یک تزریق شش ماهه، جایگزین قرص روزانه فشار خون می‌شود

به زودی ممکن است یک تزریق شش ماهه، جایگزین قرص روزانه فشار خون شود.

پژوهشی جدید که توسط دانشگاه «کوئین مری» لندن انجام می‌شود، تعیین خواهد‌ کرد که آیا تزریق دو بار در سال قادر است فشار خون را به اندازه کافی در یک دوره طولانی کاهش دهد یا خیر. دانشمندان می‌گویند این اولین بار در جهان است که درمانی در این سطح برای فشار خون ارائه می‌شود.

در حالی که فشار خون بالا اغلب علائم قابل توجهی ندارد، در صورتی که درمان نشود، می‌تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. حدود ۱۰۰ بیمار در سراسر بریتانیا بخشی از گروه ‌۶۳۰ نفره در سراسر جهان هستند که در این تحقیقات جدید شرکت می‌کنند.

داروی جدید، پروتئینی به نام آنژیوتانسینوژن را هدف قرار می‌دهد که توسط کبد تولید می‌شود و در تنظیم فشار خون نقش دارد. آزمایشات فاز نخست بر روی ۸۴ بیمار نشان داد که یک دوز از داروی جدید، پس از سه هفته، غلظت هورمون را در خون افراد حداقل ۹۰ درصد کاهش می‌دهد.

این اثر پس از ۱۲ هفته نیز پابرجا خواهد بود و دانشمندان امیدوارند بتواند سطح فشار خون را برای مدت طولانی کنترل کند. سازندگان این دارو می‌گویند که این می‌تواند یک راه‌حل «قابل کنترل‌تر و عملی‌تر» برای بیماران باشد و خطر فراموشی مصرف قرص‌های فشار خون روزانه را از بین ببرد.
افرادی که فشار خون بالا دارند، معمولا یک بار در روز برای کنترل این بیماری قرص مصرف می‌کنند. فشار خون با دو عدد ثبت می‌شود: فشار سیستولیک (عدد بالاتر) نیرویی است که در آن قلب خون را به اطراف بدن پمپاژ می‌کند و فشار دیاستولیک (عدد پایین‌تر) که مقاومت در برابر جریان خون در رگ‌های خونی است.

سرویس سلامت همگانی بریتانیا (ان اچ اس) به عنوان رهنمودی کلی می‌گوید که فشار خون بالا، ۱۴۰ روی ۹۰ و بیشتر و یا برای افراد بالای ۸۰ سال، ۱۵۰ روی ۹۰ و بیشتر در نظر گرفته می‌شود. فشار خون ایده‌آل بین ۹۰ روی ۶۰ و ۱۲۰ روی ۸۰ است.

اگر فرد اقدامات لازم برای کنترل فشار خون را انجام ندهد، در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا و عوارضی که به همراه می‌آورد قرار می‌گیرد. شماری از تغییرات سبک زندگی از جمله کاهش مصرف نمک، کافئین و الکل، کاهش وزن در صورت اضافه وزن، ورزش منظم و ترک سیگار‌ می‌تواند به پیشگیری و کاهش فشار خون بالا کمک کند.

کارشناسان تخمین می‌زنند که در صورت موفقیت، این رویکرد درمانی بین سه تا پنج سال به ثمر برسد.

برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی،۲۹ آوریل ۲۰۲۲