شایا گلدوست
با «ملیکا زر»، کنشگر حقوق جامعه «الجیبیتیکیو» و از اعضای «ششرنگ» در این باره گفتوگو کردهایم.
«جنبش مردمی حلال زادهها» سابقه نفرت پراکنی با شعارهای همجنسگرا ستیزانه دارد. هواداران آن در راهپیمایی حکومتی ۲۲ بهمن سال ۱۳۹۹ پرچم «ششرنگ» رنگینکمانیها را لگدمال کردند. آنها در تاریخ ۲۴ مهر ۱۴۰۰، در تجمعی در میدان «امام حسین» تهران، به تصویب «قانون ازدواج افراد همجنس» در بیش از ۳۶ کشور جهان اعتراض و آن را محکوم کردند. این گروه با انتشار عکسهایی از این تجمع در وبسایت خود، نوشتهاند: «ما مدافعان حضرت لوط هستیم.»
این افراد در تازهترین اقدام، در «روز جهانی ایدز» که برای توجه به بیماران مبتلا به «اچآیوی» و تلاش برای رفع تبعیض و انگانگاری علیه آنها در سراسر جهان انجام میشود، در کانال تلگرامی خود نوشتهاند موفقیت آموزشهای مقابله با ایدز در کشورهای مختلف دنیا باعث رواج و ازدیاد همجنسبازی خواهد شد. همچنین فمینیست را عاملی برای حیازدایی در جامعه میدانند.
هرچند جامعه ایران در این سالها تلاش میکند تا از خرافات، تحجر و عقبماندگی فاصله بگیرد و خود را با دنیای متمدن همگام کند اما وجود چنین گروههایی که نفرتپراکنی را هدف اصلی خود قرار دادهاند، میتواند تا حدودی بردیدگاه سنتی و مذهبی عامه جامعه تاثیر منفی بگذارد و شرایط قشر رنگینکمانی را از آنچه که هست، دشوارتر کند.
«ملیکا زر»، کنشگر حقوق جامعه الجیبیتیکیو و از اعضای «ششرنگ» در تحلیل این ماجرا با اشاره به شعار ما مدافعان حضرت لوط هستیم میگوید: «به نظر میآید لازم است در نقد روایات مرتبط با قوم لوط، برای آن دسته افرادی که به این روایات باور دارند، بیشتر روشنگری شود. آرش نراقی، استاد فلسفه و از روشنفکران دینی در این مورد میگوید در قرآن هيچ نص صریحی در نفی همجنسگرایی وجود ندارد. آنچه در قرآن به صراحت نهی شده، عمل زشتی است که قوم لوط مرتکب میشدند. در اين ترديدی نيست که قرآن فعل زشت قوم لوط را تقبیح میکند اما ترديد جدی است که آن فعل زشت، همان چیزی باشد که امروزه تحت عنوان همجنسگرایی خوانده میشود.»
او در ادامه به نقل از آرش نراقی اشاره میکند که «لواط» در فرهنگ ادبی، دینی و حقوقی ما صرفاً يک عمل جنسی بوده که عمدتاً ميان يک مرد بالغ و يک کودک يا نوجوان رخ میداده است و اين معنا هیچ ربطی به همجنسگرایی به معنای امروزين آن ندارد.
ملیکا معتقد است این شعارها اشاره به خشونتی دارند که لوط نسبت به قومش برای نافرمانی روا داشت؛ مرگ با بارش سنگ از آسمان.
پیام اینگروه این است: «ما از کشتار و خشونت علیه همجنسگرایان، دوجنسگرایان و افراد ترنس حمایت میکنیم. ای مردم، حضرت لوط را به یاد بیاورید و از آزار و اذیت این گروه نهراسید.»
او در ادامه میگوید دعوت فعالانه مردم جامعه به خشونت علیه یکدیگر به دلیل تفاوتهایشان از شگردهای همیشگی نیروهای وابسته به حکومت است.
از شعارهای دیگری که در تصاویر در دست کودکانی که همراه والد یا والدین خود در تجمع میدان امام حسین شرکت کردهاند هم به چشم میخورد، این است: «همجنس با همجنس، زوج نمیشود.»
تاکید بر ساختار دگرجنسگرا وهمانسوجنسیتی محور که بنیان خانواده را نیز در برگرفته است، تنها به رابطه دو زوج دگرجنسگرا رسمیت میبخشد. در شرایطی که بسیاری از کشورها آموزشهای جنسی و جنسیتی فراگیر را برای کودکان در سیستم آموزشی در نظر گرفتهاند، که البته کودکان جامعه ما در اکثریت مواقع از آن محرومند، این گروه افراطی اما قصد آموزش کودکان دقیقا در جهت مخالف آنچه در دنیای امروز اتفاق میافتد را دارند.
آنچه ذهن را به خود مشغول میکند، این است که آیا همین کودکان در آینده نمیتوانند یکی از اعضای جامعه رنگینکمانی باشند؟ زمانی که خود، تمایلات و گرایش جنسی و هویت جنسیتی خود را میشناسند، آیا تضمینی وجود دارد که یک فرد با تمایلات همجنسگرایانه نباشند؟ در آن زمان، با تمام نفرتی که از کودکی نسبت به این گرایش جنسی در آنها شکل گرفته است، چه بلایی بر سر روح و روانشان میآید و چهگونه پروسه شناخت، درک وپذیرش خود را طی میکنند؟
ملیکا میگوید جمهوری اسلامی سالها است که همه مقولات را اسلامیزه کرده است؛ فمینیسم اسلامی، حقوق بشر اسلامی، طب اسلامی و حالا نیز روانشناسی اسلامی که سعی در حذف علم روانشناسی روز دنیا را از دروس دانشگاهی دارد.
جمهوری اسلامی از روشهایی بر اساس تحریک همجنسگرا هراسی جامعه و ترویج نفرت، سالها است استفاده می کند. هرچه احساس ترس و خطرشان از قدرت و آگاهی ما بالاتر میرود، تلاششان در این راستا نیز بیشتر میشود. ششرنگ گزارشی مفصل از این نفرتپراکنی دولتی تهیه و منتشر کرده است.
او تاکید میکند که جامعه اقلیتهای جنسی و جنسیتی به هویت خود پی برده، با جنبشهای جهانی حقوق خود را شناخته و از مرحله سرکوب و احساس گناه گذر کرده است.
میگوید این جامعه مبارزه را سالها است آغاز کرده و برای گرفتن حق خود، صدایش را بلند کرده است و با اطلاعات غلط و نفرت پراکنی مقابله و مردم را از تبلیغات منفی علیه حقوقش آگاه میکند.
برگرفته ای از سایت ایران وایر، ۱۷ دسامبر ۲۰۲۱