حمله ارتش اسرائیل به محموله تسلیحاتی ارسالی از سوی رژیم اسلامی حاکم بر ایران در سوریه یک کشته برجای گذاشت

ارتش اسرائیل بامداد پنجشنبه ۱۶ دسامبر (۲۵ آبان) چند زاغه مهمات و محموله‌های تسلیحات و مهمات ارسالی از ایران برای سپاه قدس، بازوی خارجی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، و نیروهای مورد حمایت رژیم اسلامی در سوریه را هدف قرار داد.

ارتش اسرائیل به ندرت مسئولیت حمله به سوریه را به عهده می‌گیرد اما بارها اعلام کرده که اجازه نخواهد داد سوریه به سنگر جمهوری اسلامی تبدیل شود
خبرگزاری دولتی رژیم سوریه (سانا) به نقل از یک منبع نظامی نوشت «اسرائیل با شلیک چند موشک از سمت جولان برخی نقاط در مناطق جنوبی را هدف قرار داد» و « پدافند هوایی ما با موشک‌های متجاوز مقابله کرد و بیشتر آنها را ساقط کرد.»

سانا گزارش داد در این حمله یک سرباز کشته شد و خسارت‌های مادی برجا گذاشته شد.

روزنامه «تایمز اسرائیل» بر اساس گزارش‌های تا‌ٔیید نشده در شبکه‌های اجتماعی نوشت این حملات در نزدیکی فرودگاه دمشق انجام شد و هدف آن خنثی کردن محموله‌های تسلیحاتی ارسالی از ایران بود.

این حمله یک هفته پس از حمله سنگین به کانتینرهای مهمات ارسالی از ایران به سوریه در بندر لاذقیه صورت گرفت. دیده‌بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن گزارش داد در این حمله دست‌کم شش نفر کشته شدند.

پس از این حمله علی شمخانی دبیر شورای‌ عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی گفت «توطئه ایجاد بحران امنیتی در سوریه یک طرح آمریکایی– صهیونیستی است.» وی با محکوم کردن حملات مستمر اسرائیل به خاک سوریه گفت: «مقاومت و ستیز قهرآمیز تنها راه دفع غده سرطانی صهیونیسم از منطقه است!»

روزنامه «واشنگتن پست» اخیراً به نقل از چند منبع آگاه نوشته بود که اسرائیل با اطلاع آمریکا در مارس ۲۰۲۰ دو بار تأسیسات و انبار تسلیحات شیمیایی سوریه را هدف قرار داد.

نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در یک جلسه پنج ساعته که ۲۲ اکتبر (۳۰ مهرماه) برگزار شد بر سر اجرای یک راهکار برای جلوگیری از درگیری بین نیروهای اسرائیلی و روسیه در سوریه تحت عنوان «مکانیسم ضد درگیری» توافق کردند. از آن زمان به بعد حملات اسرائیل علیه پایگاه‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیابتی‌های مورد حمایت رژیم ایران در سوریه به شدت افزایش پیدا کرد. در هفته‌های اخیر بارها گزارش شد محموله‌های تسلیحاتی ارسالی از سوی جمهوری اسلامی ایران به سوریه هدف قرار گرفته‌‌اند که شماری کشته و زخمی برجای گذاشته است.

اختلافات چند بُعدی میان جمهوری اسلامی و سوریه از عوامل تأثیرگذار در تصمیم پوتین برای چراغ سبز به حملات اسرائیل در سوریه بوده است. پیش از این روزنامه «الوطن العربی» گزارش داده بود که اختلافات تاکتیکی بین نیروی زمینی روسیه و نیروی زمینی تحت حمایت رژیم ایران در دیرالزور بیش از گذشته شده است.

برگرفته ای از سایت کیهان لندن، ۱۶ دسامبر ۲۰۲۱