با اعلام شرایط تاسیس مدارس «مسجد محور» از سوی رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی، این مدارس بهصورت رسمی وارد سیستم آموزشی کشور شد.
بنابر اعلام احمد محمودزاده افرادی که دارای ۳۰ سال سن و مدرک کارشناسی باشند به شرط تاهل میتوانند اقدام به تاسیس این مدارس در کنار مساجد کنند.
مساجد نیز میتوانند برای فضاهای اداری و تجاری متعلق به مسجد درخواست داده و آنها را «با رعایت استاندارد»، تبدیل به مدرسه کنند.
محمودزاده تاکید کرده است که با این اقدام به دنبال استفاده از «ظرفیت مساجد» در جریان تعلیم و تربیت کشور هستیم.
روز گذشته، علیاصغر فانی، وزیر پیشین آموزش و پرورش درباره مدارس مسجد محور نوشته بود با توجه به «نفوذ امام جماعت» بعضی از مدارس، آموزش و پرورش توان نظارت بر امور مدارس مذکور را نخواهد داشت.
منتقدان بر این باورند که طرحهایی مانند مدارس «مسجد محور»، در ادامه احیای «کارکردهای مسجد» است که در همین راستا سپاه پاسداران طرح «محله اسلامی»، سازمان تبلیغات اسلامی طرح «امام محله» و حوزه علمیه طرح «مسجد تراز» را در دستور کار دارند.
خرداد ماه امسال معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه در مورد طرح «مسجد تراز» گفته بود که از مسجد برای «فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی محله» استفاده میشود.
محمود توکلی، جانشین «سپاه محمد رسولالله تهران بزرگ» یازدهم اردیبهشت ماه گفته بود: هسته اولیه ساخت «تمدن نوین اسلامی»، ساخت «محلات اسلامی» است.
بازگشت به محلات و پایگاه قرار دادن مساجد در تمامی امور از سوی علیخامنهای نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
رهبر جمهوری اسلامی ششم آذر ۹۸ در دیدار با جمعی از نیروهای «بسیج»، به آنها توصیه کرده بود که مانند کمیتههای انقلاب اسلامی در دهه ۶۰، «در همه محلههای کشور» حضور دائمی داشته باشند.
تحلیلگران معتقدند آموزش «مسجد محور» در راستای تربیت «نیروی انسانی کارآمد» برای اجرای برنامههای جمهوری اسلامی در سطح محلات است.
در همین راستا کارشناسان این مدارس را حلقه اول تشکیل محور برخورد و سرکوب در محلات میدانند که خروجی آن گسترش فعالیت پایگاههای بسیج و سپاه محلات و مساجد برای کنترل زمینههای اعتراضات مردمی است.
برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی، ۱۵ ژانویه ۲۰۲۴