رهبران کودتا در نیجر حریم هوایی این کشور را به دلیل نگرانی از «مداخله نظامی» تا اطلاع ثانوی بستند.
این تصمیم همزمان با پایان مهلت گروه آفریقایی «اِکُواس»، شامل ۱۵ کشور غرب آفریقا برای بازگشت محمد بازوم، رئیس جمهوری برکنار شده این کشور به قدرت در ساعت ۱۱ شب یکشنبه ۶ اوت اتخاذ شده است.
شورای نظامی حاکم در نیجر در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد حریم هوایی این کشور را برای مقابله با مداخله نظامی که از سوی کشورهای همسایه آشکارتر میشود، میبندد.
این شورا در بیانیه مطبوعاتی خود تصریح کرد که «هرگونه تلاش برای نقض حریم هوایی این کشور» با پاسخ «قاطع و سریع» مواجه خواهد شد.
شورای نظامی حاکم در نیجر همچنین از «استقرار پیشاپیش نیروهای نظامی در دو کشور آفریقای مرکزی برای آمادگی اقدام نظامی علیه این کشور» خبر داد.
این شورا در ادامه هشدار داد هر کشوری که زمینه اقدام نظامی علیه نیجر را تسهیل کند، دشمن تلقی خواهد کرد.
کشورهای عضو جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا موسوم به اِکُواس و همچنین کشورهای غربی با محکوم کردن کودتا در نیجر، خواستار بازگشت به قانون اساسی و آزادی آقای بازوم از زندان هستند.
آقای بازوم ۲۶ ژوییه در پی کودتای نظامیان برکنار و زندانی شد و عبدالرحمن شیانی، فرمانده گارد ریاست جمهوری نیجر، خود را رهبر این کشور نامید.
مرزهای زمینی و هوایی نیجر با الجزایر، بورکینافاسو، لیبی، مالی و چاد که در جریان کودتای ۲۶ ژوئیه بسته شده بودند، در ۲ اوت بازگشایی شدند.
بعدازظهر یکشنبه، حدود ۳۰ هزار نفر از هواداران کودتاگران که بسیاری از آنها پرچمهای نیجر، بورکینافاسو و روسیه را به اهتزاز درآورده بودند در ورزشگاه اصلی نیامی، پایتخت نیجر تجمع کردند.
بورکینافاسو و مالی، دو همسایه نیجر مخالف مداخله نظامی در این کشور هستند و حمله به نیجر را حمله به خاک خود عنوان کردهاند.
قدرت در دو کشور بورکینافاسو و مالی هم در دست نظامیان است و به همین دلیل عضویت آنها در اکوواس به حالت تعلیق درآمده است.
نیجر که پیشتر مستعمره فرانسه بوده، یک تولیدکننده عمده اورانیوم است.
برگرفته ای از سایت یورونیوز (اتحادیه اروپا) به زبان فارسی، ۷ اگوست ۲۰۲۳