روزنامه آلمانی ولتآمزونتاگ روز شنبه، ۲۲ بهمن، گزارش داد که دولت برلین شاهد افزایش جاسوسی ماموران اطلاعاتی رژیم اسلامی ایران از ایرانیان ساکن آلمان از بعد از آغاز اعتراضات پنج ماه اخیر است.
بر اساس این گزارش، دولت آلمان در پاسخ به درخواست یکی از احزاب این کشور برای کسب اطلاع از افزایش تحرکات اطلاعاتی رژیم اسلامی ایران در آلمان، تایید کرده که نشانههای خبرچینی و تجسس در مورد افراد مخالف حکومت ایران در آلمان مشهود است.
حزب چپ این کشور این درخواست را به دولت صدراعظم اولاف شولتس ارائه کرده بود.
به نوشته ولتآمزونتاگ، سازمان اطلاعات داخلی آلمان ۱۶۰ نفر را که با رِژیم اسلامی ایران و سپاه پاسداران در ارتباط بودهاند، «شناسایی کرده است.» معلوم نیست افراد یادشده صرفا ایرانی هستند یا نه.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «فعالیتهای گسترده جاسوسی» مهرههایی که ممکن است ماموران سپاه پاسداران باشند، بیشتر علیه اهداف مرتبط با اسرائیل و یهودیان در آلمان بوده است.
نهادهای یهودیان آلمان در چند ماه اخیر بارها گفتهاند که از ناحیه رژیم اسلامی احساس خطر کردهاند.
دولت آلمان ماه گذشته در پاسخ به کلارا بونگر، عضو حزب چپ در پارلمان، گفته بود که از سال ۱۳۹۷ از ۲۴ مهره مظنون مرتبط با ایران بازجویی شده است.
دولت آلمان به خانم بونگر گفته بود که هیچ یک از دیپلماتهای ایرانی در سفارت و کنسولگریهای رژیم اسلامی ایران در میان مظنونان نیست.
شماری از اعضای مجلس نمایندگان آلمان، بوندِستاگ، دو ماه یپیش در درخواست از دولت این کشور که نام سپاه پاسداران را به فهرست تروریستی اضافه کند، به لزوم حفاظت از جان شهروندان آلمانی و دوتابعیتیهای ساکن آلمان اشاره کردند.
آلمان با وجود انتقادهای شدید سران آن از خشونتهای رژیم اسلامی با معترضان داخلی، تاکنون تمایل چشمگیری به تروریستی نامیدن سپاه از خود نشان نداده است.
در همین زمینه نماینده وزارت خارجه آلمان هفته گذشته گفت تروریستی نامیدن سپاه روندی دشوار است و مستلزم غلبه کردن بر موانع حقوقی متعدد.
آلمان در پنج ماه اخیر شاهد تظاهرات متعدد ایرانیان ساکن این کشور برای بیان همبستگی با معترضان داخل کشور بوده و کنشگری سیاسی علیه رژیم اسلامی در میان ایرانیان مقیم آلمان، مانند تمامی کشورهای دیگر جهان، افزایش یافته است.
بزرگترین گردهمایی اعتراضی برونمرزی ایرانیان در ۴۴ سال گذشته، سه ماه و نیم پیش در برلین برگزار شد.
«اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی» آلمان به تازگی به مخالفان و منتقدان حکومت اسلامی حاکم بر ایران که ساکن آلمان هستند، هشدار داد از سفر به ایران خودداری کنند زیرا در معرض تهدید هستند.
آلمان هفته گذشته نیز از همه شهروندان خود که ساکن ایران هستند، خواست که ایران را ترک کنند. این درخواست شامل ایرانیان دوتابعیتی نیز بود.
به نوشته رویترز، توماس هولدنوانگ، رئیس «اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی» اعلام کرد که چین نیز فعالیت جاسوسی علیه آلمان را گسترش داده و بر «جاسوسی سیاسی» با هدف افزایش نفوذ خود بر صحنه سیاست این کشور متمرکز است.
برگفته ای از سایت ایران امروز، ۱۲ فوریه ۲۰۲۳