فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران خواستار آزادی نیلوفر حامدی و الهه محمدی شد

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران با انتشار بیانیه‌ای، ضمن بی اساس خواندن اتهامات انتسابی علیه نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگار روزنامه شرق و الهه محمدی، روزنامه‌نگار روزنامه هم‌میهن که بیش از ده ماه است در زندان به سر می‌برند، خواستار لغو همه اتهامات و آزادی آن‌ها و همه روزنامه‌نگاران دربند شد.

دومینیک پرادالیه، رئیس فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران گفت: «حبس روزنامه‌نگاران به خاطر انجام کارشان یک علامت هشدار دهنده در سطح بین‌المللی است».

خانم پرادالیه گفت: »ما مجددا اتهامات بی‌اساس علیه همکارانمان، نیلوفر حامدی و الهه محمدی را محکوم می‌کنیم و از مقامات ایرانی می‌خواهیم که همه اتهامات علیه آنها را لغو کنند.»

به گفته وی «روزنامه‌نگاری جرم نیست و جمهوری اسلامی باید همه خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای کشور را آزاد کند».

نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو خبرنگاری هستند که برای نخستین بار گزارش و خبر درگذشت مهسا امینی را در بازداشتگاه گشت ارشاد منتشر کردند. این دو روزنامه‌نگار زن، در دو جلسه دادگاه جداگانه از سوی دادگاه انقلاب تهران محاکمه و منتظر صدور رأی بدوی هستند.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران به همراه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران و بسیاری از نهادها و افراد درخواست‌های مکرری برای برگزاری علنی دادگاه داشته‌اند، با این وجود دادگاه این دو روزنامه‌نگار در هشتم و نهم خردادماه و سوم و چهارم مردادماه به صورت غیر علنی و بدون حضور رسانه‌ها برگزار شد.

پاییز گذشته، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران هر دو روزنامه نگار را به «توطئه با دولت‌های خارجی متخاصم» متهم کردند. اتهامی که در ایران مجازات اعدام را در پیش دارد.

اسامی هشت روزنامه‌نگار بازداشتی در ایران

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در راستای فعالیت‌های خود قصد دارد به صورت هفتگی لیست به روز رسانی شده از روزنامه‌نگاران زندانی در ایران را منتشر می‌کند.

هشت روزنامه‌نگاری که هم اکنون در ایران زندانی هستند عبارتند از:

۱- نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگار و خبرنگار روزنامه شرق تاریخ بازداشت ۳۱ شهریور۱۴۰۱ در منزل شخصی در تهران

۲- الهه محمدی، روزنامه‌نگار و خبرنگار روزنامه هم‌میهن، تاریخ بازداشت ۲ مهرماه ۱۴۰۱ به هنگام عزیمت به دادسرا

۳- فرخنده آشوری، روزنامه‌نگار آزاد و خبرنگار سابق خبرگزاری فارس، ۲۶ مهر ۱۴۰۱ در شیراز

۴- نازیلا معروفیان، روزنامه‌نگار آزاد، بازداشت در پی احضار به دادسرا در ۱۷ تیرماه در تهران

۵- مارال دار آفرین، روزنامه‌نگار محلی در استان گیلان، تاریخ بازداشت اول آبان ۱۴۰۱ در گیلان

۶- ریبوار سیدمحمدی، خبرنگار برون مرزی شیکه سحر، سال گذشته و در بدو ورود به ایران پس از سفر به اقلیم کردستان در شهرستان پیرانشهر بازداشت و به ۷ سال زندان محکوم شد و در حال سپری کردن دوران محکومیت خود است.

۷- کامیار فکور، خبرنگار حوزه کارگری خبرآنلاین، تاریخ بازداشت ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ برای اجرای حکم ۸ ماه حبس به بند عمومی زندان اوین منتقل شد.

۸- علی مصلحی روزنامه‌نگار محلی در کاشان، تاریخ بازداشت ۲۹ تیرماه در منزل شخصی خود در کاشان

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در بیانیه‌ای که چندی پیش منتشر کرده، سرکوب رسانه‌ای در ایران را محکوم کرده است.

دومینیک پرادالیه، رئیس فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران گفت: «حبس روزنامه‌نگاران علامت هشدار دهنده‌ای در سطح بین‌المللی است. ما بار دیگر اتهامات بی‌اساس علیه همکاران خود را محکوم می‌کنیم و از مقامات ایران می‌خواهیم که از همه اتهامات علیه آنها صرف نظر کنند. روزنامه‌نگاری جرم نیست و جمهوری اسلامی باید همه خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای زندانی را آزاد کند.»

برگفته ای از سایت ایران امروز، ۲۹ جولای ۲۰۲۳