲۰۲۱