وضعیت سلمان رشدی رو به بهبودی است

براساس گزارش‌ها سلمان رشدی، نویسنده سرشناسی که دو روز پیش و در جریان یک برنامه فرهنگی در ایالت نیویورک با چاقو مورد حمله قرار گرفته بود، پس از حمل جراحی، اکنون از زیر دستگاه اکسیژن مصنوعی خارج شده و می‌تواند صحبت ‌کند.

به گزارش بی‌بی‌سی، تا پیش از اعلام این خبر جدید، اعلام شده شده بود که وضعیت جسمی آقای رشدی ۷۵ ساله وخیم است.

اندرو ویلی، از نزدیکان آقای رشدی این خبر را تایید کرده است، او پیش از این گفته بود که این نویسنده ممکن است یک چشم خود را از دست بدهد.

سلمان رشدی برای سالیان زیادی به دلیل نگارش رمان «آیات شیطانی» که برخی مسلمانان آن را توهین‌آمیز می‌خوانند به مرگ تهدید شده بود.

مرد متهم به این حمله، دیروز(شنبه) در دادگاه حاضر شد و متهم به تلاش برای قتل شد اما وی اعلام کرد که «بی‌گناه» است و با حکم دادگاه بدون قرار وثیقه در بازداشت خواهد ماند.

هادی مطر ۲۴ ساله، متهم است که به روی صحنه دویده و حداقل ۱۰ ضربه چاقو به صورت، گردن و شکم آقای رشدی زده است.

شبکه آمریکایی «ان‌بی‌سی نیوز» گزارش داد بررسی محتوای حساب‌های کاربری هادی مطر در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که او از هواداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است.

هنوز روشن نیست که او به شکل مستقیم یا غیرمستقیم با سپاه در تماس بوده یا نه.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های لبنانی گزارش داد که پدر و مادر هادی مطر، شهروندان این کشور بوده‌اند که به آمریکا مهاجرت کرده‌اند. هادی مطر در آمریکا به دنیا آمده است.

پس از این حمله، آقای ویلی گفت که آقای رشدی اعصاب یک دستش قطع شده، کبدش آسیب دیده و احتمالاً یک چشمش را از دست خواهد داد.

آقای رشدی در سال ۱۹۴۷در شهر بمبئی هند به دنیا آمد. او قبل از ادامه تحصیل در رشته تاریخ در دانشگاه کمبریج به مدرسه شبانه روزی در انگلستان فرستاده شد.

او در سال ۲۰۰۷ به دلیل خدمات به ادبیات لقب شوالیه دریافت کرد.

نوشتن کتاب آیات شیطانی توسط آقای رشدی با اعتراضات زیادی در میان مسلمانان همراه بود و آیت‌الله خمینی، رهبر سابق جمهوری اسلامی ایران نیز با صدور فتوایی از همه مسلمانان جهان خواست تا او را به قتل برسانند.

در ایران، بنیاد ۱۵ خرداد که تحت نظر آیت‌الله علی خامنه‌ای فعالیت می‌کند، به همراه چند رسانه – از جمله خبرگزاری فارس – برای قتل سلمان رشدی نزدیک به چهار میلیون دلار جایزه تعیین کرده‌اند.

در پی تلاش برای کشتن سلمان رشدی، این نویسنده بریتانیایی با موجی از حمایت بین‌المللی روبه‌رو شده است.

همچنین بسیاری از سیاستمداران، رهبران کشورهای مختلف و چهره‌های مطرح ادبی و هنری، این حمله را محکوم کردند.

روزنامه دولت ایران: حمله به سلمان رشدی نشان داد غیرت اسلامی هنوز وجود دارد

روزنامه ایران، روزنامه رسمی دولت جمهوری اسلامی در شماره امروز خود در مطلبی با عنوان «سرنوشت قطعی اهانت سازمان یافته به مقدسات» از حمله به سلمان رشدی دفاع کرده و نوشت: «پس از گذشت ۳۳ سال از صدور فرمان حضرت امام خمینی مبنی بر ارتداد سلمان رشدی، یک غیرایرانی در قلب امریکا، حکم دفاع از مقدسات اسلامی و بزرگترین امر مقدس آن، یعنی “حدود” خدا را اجرا می‌کند.»

روزنامه دولت ایران، حمله با چاقو هادی مطر به سلمان رشدی را دارای «یک پیام بزرگ» خواند که آن «وجود محبت پیامبر اسلام در دل مسلمانان» بوده که « با مرور زمان، تمسخر و هتاکی‌هایی که در طول سال‌های اخیر در اروپا شاهد آن بوده‌ایم، تضعیف نشده و رنگ نباخته است.»

تا به امروز در ایران تنها شخصیت‌های تندرو نسبت به این حمله واکنش نشان داده بودند و از آن استقبال کرده بودند و مقامات رسمی نسبت به آن سکوت اختیار کرده بودند، اما اکنون می‌توان گفت که روزنامه ایران این سکوت رسمی را شکسته و نوشته است که «همراه با این اتفاق، همدلی مردمی و خوشحالی جمعی نیز رخ داده است».

در ادامه این روزنامه نوشته: «این اتفاق بازهم نشان داد که هنوز هم حمیت و غیرت و تعصب اسلامی به باورها و احکام دینی وجود دارد و تبعات مثبتی هم در پی خواهد داشت».

رسانه رسمی دولت ایران در خصوص هادی مطر هم نوشت: «اجرایی شدن این حکم از سوی یک جوان ۲۴ ساله، پدیده جدیدی است که باید مورد مطالعات نظری قرار بگیرد تا بتوان دریافت که چگونه در قلب دنیای مدرن، ایمان به غیب و احکام الهی در دل‌های مردم همچنان زنده است.»

برگفته ای از سایت ایران امرروز،۱۴ اگوست ۲۰۲۲