رئیس ستاد ارتش اسرائیل گفته است که روند آمادهسازی ارتش این کشور برای «اقدام در ایران» با سرعت زیاد در حال انجام است.
آویو کوخاوی شامگاه دوشنبه، ۱۵ فروردین، گفت که «مأموریتهایی با محوریت عملیات هوایی، جنگ بین جنگها، عملیات در حلقه دوم و آمادهسازی برای اقدام در ایران، با شتاب بسیار در جریان است».
او که در مراسم معرفی فرمانده جدید نیروی هوایی اسرائیل سخن میگفت، همچنین افزود که این نیرو «بهشکلی بیسابقه در حال افزایش و تکمیل دامنه انواع پلتفرمها و سنسورهای هوایی و تسلیحات است».
رئیس ستاد ارتش اسرائیل که مجری دستورات دولت این کشور است، در یک سال گذشته بهصراحت از دولت آمریکا خواسته است از احیای توافق هستهای با جمهوری اسلامی ایران خودداری کند.
ژنرال کوخاوی بارها تأکید کرده که در راستای سیاست دولت اسرائیل، که حتی در صورت بازگشت آمریکا به برجام این کشور خود را به هیچ توافقی از سوی کشور متحد خود مقید نمیداند، تمرینهای ارتش اسرائیل برای جلوگیری از دستیابی ایران به جنگافزار هستهای ادامه دارد.
رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل در سخنان دوشنبهشب خود به حملات متعدد هوایی منتسب به اسرائیل در سوریه نیز اشاره کرد و با قبول تلویحی مسئولیت، آن را اقداماتی در مقابله با ایران و حزبالله و جلوگیری از انتقال تسلیحات ایرانی برای حزبالله اعلام کرد.
ژنرال کوخاوی گفت که حملات نیروی هوایی «در جلوگیری از استقرار نیروهای ایرانی در سوریه، نیروهای حزبالله در بخش جنوبی ارتفاعات جولان، جلوگیری از دستیابی دشمن به سلاحهای پیشرفته و خنثی کردن تهدیداتی که ممکن بود متوجه جان و مال شهروندان اسرائیل بشود، تاثیرگذار بود».
اسرائیل از یک دهه پیش صدها بار به مقرها و منافع جمهوری اسلامی ایران، حزبالله و گروههای نیابتی متحد تهران در سوریه حمله کرده تا از «تثبیت نظامی ایران» در این کشور همسایه اسرائیل جلوگیری کند.
سخنان تازه رئیس ستاد ارتش در حالی بیان شده که مذاکرات وین میان هیئتهای نمایندگی جمهوری اسلامی ایران و قدرتهای جهانی ظاهراً به پیشنویس توافقی منجر شده ولی مقامهای ایران و آمریکا یکدیگر را متهم میکنند که برای نهایی کردن آن تصمیمات سیاسی لازم را نمیگیرند.
نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل، در هفتههای گذشته گفته است که حتی در صورت احیای برجام، کارزار کشورش برای «تضعیف ایران» در عرصههای گوناگون ادامه خواهد یافت.
در سالهای گذشته مجموعهای از اقدامات خرابکارانه در برنامه اتمی ایران به اسرائیل نسبت داده شده، اما هیچگاه گزارشی در مورد عملیات مستقیم هوایی اسرائیل علیه سایتهای اتمی ایران منتشر نشده است.
معلوم نیست که منظور از اظهارات هشدارگونه دولتمردان و فرماندهان ارشد نظامی اسرائیل در مورد «اقدام در ایران» دقیقاً بمباران سایتهای هستهای ایران است یا نه.
پیش از این شماری از مقامات سابق اسرائیل نسبت به عواقب احتمالی حملات مستقیم هوایی اسرائیل در ایران هشدار داده و گفته بودند که کشورشان آمادگی رویارویی با اقدامات تلافیجویانه احتمالی ایران و گروههای نیابتی وفادار به تهران را ندارد.
با این حال، گروهی از مقامات اسرائیلی شامل دولتمردان پیشین، همچنان قاطعانه از اقدام نظامی کشورشان علیه تأسیسات هستهای ایران حمایت کرده و انجام سریعتر آن را پیشنهاد میکنند.
برگرفته ای از سایت رادیو فردا، ۶ آوریل ۲۰۲۲