ایالات متحده با بالا گرفتن درگیریها در اوکراین برای احتیاط دو موشک “پاتریوت” را از آلمان به لهستان منتقل کرد. موشکهای “پاتریوت” قادرند هواپیماها، هلیکوپترها و موشکها را حتی در ارتفاعات بسیار بالا منهدم کنند.
حمله هوایی روسیه به یک کلینیک زنان و زایمان در شهر محاصره شده ماریوپول خشم جهانی را برانگیخته است. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد این اقدام را “هولناک” توصیف کرد و خواستار توقف “خشونتهای بیدلیل” شد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روسیه را متهم به اقدامات “ناجوانمردانه” کرد. ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در پیامی ویدئویی گفت: «این چه کشوری است، فدراسیون روسیه، که از بیمارستانها می ترسد، از زایشگاهها میترسد و ویران میکند؟»
گزارشگران آژانس خبری آسوشیتدپرس هنگام حمله به این کلینیک در ماریوپول حضور داشتند و شاهد آن بودند. یک عکاس آسوشیتدپرس این حمله را مستند کرده است. لرزش ناشی از انفجار در این کلینیک تا فاصله یک کیلومتری آن محسوس بوده است. بر اثر این انفجار همچنین همه پنجرههای ساختمان شکسته و قسمت بزرگی از نمای کلینیک کاملا تخریب شده است. نیروهای پلیس و سربازان زخمیهای این حمله، از جمله زنی باردار را به مکان امن منتقل کردند.
نیروهای پلیس و سربازان زخمیهای حمله روسیه به یک کلینیک زنان و زایمان در شهر ماریوپول اوکراین را به مکان امن منتقل کردند.
نیروهای پلیس و سربازان زخمیهای حمله روسیه به یک کلینیک زنان و زایمان در شهر ماریوپول اوکراین را به مکان امن منتقل کردند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین پس از حمله روسیه به زایشگاهی در شهر ماریوپول، خواستار تحریمهای شدیدتر علیه روسیه از سوی غرب شد. زلنسکی در یک پیام ویدیویی گفت: «در اوکراین یک نسلکشی در حال وقوع است.» او افزود اگر کشورهای غربی فشار بیشتری به مسکو میآوردند، آنها «دیگر امکان ادامه این نسلکشی را نداشتند.»
به گفته زلنسکی تاکنون ۳۵ هزار نفر از طریق کریدورهای بشردوستانه به غرب اوکراین فرار کردهاند. حمله به کلینیک در ماریوپل ۱۷ نفر زخمی بر جا گذاشت که برخی از آنها زنان باردار بودند.
رئیسجمهور اوکراین بار دیگر خواستار ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین شد. کشورهای ناتو اما به دلیل نگرانی از کشانده شدن به جنگ، تاکنون این درخواست را رد کردهاند.
ایالات متحده آمریکا با بالا گرفتن درگیریها در اوکراین برای احتیاط دو موشک “پاتریوت” را از آلمان به لهستان منتقل کرده است.
یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا ضمن تایید این خبر گفت: «ما در مورد محل استقرار و همچنین وضعیت عملیاتی آنها صحبت نخواهیم کرد.»
جان کربی، سخنگوی پنتاگون تاکید کرد این حرکت واکنش به هیچ رویداد یا اقدام خاصی از سوی روسها نیست بلکه با توجه به جنگ در اوکراین – همسایه لهستان – موشکهای “پاتریوت” بهترین گزینه برای دفاع از کشورهای عضو ناتو هستند. موشکهای “پاتریوت” قادرند هواپیماها، هلیکوپترها و موشکها را حتی در ارتفاعات بسیار بالا منهدم کنند.
خبرگزاری اینترفکس به نقل از معاون دفتر ریاست جمهوری اوکراین، کایریلو تیموشنکو، گزارش داد حدود ۴۸ هزار اوکراینی از طریق کریدورهای عبور امن از شهرهای مختلف تخلیه شدهاند. بر اساس این گزارش تاکنون ۴۳ هزار نفر از سومی، ۳ هزار و ۵۰۰ نفر از منطقه کییف و هزار نفر از شهر انرگودار خارج شدهاند.
برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، ۱۰ مارس ۲۰۲۲