یک نماینده مجلس ایران میگوید گرانیها کمر مردم را شکسته است. پیشبینی میشود که به دلیل گرانی، تامین غذای گرم در بسیاری از مراکز درمانی، غیرممکن شده و تامین غذای زندانها و خوابگاهها هم با مشکل زیادی روبرو شود.
البرز حسینی، نماینده مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه ۲۵ خرداد (۱۵ ژوئن)، با انتقاد از افزایش شدید قیمت کالاهای اساسی در ایران گفت: «امروز مردم درد و رنج بسیاری را بیشتر از حیث اقتصادی تحمل میکنند و مردم انتظار دارند دولت اقدام شجاعانهای در بحث گرانیها انجام دهد.»
او با یادآوری اینکه قرار بود تنها قیمت ۶ قلم کالای اساسی افزایش پیدا کند و در ازای آن، یارانه پرداخت شود، افزود: «امروز گرانیها کمر مردم را شکسته است.»
حسینی از دولت ابراهیم رئیسی خواست تا درباره گرانیها ”کلیگویی نکند و پیگیر باشد” چرا که ”جراحی اقتصادی بزرگ، قیمتها را افسارگسیخته کرده است.”
روزنامه اعتماد، چاپ تهران در شماره روز چهارشنبه ۲۵ خردادماه با انتشار گزارشی درباره مشکل سوءتغذیه و تامین غذای بیماران در بیمارستانها به دلیل گرانی، از قول رئیس یک بیمارستان خصوصی در تهران نوشت: «بسیاری از بیمارستانها قادر به تامین غذای با کیفیت برای بیمار نخواهند بود چون این افزایش قیمت مواد غذایی، در بودجه هیچ بیمارستانی دیده نشده بود.»
او که نخواست نامش فاش شود، پیشبینی کرد که در هفتههای پیش رو، تامین غذای گرم به خصوص غذاهای حاوی پروتئین برای بیماران بستری در بیمارستانها و بسیاری از مراکز درمانی دولتی یا خصوصی، ”غیرممکن” خواهد شد.
پرستار یکی از بیمارستانهای دولتی نیز میگوید از سال گذشته، غذای کارکنان این بیمارستان، از جمله پرستاران، قطع شده است.
به گفته او، تنها پرستارانی که شیفتهای روزانه ۱۲ساعته دارند، ۱۵ هزار تومان به عنوان هزینه غذا دریافت میکنند اما این مبلغ حتی برای ”یک وعده نان و ماست” هم کافی نیست.
این گزارش از قول عبدالرضا نوروزی، دبیر کارگروه کشوری توسعه و تعالی علوم تغذیه مینویسد مهمترین مشکل کنونی در بیمارستانهای ایران، سوءتغذیه بیمارستانی است به طوری که حدود ۲۴/۵ درصد از افراد بستری در بیمارستانها، با این مشکل مواجه هستند.
به گفته او، ”بیماران بستری در ۶۰ بخش مراقبت ويژه در بيمارستانهای كشور كمتر از ۶۲ درصد كالری مورد نياز و حدود ۵۴ درصد پروتئین مورد نیاز خود را دريافت میكنند.”
این گزارش در عین حال میافزاید که در هفتههای آینده، تامین و توزیع غذا نه فقط در بیمارستانها بلکه پادگانها، زندانها، مراکز نگهداری سالمندان و کودکان بیسرپرست و افراد دارای معلولیت، اردوگاههای بازپروری آسیبدیدگان اجتماعی و حتی مدارس شبانهروزی و خوابگاههای دانشجویی هم با مشکلاتی مواجه خواهد شد.
تصمیم دولت ابراهیم رئيسی برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، گرانی هرچه بیشتر کالاها در ایران را سرعت بخشید.
بسیاری از کارشناسان تاکنون بارها نسبت به پیامدهای این تصمیم دولت، هشدار دادهاند. از جمله، ۶۱ اقتصاددان ایرانی به تازگی در نامهای ضمن ارزیابی سیاستهای اقتصادی دولت تاکید کردند: «هشدار ما به دولتمردان این است که وضعیت کشور بسیار شکننده است و اصرار بر حذف یارانهها در این دوران فلاکت بار، کاسه صبر مردم را لبریز خواهد کرد.»
در هفتههای گذشته بسیاری از مردم در شهرهای مختلف ایران در اعتراض به گرانی، سیاستهای اقتصادی دولت و شرایط بد معیشتی به خیابانها آمده و شعارهایی را علیه سران حکومت سر دادهاند.
برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی،۱۶ ژوئن ۲۰۲۲