جنبش “شورش علیه انقراض” کارزار جهانی خود را برای حفاظت بیشتر از اقلیم آغاز کرد. در برلین پایتخت آلمان بخشی از رفت و آمد شهری توسط این گروه به حالت فلج درآمد. آغاز این کارزار در استرالیا و نیوزلند بود.
معترضان در سیدنی با تحصن، یکی از چهارراههای شلوغ این شهر را مسدود کردند. در بریزبن (سومین شهر پرجمعیت استرالیا) یک گروه کوچک از معترضان خود را به پل زنجیر کرد. در ولینگتون پایتخت نیوزلند، فعالان محیط زیست بسیاری از خیابانها و وزارتخانهها را مسدود کردند و شماری هم به یک شعبه بانک حمله کردند.
جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزلند با انتقاد از برخی از این اقدامات گفت: «مخالف کسی که صدایش را بلند میکند و نظرش را میگوید نیستم اما اینکه مانع کار و فعالیت روزانه شهروندان دیگر شویم، ما را الزاما به اهداف اقلیمی که معترضان خواستار آن هستند، نزدیکتر نمیکند.»
در آلمان هم برخی از مسوولان زبان به اعتراض گشودهاند. یکی از سیاستمداران حزب سوسیال مسیحی آلمان با اشاره به اینکه “حفاظت از اقلیم مسئله ما هم هست”، معتقد است، اما مداخله خطرناک در رفت و آمد در شهرها، قابل پذیرش نیست.
در برلین معترضان و فعالان محیط زیست پیش از آغاز ساعات پر رفت و آمد کاری و عبور و مرور خودروها، یکی از گلوگاههای اصلی حمل و نقل شهری را اشغال کردند. پلیس برلین شمار معترضانی را که به این منظور در این نقطه شهر گرد آمده بودند، تا ساعت ۶ صبح امروز (۷ اکتبر) تقریبا ۱۰۰۰ نفر اعلام کرده است. گفته میشود که این اعتراضها و کارزارهایی از این دست قرار است دست کم یک هفته ادامه پیدا کنند.
گردانندگان این کارزار میگویند: «ما فعالیت روزمرهای را مختل میکنیم که معیشت و اساس زندگی ما را تخریب میکند. آن قدر به این اعتراضها ادامه میدهیم تا دولتها واکنشی درخور نشان دهند.»
جنبش “شورش علیه نابودی” خواستار اعلام وضعیت اضطراری آب و هوایی از سوی دولتها شده است. تجدیدنظر در تمامی تصمیمات سیاسی که راه مقابله با بحران اقلیمی را سد میکنند، یکی دیگر از خواستهای این جنبش است. این گروه خواستار به صفر رساندن انتشار گازهای گلخانهای که انسان تولیدکننده آن است تا سال ۲۰۲۵ شده است.
در پایتخت آلمان افزون بر مسدود کردن گلوگاههای اصلی عبور و مرور شهری، در یکی از میادین اصلی شهر (پتسدامر پلاتس) گردهمایی و برنامههای هنری نیز برنامهریزی شدهاند. در محلهای که ساختمانهای دولتی در آن مستقر هستند، قرار است به طور نمادین یک کشتی (نوح) برپا شود.
در روزهای آخر هفته نیز در برابر دفتر صدراعظم آلمان یک کمپ اعتراضی برپا شد که معترضان و فعالان محیط زیستی از سراسر آلمان در آنجا گرد هم آمدهاند.
جنبش “شورش علیه انقراض (یا نابودی)” در اصل جنبشی اعتراضی است که از بریتانیا میآید. برخی از گزارشها حاکی از فعالیت این جنبش در آلمان از نوامبر سال گذشته (یعنی حدود یک سال پیش) هستند.