سازمان بین المللی کار روز دوشنبه گزارش داد که شمار افرادی که برخلاف میل مجبور به کار یا ازدواج شدهاند، در سال های اخیر به حدود ۵۰ میلیون نفر در هر روز افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این سازمان تاکید کرد بحران هایی چون همه گیری کووید – ۱۹، درگیری های مسلحانه و تغییرات اقلیمی منجر به اختلال بی سابقه در اشتغال و تحصیل و تشدید فقر و مهاجرت های اجباری شده است.
در مقایسه با آخرین ارزیابی های انجام شده در سال ۲۰۱۶، شمار افراد درگیر «بردگی مدرن» به میزان تقریبا ۹.۳ میلیون نفر افزایش یافته است.
براساس تازه ترین آمارها، رقم کار اجباری در بردگی مدرن، ۲۷.۶ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ را تشکیل می داد که بیش از ۳.۳ میلیون نفر از این تعداد کودکان بودند و رقم ازدواج اجباری نیز ۲۲ میلیون نفر اعلام شد. در این گزارش عنوان شده که از هر پنج کودک یک کودک به کار اجباری مشغولند و بیش از نیمی از آنها گرفتار استثمار تجاری جنسی شده اند.
سازمان بین المللی کار می گوید بیش از نیمی از موارد کار اجباری در کشورهایی با درآمد متوسط رو به بالا یا درآمد بالا روی داده و کارگران مهاجر بیش از سه برابر با احتمال بیشتری تحت تاثیر این مساله هستند. همچنین کارگران مهاجر بیش از سه برابر بیش از کارگران غیرمهاجر در معرض بیگاری اجباری هستند.
در این گزارش به قطر اشاره شده که در آستانه برگزاری جام جهانی فوتبال با اتهامات گسترده نقض حقوق کارگران مهاجر روبه رو است.
در این گزارش همچنین عنوان شده پس از گشایش دفتر سازمان بین المللی کار در دوحه پایتخت قطر در آوریل ۲۰۱۸، پیشرفت قابل توجهی در وضعیت زندگی و شرایط کاری صدها هزار کارگر مهاجر در این کشور حاصل شده است.
آمار قربانیان گرسنگی در جهان ۱۰ برابر شده است
در همین حال یک مقام ارشد سازمان ملل هشدار داد هم اکنون آمار قربانیان گرسنگی در جهان نسبت به پنج سال پیش ۱۰ برابر شده است.
مارتین گریفیتس رئیس دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی با هشدار نسبت به گسترش گرسنگی و قحطی در جهان گفت: ما زمان زیادی را برای پیشگیری از بحران غذایی از دست دادیم.
گریفیتس که در نشست سازمان ملل درباره مبارزه با ناامنی غذایی و جلوگیری از قحطی سخن می گفت، اظهار داشت: ما در این زمینه درسهایی را آموختیم اما از آنها استفاده نکردیم.
این مقام سازمان ملل افزود: در مناطقی که بسیار تحت تأثیر شدید فقدان امنیت غذایی هستند زمان زیادی را از دست دادیم. اکنون برای مقابله با تهدیدات فعلی به یک میلیارد دلار نیاز داریم.
گریفیتس با بیان اینکه تهدید قحطی سومالی یادآور سال ۲۰۱۱ است، هشدار داد: در چندین منطقه از جهان، تلاش های ما برای مبارزه با ناامنی غذایی شکست خورده است. در حال حاضر نسبت به پنج سال پیش، آمار قربانیان گرسنگی ده برابر شده است.
پیش از این، جیمز سوان نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در سومالی با تاکید بر حمایت سازمان ملل از اولویت های اساسی سومالی نسبت به وخیم تر شدن اوضاع انسانی در این کشور هشدار داد و اعلام کرد که این کشور با فاجعه انسانی دست و پنجه نرم می کند.
رئیس دفتر هماهنگی امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد نیز در موگادیشو پایتخت سومالی گفته بود: همه شواهد و قرائن حاکی از آن است که قحطی امسال مشخصا بین ماه اکتبر و دسامبر آینده در سومالی روی خواهد داد.
رئیس دفتر هماهنگی امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد همچنین شرایط دردناکی که مردم سومالی در آن هستند را تکان دهنده توصیف کرد.
گزارشهای رسمی حکایت از مرگ حدود ۲۰۰ کودک سومالیایی به دلیل سوء تغذیه و اسهال حاد از ژانویه گذشته دارد و ۲۱۳ هزار نفر نیز از سوء تغذیه شدید در این کشور رنج میبرند.
پیش از این، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل اعلام کرده بود که ۷۵۰ هزار نفر در اتیوپی، یمن، سودان جنوبی، سومالی و افغانستان با گرسنگی و مرگ مواجه هستند.
دبیر کل سازمان ملل درخصوص ناامنی غذایی در جهان، گفت: ما شاهد افزایش گرسنگی جهانی بودهایم که چندین دهه پیشرفت در این زمینه را معکوس کرده است.
فقر و نابرابری در جهان در حال گسترش است
دبیرکل سازمان ملل هم می گوید فقر و نابرابری در جهان درحال گسترش است که تشدید آن همچنان مانع بهبود و توسعه کشورها می شود.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در پایان هفتاد و ششمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با اشاره به اینکه این دوره با چالش های عمیق جهانی همزمان شد، اظهار داشت: مسیر پیشرو چالش برانگیز و غیرقابل پیش بینی خواهد بود، اما می توان با تکیه بر دیپلماسی و مذاکره، راه را برای آینده ای بهتر و آرام تر برای همه مردم هموار کنیم.
دبیرکل سازمان ملل افزود: متاسفانه فقر و نابرابری هم چنان در حال گسترش است و سیستم مالی جهانی کشورهای در حال توسعه را مجازات می کند، مانع پیشرفت آنها می شود.
گوترش با اشاره به تغییرات آب و هوایی هشدار داد: این تغییرات به معنای واقعی کلمه سیاره ما را به آتش می کشد.
این مقام ارشد سازمان ملل همچنین با اشاره به سفر اخیرش به پاکستان گفت که رنج مردم سیل زده پاکستان غیرقابل تصور است.
برگفته ای از سایت اخبار روز،۱۳ سپنامبر ۲۰۲۲