وزیر دفاع اسرائیل: توافق هستەای با ایران پایان کار نیست

وزیر دفاع اسرائیل در کنفرانس امنیتی مونیخ ضمن هشدار نسبت بە افرایش دخالت‌های نظامی ایران در خاورمیانه گفت کە توافق هستەای با ایران باید ضامن آن باشد کە تهران هیچ‌وقت نمی‌تواند بە سلاح هستەای دست یابد.

بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل، روز یکشنبه ۱۹ فوریه طی یک سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ نسبت به افزایش “تجاوزگری” ایران در خاورمیانه هشدار داد و گفت کە توافق هستەای با ایران باید ضامن آن باشد کە تهران هیچ‌وقت نمی‌تواند بە سلاح هستەای دست یابد.

بنی گانتس با اشاره بە اینکه هرگونه توافق جدید با ایران باید با جدیت اجرا شود گفت: «توافق با ایران باید ضامن این باشد کە تهران هرگز در آستانه دستیابی بە سلاح هستەای قرار نگیرد و قادر بە تولید سریع سلاح هستەای نشود.»

او افزود: «امضای توافق هسته‌ای با ایران، به معنای رسیدن بە پایان راه نیست. باید اقداماتی انجام شود تا اطمینان حاصل شود که ایران دست به غنی‌سازی نمی‌زند.»

سخنان وزیر دفاع اسرائیل در حالی بیان شدە است کە دور هشتم مذاکرات با هدف احیای برجام با شرکت نمایندگان ایران، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا، آلمان، اتحادیه اروپا و آمریکا (بطورغیرمستقیم) در وین ادامه دارد.

با وجود تمایل ایران به احیای هر چه سریع‌تر برجام و شواهدی که درباره احتمال رسیدن به توافق در مذاکرات وین در آینده نزدیک وجود دارد، مسئولان و نهادهای جمهوری اسلامی در روزهای اخیر بیش از پیش بر عدم عدول از خطوط قرمز خود تاکید می‌کنند.

گانتس در سخنرانی خود امکان نظارت مستمر و بازرسی‌‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از سایت‌های اتمی ایران را ضروری دانست.

وزیر دفاع اسرائیل همچنین خواستار پایان دادن به تلاش‌های ایران در زمینه توسعه موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای شد.

این مقام اسرائیلی در بخش دیگری از سخنرانی خود با اشاره به “انقضای مفاد برجام” گفت، ایران نباید این گونه تفسیر کند کە بعد از مدتی می‌تواند اقدامات خود را از سر بگیرد. او گفت: «ایران هرگز نباید بە یک قدرت هستەای تبدیل شود. جهان نباید با این مسئله کنار بیاید، اسرائیل نیز هرگز با آن کنار نخواهد آمد.»

افزایش “تجاوزگری‌” و حمله به نفتکش مرسر استریت

وزیر دفاع اسرائیل در سخنرانی خود علاوه بر موضوع هسته‌ای ایران، نسبت به فعالیت‌های نظامی تهران در خاورمیانه، به‌ویژه تسلیح نیروهای “نیابتی” در عراق و سوریه، هشدار داد.

گانتس در بخش دیگری از سخنانش بار دیگر ایران را متهم کرد که با هواپیماهای بدون سرنشین به کشتی باری مرسر استریت اسرائیل حمله کرده است.

وزیر دفاع اسرائیل بار دیگر ایران را متهم کرد که با پهپاد به کشتی باری مرسر استریت اسرائیل حمله کرده است

نفتکش مرسر استریت ٢٩ ژوئیه ٢٠٢١ در حین سفر بدون محموله خود از تانزانیا بە امارات متحدە عربی در سواحل عمان مورد حمله قرار گرفت. نیروی دریایی ایالات متحده، اسرائیل و برخی از مقامات اروپایی، جمهوری اسلامی ایران را به دست داشتن در این حمله پهپادی متهم کردند. دولت ایران اما دخالت در این حمله را تکذیب کرد.

در این حمله ناخدای رومانیایی کشتی و یک محافظ بریتانیایی کشته شدند.

انتقال سلاح ایران به سوریه

بنی گانتس در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت کە ایران با پروازهای غیرنظامی از مقصد تهران به فرودگاه بین‌المللی دمشق، سلاح صادر می‌کند.

او تاکید کرد که ایران با انتقال سلاح در کانتینرهایی که به بندر لاذقیه می‌رسد، جان غیرنظامیان بی‌گناه را به خطر می‌اندازد.

به گفته رسانه‌های دولتی سوریه روزهای ٧ و ٢٨ دسامبر اسرائیل به انبار کانتینرهای بندر لاذقیه حمله هوایی کردە است.

پس از حمله دوم و در روز ٢٨ دسامبر، گانتس گفته بود که “اسرائیل به ایران اجازه نخواهد داد که برای نیروهای نیابتی خود سلاح ارسال کند و جان شهروندان ما را تهدید کند.”

به گفته رسانه‌های دولتی سوریه روزهای ٧ و ٢٨ دسامبر اسرائیل به منطقه‌ انبار کانتینرهای بندر لاذقیه حمله هوایی کردە است

هشدار به حزب الله لبنان

گانتس در کنفرانس امنیتی مونیخ، ایران را به حمایت از نیروهای نیابتی مسلح در لبنان، “تضعیف حکومت این کشور” و حمایت آشکار از گروه “تروریستی حزب‌الله” متهم کرد.

او گفت کە حزب الله در هفته گذشته دو پهپاد را در حریم هوایی اسرائیل به پرواز در آوردە است کە یکی از آنها سرنگون و دیگری رهگیری شدە است.

بنی گانتس افزود: «من یک پیام روشن برای حزب الله دارم. شما با توانایی‌های ما آشنا هستید. اگر مجبور بە واکنش شویم، اینکار را خواهیم کرد و صدمات زیادی بە شما وارد می‌کنیم.»

سید حسن نصرالله رهبر حزب الله لبنان ٢۵ ژوئیه ٢٠٢١ در یک سخنرانی گفته بود: «این را با صدای بلند و آشکارا اعلام می‌کنیم که ما از جمهوری اسلامی حمایت‌های مادی و مالی دریافت می‌کنیم و به این مسئله هم افتخار می‌کنیم.»

وزیر دفاع اسرائیل در سخنرانی خود در مونیخ گفت: «ما از هر اقدامی، در هر زمان و هر مکانی، که برای امنیت کشور اسرائیل لازم باشد تردید نخواهیم کرد.»

کنفرانس امنیتی مونیخ یکی از مهم‌ترین نشست‌های امنیتی در جهان است که میزبان نمایندگانی از کشورهای مختلف است.

بنی گانتس در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با تعدادی از مقامات ارشد دولت‌ها، از جمله معاون رئیس جمهور ایالات متحده و وزیر امور خارجه آلمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، ۲۱ فوریه ۲۰۲۲