گروه هکری «انانیموس» یا «گمنام» در حمایت از مردم معترض ایران، از آغاز جنگ سایبری علیه جمهوری اسلامی خبر داد. ساعاتی پس از اعلام این خبر، شماری از وبسایتهای حکومتی در ایران با اختلال روبرو شدند.
گروه هکری مشهور «انانیموس»(Anonymous) یا «گمنام» شامگاه سهشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ اعلام کرد در همراهی با اعتراضات سراسری مردم ایران عملیات سایبری علیه جمهوری اسلامی را آغاز کرده است.
ساعاتی بعد وبسایت دولت جمهوری اسلامی و وبسایت اطلاعرسانی سخنگوی دولت از دسترس خارج شد و وبسایت خبرگزاری صداوسیمای حکومت نیز طی ساعات گذشته چند بار از دسترس خارج و دوباره وصل شد.
صفحه اول وبسایت اطلاعرسانی سخنگوی دولت نیز پس از چند ساعت بازیابی شد اما دسترسی به بسیاری از قسمتهای آن مسدود یا با اختلال روبروست. صفحه اول وبسایت دولت به نشانی iran.gov.ir نیز برای مدت کوتاهی بازیابی شد، اما دسترسی به آن با اختلال همراه است.
گروه هکری «انانیموس» در ویدئویی در شبکههای اجتماعی تصاویر مهسا امینی و سرکوب معترضان در شهرهای مختلف ایران را منتشر کرده و گفته «اجازه نمیدهد» که سرکوب برای خاموش کردن مردم ادامه پیدا کند و همچنین نمیگذارد «حکومت ایران در اینترنت زنده بماند».
گروه هکری «انانیموس» در این ویدئو میگوید: «خشونت علیه زنان اکنون و سالهای زیادیست که در ایران مشاهده شده و مهسا امینی آخرین کشته توسط گشت ارشاد است. مهسا امینی بطور کامل قانون حجاب را رعایت نکرده بود و وسط خیابان توسط پلیس اخلااق (گشت ارشاد) کتک خورد و کشته شد.»
در ادامه گفته میشود که «مردم علیه این وضعیت اعتراض کردند ولی آنها با کشتن مردم و قطع اینترنت در جریان اعتراضات قصد خفه کردن مردم را دارند. ما به آنها این اجازه را نخواهیم داد. شما با سانسور شبکههای ارتباطی و اجتماعی قصد جلوگیری از انتشار اطلاعات درباره جنایاتتان علیه مردم را دارید.»
در پایان این ویدئو نیز تأکید میشود که «حالا انانیموس میخواهد شما را خفه کند، ساکت کند و مردم در خیابان شما را سرنگون خواهند کرد. خیلی دیر شده که ما را دست کم بگیرید.»
گروه هکری «انانیموس» پیش از این نیز حملاتی با محور حقوق بشر و حقوق شهروندی انجام داده است. از جمله آخرین اقدامات آنها، حمله سایبری علیه ولادیمیر پوتین بعد از حمله به اوکراین بود. این گروه موفق شد ۱۲ دقیقه کنترل پخش تصاویر شبکه تلویزیونی دولتی روسیه را در دست گرفته و تصاویری علیه پوتین و حمله به اوکراین به نمایش بگذارد.
در چهارمین روز اعتراضات سراسری مردم علیه جمهوری اسلامی در روز سهشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۱، گروه «عدالت علی» در ایران که پیشتر تصاویری از درون زندانهای ایران منتشر کرده بود مدعی شد صفحه نخست وبسایت ستاد امر به معروف و نهی از منکر را هک کرده و تصویری از مهسا امینی را بر روی آن قرار داده است.
وبسایت ستاد امر به معروف و نهی از منکر هماکنون در دسترس و فعال است.
هک شدن وبسایتها و سیستمهای هوشمند در جمهوری اسلامی در ماههای گذشته نیز سابقه داشته است. یک گروه هکری به نام «گنجشک درنده» آبان سال گذشته همزمان با سالگرد اعتراضات سراسری آبان۹۸ سیستم هوشمند شمار زیادی از پمپبنزینهای ایران در شهرهای مختلف را از کار انداخت بطوری که امکان استفاده از کارت سوخت در آنها غیرممکن شد. این گروه همزمان سیستم تابلوهای الکترونیک برخی اتوبانها و بزرگراهها را هک کرد که روی آنها نوشته شده بود: «خامنهای، بنزین ما کو؟»
این حمله سایبری اشاره به گران شدن یکشبهی بنزین در آبان ۹۸ داشت که سرآغاز اعتراضات سراسری آبان ۹۸ و کشته و زخمی شدن هزاران تن در ایران شد.
گروه هکری «گنجشک درنده» کمی بعد سیستم هوشمند کارخانه فولاد خوزستان را هک کرد که سبب آتشسوزی گسترده در این کارخانه شد.
تیرماه امسال نیز یک گروه هکری به نام «لبدوختگان» در حساب تلگرام خود، اقدام به افشای هویت و تصاویر پانزده نفر از اعضای سپاه سایبری و کارمندان سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (ساس) کرد.
«لبدوختگان» پوستری حاوی تصاویر و اسامی برخی از این هکرها را منتشر کرده که هویت آنان منصور احمدی، علی آقا احمدی، محمد آقا احمدی، مجتبی معتمد، مهدی دامیار، مصطفی عباسی، احمد خطیبی، حمید زارع، امیرحسین نیکآیین، مصطفی و مجتبی حاجیحسینی، شیرین محمدعلی و حیفا زنگنه معرفی شده است.
بر مبنای این گزارش، این هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی حملات سایبری برای اخاذی و جاسوسی از مخالفان، روزنامهنگاران و فعالان عرصههای مختلف داشتهاند. همچنین گفته میشود آنان بارها از ضعف نرمافزارها برای نفوذ به شبکه یک شهرداری و یک بیمارستان کودکان در آمریکا استفاده کردهاند.
برگرفته ای از سایت کیهان لندن،۲۱ سپتامبر ۲۰۲۲