گزارش تکمیلی از پلمپ محل کسب ۹ شهروند بهائی در مازندران

روز دوشنبه ۱۷ آبان‌ماه محل کسب ۸ شهروند بهائی در قائمشهر و ۱ شهروند دیگر در بابل توسط ماموارن اداره اماکن پلمپ شد. پلمپ محل کسب این شهروندان به بهانه تعطیلی دو روزه مذهبی بهائیان صورت گرفته است. هرانا پیشتر در گزارشی هویت ۶ تن از این افراد را احراز کرده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با احراز هویت ۳ شهروند دیگر، شمار محل کسب شهروندان بهائی استان مازندران که در روز دوشنبه ۱۷ آبان توسط اداره اماکن پلمب شده به ۹ واحد صنفی رسید.

هویت این شهروندان سهیل احمدزادگان، دارای واحد صنفی پخش انواع چسب در قائمشهر، سپهر هاشمی، دارای واحد صنفی نجاری در قائمشهر و پیوند باقری، دارای واحد صنفی نصب دزدگیر، دوربین و کرکره برقی در بابل توسط هرانا احراز شده است. پلمپ محل کسب این شهروندان به بهانه تعطیلی دو روزه مذهبی بهائیان در روزهای شنبه و یکشنبه هفته جاری صورت گرفته، این در حالی است که دو تن از آنان در روزهای ذکر شده نیز اقدام به تعطیلی محل کسب خود نکرده بودند.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: «محل کسب آقایان هاشمی و نوخواه در روزهای مذکور تعطیل نبوده و تنها برای وقت نهار مغازه را بسته بودند. با این وجود اداره اماکن با استناد به فیلمی که در همان ساعت تهیه شده اقدام به پلمپ محل کسبشان کرده است. پس از اعتراض این شهروندان به اماکن به آنها گفته‌اند که مدرکی برای اثبات ادعای خودتان ارائه کنید با این حال پس از ارائه فیلم و اثبات باز بودن محل کسب به آنها گفته شده است که پرونده برای تصمیمگیری نهایی به ساری رفته و باید منتظر دستور از مرکز استان باشیم!»

هرانا پیشتر در گزارشی هویت ۶ تن از این شهروندان به نام‌های نیما نوع‌خواه، واحد صنفی پخش عروسک و بازی کودک، نابت اسدی، واحد صنفی تعمیر عینک، سهیل بابایی، واحد صنفی لوازم بهداشتی، کوروش رضایی، واحد صنفی تعمیر یخچال و کولر، مازیار عباسی، واحد صنفی رنگ و مصالح ساختمانی و ذکرالله اکبری، واحد صنفی جوشکاری و آهن آلات را احراز کرده بود.

گفتنی است در سال ۹۴ نیز محل کسب تعدادی از شهروندان بهایی در استان مازندران از جمله بهائیان قائمشهر به دستور اداره اماکن پلمب شد. گفته می‌شود از بازگشایی برخی از این محل های کسب علیرغم سپری شدن ۶ سال کماکان جلوگیری شده است.

شهروندان بهائی بر اساس باور دینی خود اماکن کسب خود را طی ۹ روز پراکنده سال به هدف اجرای مناسک مذهبی تعطیل می‌کنند. اما دستگاه‌های انتظامی و امنیتی علیرغم حقوق مشخص قانونی و شهروندی افراد در عمل به باورهای دینی خود و نحوه مدیریت اماکن تجاری خود، به پلمپ اماکن کسب آنان اقدام می کنند.

اقدام به پلمب مراکز صنفی شهروندان بهائی مانند سالیان گذشته در حالی انجام می‌شود که براساس بند ب ماده ۲۸ قانون نظام صنفی، صاحبین واحد صنفی می‌توانند تا سقف ۱۵ روز در سال واحد صنفی خود را بدون اطلاع اتحادیه تعطیل نمایند.

برگرفته ای از سایت هرانا (مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران)،۱۱ نوامبر ۲۰۲۱