در پیِ ممانعت حراست از ورود برخی دانشجویان دانشکدهی علوم اجتماعی به دلیل تخطی از حجاب اجباری، احکام اخیر کمیته انضباطی و همچنین برگزاری «کمیتههای اخلاقی» غیرقانونی در حوزه ریاست این دانشکده، دانشجویان این دانشکده امروز تجمع اعتراضی برگزار کردند. این دانشجویان همچنین به تداوم مسمومیتهای عمدی دانشآموزان نیز اعتراض کردند. به گزارش کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور در این تجمع شعارهای زیر داده شده است:
«زن زندگی آزادی»؛ «قسم به خون یاران/ ایستادهایم تا پایان»؛ «نافرمانی کنشگری/ پیکار تا برابری»؛ «نه روسری نه توسری/ آزادی و برابری»؛ «با احضار و کمیته/ حجاب اجباری نمیشه»؛ «حکومت دروغگو/ حق تحصیلمون کو»؛ «دانشآموزا مسموم/ معلما تو زندون/حجاب شده گیرشون»؛ «رهایی حق ماست/ ژینا اسم رمز ماست», «مهسای ما نیکای ما/ ندای آزادی ما»؛ «هیز تویی هرزه تویی/ زن آزاده منم»؛ «پیش به سوی زندگی/ زنانگی، تنانگی»
«رهایی حق ماست/ قدرت ما جمع ماست».
در دانشگاه قدسیه (فنی و حرفهای) ساری سد حراست که از ورود دانشجویان به بهانه حجاب جلوگیری میکرد، توسط دو دانشجوی شجاع شکسته شد و همه وارد دانشگاه شدند. اخبار اولیه حاکی از بازداشت دو دانشجوی مذکور است.
جلوگیری از ورود دختران دانشجو به دانشگاه آزاد طالشان رشت
امروز یکشنبه ۲۷ فروردین نیروهای حراستی و امنیتی از ورود دختران دانشجو به دانشگاه آزاد پل طالشان رشت جلوگیری کردند. و گفتند هیچ دختری حق ندارد با آرایش و مانتوی کوتاه وارد دانشگاه شود.
در پی حمله شیمیایی به دبیرستان دخترانه «یاس نبی» در قزوین، خانوادههای دانشآموزان مقابل ساختمان این مدرسه تجمع و اعتراض کردند – یکشنبه ۲۷ فروردین
امروز یکشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۲، مدرسه قاسم سلیمانی کرج، هدف حملات شیمیایی قرار گرفته و شماری از دانشآموزان مسموم و به مراکز درمانی منتقل شدهاند.
مدرسه شهید علی ناصری در شهرستان هرسین نیز روز یکشنبه مورد حمله شیمیایی قرار گرفت. مصدومان به بیمارستان شهدا انتقال داده شدند. حال یکی از دبیران مدرسه وخیم گزارش شده است.
منابع خبری گزارش داده اند مدرسه دخترانه معراج در اردبیل برای چندمین بار متوالی مورد حمله شیمیایی قرار گرفته است.
گفته می شود مدرسه دخترانه طراوت و ۲۳ تیر در ارومیه، مدرسه دخترانه طلوع اسلام در نارمک تهران؛ مدرسه شهید علی ناصری در شهرستان هرسین نیز مورد حمله شیمیایی قرار گرفته اند.
اقبال اقبالی، دایی توماج صالحی میگوید: «چشم چپ توماج در اثر ضربههای وارد شده به سرش، مدتی بهطور کامل بینایی نداشته و انگشتان شکسته دستهایش، بهعلاوه پایی که زیر شکنجههای وحشیانه شکسته و بدون مراجعه به پزشک جوش خورده، نیاز فوری به درمان و مراجعه به پزشک دارد.»
نائب عسکری، زندانی سیاسی توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب ارومیه از بابت اتهام “محاربه” به اعدام محکوم شد. بر اساس این حکم که اخیرا توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب ارومیه صادر و روز شنبه بیست و ششم فروردین ماه به وکیل مدافع آقای عسکری ابلاغ شده، وی از بابت اتهام “محاربه” به اعدام محکوم شده است. از مصادیق اتهام آقای عسکری عضویت او در یکی از احزاب اپوزیسیون کردستان عنوان شده است. آقای عسکری ۷ فروردینماه ۱۴۰۰، توسط ماموران اطلاعات سپاه در ارومیه بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای این نهاد امنیتی منتقل شده بود. وی نهایتا در ۲۷ خردادماه همان سال، با اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به زندان این شهر منتقل شد. نائب عسکری، پدر دو فرزند ۱۱ و ۸ ساله است.
خسرو رهنما، زندانی سیاسی سابق، علیرغم گذشت بیش از یک ماه از زمان دستگیری کماکان در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد. یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی سابق به هرانا گفت: “آقای رهنما یک ماه در یکی از سلول های انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین محبوس بوده و به تازگی به بند چند نفره این بازداشتگاه منتقل شده است. وی در این یک ماه زیر فشار بازجویی ده کیلو وزن کم کرده، امری که باعث نگرانی خانواده و اطرافیان وی شده است.” خسرو رهنما، زندانی سیاسی سابق، بامداد یکشنبه بیست و یکم اسفند، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در تهران بازداشت شد. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی حاصل نشده است.
روز شنبه بیست و ششم فروردین، یک زندانی محبوس در زندان ارومیه به نام عبداله بدوی در پی عدم رسیدگی پزشکی جان خود را از دست داد. یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “آقای بدوی از بیماری های قلبی و قند رنج میبرد و بارها درخواست عفو و مرخصی داده بود؛ اما مسئولان زندان توجهی به وضعیت سلامتی وی نکردند. این زندانی نهایتا روز شنبه بیست و ششم فروردین ۱۴۰۱، بر اثر سکته مغزی در زندان جان خود را از دست داد.” این منبع مطلع در ادامه افزود: “عبدالله بدوی، پیشتر توسط مراجع قضایی به اتهام همکاری با گروه های محالف نظام به دو سال حبس و در پرونده ای دیگر نیز از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود. پس از چندی حکم اعدام وی به حبس ابد تقلیل یافته بود.” این زندانی از سال ۱۳۹۳ در زندان ارومیه نگهداری میشد.
برگفته ای از سایت اخبار روز، ۱۷ آپریل ۲۰۲۳