برخی رسانههای داخلی ایران از شکایت ۹ تشکل و نهاد مذهبی در قم از برخی بازیگران زن به دلیل پوشش آنها و «ضررهای معنوی» واردشده به شاکیان خبر دادهاند.
سایتهای خبری ایران روز یکشنبه، ۲۸ آذر ضمن انتشار عکس شکایتنامه این طلاب، تعداد بازیگرانی را که از آنها شکایت شده بدون ذکر نام، ۱۵ نفر اعلام کردهاند.
در متن شکایت طلاب که تاریخ آن ۲۷ آذر ثبت شده، آمده است که این اقدام در پی « معلوم بودن مقداری از سینه، گردن و گوشها، استفاده از کلاه لبهدار و وسایل تزئینی مانند گل ِسر به جای روسری، پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان و معلوم بودن برجستگیهای بدن، پوشیدن شلوارک و شلوارهای پاره و ساپورت رنگ بدن، پوشیدن لباسهای آستینکوتاه و مانتوهای شیشهای» صورت گرفته است.
در ادامه این شکایت آمده است که این بازیگران با انتشار تصاویر خود در اینستاگرام و حضور در معابر و مجالس عمومی با این پوششها، به این طلاب، خانواده و جامعهای که در آن زندگی میکنند «ضرر معنوی» وارد کرده و شاکیان خواستار جبران تمامی این ضررها شدهاند.
در شکایت طلاب قم همچنین گفته شده نقش بستن تصاویر جنسی این زنان در اذهان در کنار پیامدهای اجتماعی موجب برخی آثار فردی از جمله «تحلیل رفتن عقل»، «محرومیت انس با خدا» و «تاثیرات منفی در روابط حسنه زن و شوهر» میشود.
اعتراض برخی مسئولان، نمایندگان مجلس و تشکلهای و نهادهای مذهبی از موضوع حجاب بهویژه پوشش زنان بازیگر هر از چندگاه خبرساز میشود.
پیشتر نیز برخی از نمایندگان مجلس از روش کارگردانان ایرانی برای حل مشکل پوشش بازیگران زن مانند گذاشتن کلاه، کلاهگیس و بهکارگیری زنان غیر مسلمان انتقاد کرده بودند.
با وجود رعایت پوشش اسلامی از سوی اکثریت زنان جامعه، تا چند سال پس از انقلاب ۵۷ در ایران، حجاب، اجباری نبود. اما پس از تصویب قانون مربوط به آن از سوی مجلس و تعیین مجازات در قانون مجازات اسلامی در سال ۱۳۶۲، پوشش مورد تایید حاکمیت در انظار عمومی از معابر و محلهای کار گرفته تا رسانهها اجباری شد.
برگرفته ای از سایت رادیو فردا، ۲۰ دسامبر ۲۰۲۱