ترکیه: با تبدیل ۵۰۰ هزار دلار سپرده بانکی به لیر تابعیت داده می‌شود

طبق قوانین جدید ترکیه خارجیان می‌توانند با سپرده‌گذاری ۵۰۰ هزار دلاری و تبدیل‌ آن به لیر تابعیت این کشور را دریافت کنند. این اقدام دولت برای تقویت ارزش لیر انجام گرفته است.

بر اساس فرمان جدید دولت ترکیه شرایط دریافت تابعیت در این کشور اصلاح شده است.

طبق مقررات جدید که روز پنجشنبه ۱۶ دی (۶ ژانویه) در رسانه‌های رسمی این کشور منتشر شده، خارجیان می‌توانند با سپرده‌گذاری در بانک‌ها، سرمایه‌گذاری برای اشتغال‌زایی و خرید ملک تابعیت ترکیه را دریافت کنند.

طبق قوانین جدید، خارجیان تنها با سپرده‌گذاری ۵۰۰ هزار دلاری سه ساله و تبدیل آن به لیر ترکیه می‌توانند از تابعیت این کشور برخوردار شوند.

در این فرمان همچنین آمده است، خارجی‌هایی که ملکی در ترکیه به ارزش حداقل ۲۵۰ هزار دلار آمریکا می‌خرند نیز می‌توانند تابعیت ترکیه را دریافت کنند اما این افراد باید حداقل به مدت سه سال ملک خود را نفروشند.

بر اساس آیین‌نامه جدید، ارز حاصل از فروش املاک به اتباع خارجی از طریق بانک‌های داخلی به بانک مرکزی فروخته و به لیر ترکیه تبدیل می‌شود.

یکی دیگر از راه‌های دریافت تابعیت ترکیه سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی برای ۵۰ نفر در این کشور است.

مقررات جدید برای حمایت از لیر انجام گرفته است که در هفته‌های اخیر دستخوش نوسان شده بود.

هر لیر ترکیه روز جمعه ۱۷ دی (۷ ژانویه) چیزی کم‌تر از ۱۴ دلار آمریکا خرید و فروش شده است.

کاهش ارزش لیر و پررونق شدن بازار مسکن

پائین آمدن ارزش لیر سبب شد خارجیان بیش‌تر علاقمند به خرید ملک در ترکیه شوند.

خارجی‌ها یکی از سودبران اصلی کاهش ارزش لیر هستند. هرچه ارزش لیر کم‌تر می‌شود بازار مسکن خریداران خارجی را بیشتر به سوی خود جذب می‌کند.

خبرگزاری رویترز در آخرین‌ روزهای سال ۲۰۲۱ یکی از دلایل پررونق‌شدن بازار مسکن ترکیه را کاهش ارزش لیر خواند. رویترز بر اساس داده‌های اداره آمار ترکیه گزارش داد که در نوامبر ۲۰۲۱ ایرانی‌ها با خرید ۱۴۰۶ واحد مسکن در رده اول خریداران خانه در ترکیه قرار گرفتند.

هنوز مشخص نیست تغییرات جدید و اصلاحاتی که برای دریافت حق تابعیت ترکیه انجام گرفته تا چه میزان بر بازار مسکن تاثیر بگذارد. نتایج این تغییر اما در ماه آینده مشخص خواهد شد، زیر آمار خرید و فروش مسکن توسط خارجیان ماهیانه از طرف اداره آمار ترکیه منتشر می‌شود.

برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، ۸ ژانویه ۲۰۲۲