شکوه میرزادگی
امروز عیسی کلانتری، رییس سازمان محیط زیست، ادامه کار «مدارس طبیعت» را غیرقانونی خواند و مجوز کلیه مدارس طبیعت را لغو و از ادامه کار آن ها جلوگیری کرد. از سال گذشته تا کنون نیمی از این مدارس به دستور دولت تعطیل شده و اجازه های قبلی برای تاسیس مدارس جدید نیز لغو شده است.
کلانتری دلیل توقف کار این مدارس را اظهارنظر «مراجع دینی» مبنی بر «غیرشرعی» بودن و وابستگی آن ها به «توده ای» ها (۱) خوانده است!
مدارس طبیعت مراکزی بودند، که هیچ ربطی به حزب توده نداشتند، و تنها با هدف آموزش به کودکان و نوجوانان در ارتباط با مهارت های زندگی و آشنا شدن آن ها با مسایل محیط زیستی کار می کردند. این مدارس به ابتکار دکتر عبدالحسین وهاب زاده و همراه با تعداد دیگری از کارشناسان و فعالان دلسوز محیط زیست ایران، از سال ۱۳۹۳ شروع به کار کرده بودند. دکتر وهاب زاده از زیست شناسان مهم ایران هستند که تحصیلات خود را در رشته علوم محیط زیستی در دانشگاه های آمریکا تمام کرده و چهل سال است که این رشته را تدریس می کنند.
استقبال خانواده ها از تاسیس این مدارس از یک سو و علاقمندی دختران و پسرانی که در این مدارس به شکلی عملی با محیط زیست آشنا می شدند، از سویی دیگر سبب شد که ظرف سه سال بیش از ۹۰ «مدرسه طبیعت» در استان های مختلف ایران تاسیس شود.
روشن است که همین استقبال خشم امام جمعه ها و مراجع دینی را برانگیخته است. زیرا در این مدارس از دروس شرعی و خرافی اجباری که چهل سال است در مدارس عمومی و خصوصی ایران دایر است خبری نبود، و کودکان و نوجوانان ترجیح می دادند اوقات فراغت خود را به جای رفتن به مساجد و شنیدن سخنان خسته کننده مردان عبوس و بی روح، در طبیعت و با آموزشی که با جان و تن آن ها ارتباط دارد بگذرانند.
در عین حال باید توجه داشت که سال ۱۳۹۶، سال اوج یورش رژیم حاکم برایران بر کوشندگان محیط زیست و سال مرگ شخصیت درخشانی چون دکتر کاووس امامی در زندان است و همین طور زندانی شدن و شکنجه کردن صدها تن از کارشناسان محیط زیست که برخی شان همچنان در زندان اند. در واقع سال ۹۶ سالی بود که نقش سپاه پاسداران و بخش نظامی حکومت اسلامی در جلوگیری از تلاش های دوستداران محیط زیست، ـاحتمالاـ از ترس برملا شدن عملیات غیرقانونی حکومت در ارتباط با مسایل هسته ای نیز فاش شد. (۲)
———————-
۱ـ حزب توده نام کمونیست های طرفدار شوروی بود که در سال ۱۳۲۰ با حمایت کامل اتحاد جماهیر شوروی در ایران شروع به فعالیت کردند. این حزب قبل از انقلاب (سال ۱۳۲۷) غیرقانونی اعلام شد. اما در دوران انقلاب دوباره به شدت فعال شد و برخلاف گروه های سوسیالیستی که در همان ابتدا از انقلابیون مسلمان جدا شدند، و مورد غضب حکومت قرار گرفته و بسیاری شان به اعدام محکوم شدند، با حمایت همه جانبه ی خود یاری دهنده و راهنمای حکومت اسلامی در مسایل مختلف شدند. با این حال در اوایل دهه شصت آن ها نیز غیرقانونی اعلام شدند.
۲ـ همزمان با دستگیری های فعالان محیط زیست، سال گذشته یادداشتی از سوی چند استاد ممتاز دانشگاه های آمریکا در نشریه «واشنگتن اگزمینر»، و با اشاره به باور عمومی در محافل دانشگاهی ایران منتشر شد مبنی بر این که: باور عمومی در محافل دانشگاهی بر این است که سپاه پاسداران انقلاب تصور می کند فعالان محیط زیستی اطلاعاتی بالقوه از محل تاسیساتی دارند که ممکن است با ایزوتوپهای رادیواکتیو یا مواد شیمیایی کشنده آلوده شده باشد.برای سنجش پرتوهای اتمی و آلودگی های شیمیایی یک منطقه لازم است فرد از پرتوسنج استفاده کندو یا از خاک نمونه بردارد. این امر ممکن است دلیل وحشت پاسداران و ماموران اطلاعاتی شده باشد
۱۳ آگوست ۲۰۱۹