برگزاری تجمع اعتراضی

طی دو روز اخیر، تعدادی از کارگران فصلی منطقه یک آبفای اهواز در مقابل استانداری خوزستان و شماری از شهروندان ساکن جنوب استان کرمان در مقابل ورودی کارگاه تونل انتقال آب هلیل رود به شهرستان کرمان در بردسیر در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.

فرود رفعتی فعال محیط زیست گفت: پس از اطلاع مردم از آغاز به کار حفاری تونل انتقال آب سرشاخه‌های هلیل رود به کرمان از سمت گلزار بردسیر در شب‌ها و تعطیلات نوروزی، تعدادی از نمایندگان مردم روز گذشته جلو ورودی کارگاه تونل انتقال آب تجمع کردند و خواستار تعطیلی حفاری شدند.

وی افزود: مامورین انتظامی و امنیتی نیز به مردم وعده دادند که به صورت مسالمت آمیز به تجمع خود پایان دهند تا کارگران حفاری از منطقه کارگاهی خارج شوند و به عملیات حفاری غیرقانونی و بدون مجوز از سازمان محیط زیست پایان دهند.

این فعال محیط زیست ادامه داد: اما تعدادی از کارکنان اداری با خاموش کردن ریل نقاله سنگ‌های بریده شده، وانمود کردند کار حفاری تعطیل شده است. این در حالی بود که کارگران حفاری در تونل انتقال آب هنوز مشغول به حفاری بودند. مردم نیز که از فریبکاری پرسنل و کارکنان آگاه شدند، وارد محوطه کارگاهی شدند و همه پرسنل به جز نگهبانان را از منطقه خارج کردند و با نصب چادر جلو درب ورودی کارگاه از ورود و ادامه کار در روز‌های بعد که جلوگیری خواهند کرد خبردادند.

وی عنوان کرد: حفاری تونل انتقال آب سرشاخه‌های هلیل رود به کرمان اگر چه به بهانه تامین آب آشامیدنی شهر کرمان دارد انجام می‌شود، ولی در واقع برای تامین آب صنایع و گردشگری در شهر کویری کرمان است. با انتقال آب هلیل رود مسیر آب‌های زیر زمینی را منحرف، و موجب خشک شدن باغ‌های گردو‌های چند صدساله روستا‌های اطراف تونل شده اند.

به گزارش ایلنا، امروز یکشنبه ۱۴ فروردین، تعدادی از کارگران فصلی منطقه یک آبفای اهواز برای پیگیری مطالبات و تبدیل وضعیت خود مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

این کارگران می‌گویند: از سال ۹۵ تحت عنوان نیروی فصلی به‌صورت تمام وقت مشغول به کار هستیم و از سال ۹۹ نیز چند نیروی دیگر به ما اضافه شد.

آن‌ها می‌افزایند: حقوق ماهیانه ما حداقلی بوده و هیچ‌گونه مزایا شامل اضافه کاری، حق شیفت، تعطیل کاری و نظایر آن را نداریم.

این کارگران اضافه می‌کنند: عیدی و سنوات سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ پرداخت نشده و به‌جای آن تهدید به اخراج می‌کنند.

برگرفته ای از سایت هرانا (مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران)، ۴ آوریل ۲۰۲۲