نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، در پیامی از زندان قرچک با حمایت از تلاش زنان ایرانی برای توقف حجاب اجباری و برخورداری از حق پوشش، جمهوری اسلامی را یک «حکومت استبدادی زنستیز» خواند که ارزشهای انسانی را وارونه کرده است.
در این یادداشت که روز جمعه ۲۴ تیرماه در صفحه اینستاگرام خانم محمدی منتشر شد، او به اقلام بیشماری موسوم به «اقلام ممنوعه» اشاره کرده است، از جمله «خیار، موز و هویج» که برای زندانیان زن ممنوع است.
او میافزاید محرومیت زنان زندانی از این مواد خوراکی به این بهانه که شکل ظاهری آنها «تحریککننده» است، «توهین به زن» و ناشی از «ذهن بیمار» و «رویکرد ابتذالگونه» مسئولان قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی است که چنین قواعدی وضع میکنند.
این فعال حقوق بشر نوشته است: «زندان قرچک بازنمای اراده حکومتیست که زن را به دلیل زن بودن حتی از خوردن میوه هم محروم میکند و توجیه آنها حفظ عفاف و حیای ما زنان است که وظیفه مراقبت از عفت ما نیز بر عهده مردان حکومت دینی است.»
خانم محمدی تاکید کرده است که در این «نظام سلطهگر» صدای زن، موی زن و حتی میوه برای زن ممنوع است و اساسا زن «ممنوع» است و اگر زنی در زندان قرچک «میوه ممنوعه» بخواهد «بیعفت و فاحشه» محسوب میشود.
زندان قرچک به دلیل وضعیت نابسامان غیربهداشتی، کمبود امکانات و اقدامات تنبیهی سرسختانه به عنوان تبعیدگاه بسیاری از زندانیان سیاسی و مدنی شناخته میشود.
سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در پایان مینویسد که «در چنین زندان و چنین حکومتی من نرگس محمدی به عنوان یک زن و یک مادر اعلام میکنم که زیر بار حجاب اجباری حکومت نمیروم و اجبار را برنمیتابم».
او پیش از این هم در خردادماه امسال در یادداشتی دیگر، به «محرومیت سیستماتیک و فرسایشی زنان زندانی در زندان قرچک از سه عنصر حیاتی آب، هوا و غذای سالم» اعتراض کرده بود.
نرگس محمدی روز ۲۳ فروردین با هجوم نیروهای امنیتی به منزل شخصی خود بازداشت و برای تحمل حبس به زندان قرچک ورامین بازگردانده شد.
برگرفته ای از سایت رادیو فردا، ۱۶ جولای ۲۰۲۲